Mumi 'putri duyung' anu kapendak di Jepang langkung anéh tibatan anu disangka para ilmuwan

Panaliti anyar ngeunaan "putri duyung" mummified anu kapanggih di kuil Jepang parantos ngungkabkeun komposisi anu leres, sareng éta sanés anu dipiharep para ilmuwan.

A "putri duyung" mummified-lami abad kapanggih ku para ahli salaku boneka grotesque bagian sato jauh muhrim ti dianggap saméméhna, nurutkeun panalungtikan anyar.

Mumi 'putri duyung' anu kapendak di Jepang langkung anéh tibatan anu disangka para ilmuwan 1
Jangkungna kira-kira 30 cm sarta geus disembah salila ratusan taun. © Kinoshita Hiroshi / Pamakéan anu Adil

Panaliti mendakan putri duyung, anu panjangna sakitar 12 inci (30.5 séntiméter), dina kotak kayu anu dikonci di jero kuil Jepang di Prefektur Okayama taun 2022. Dina waktos éta, panaliti nganggap éta diciptakeun tina awak monyét sareng sirah dijahit kana awak. tina lauk tanpa sirah.

Hibrida anu haunting, anu nyarupaan Ningyo ti mitologi Jepang - a mahluk kawas lauk jeung sirah manusa Disebutkeun pikeun ngubaran panyakit sareng ningkatkeun umur panjang - sateuacana ditampilkeun dina kotak kaca di kuil pikeun jalma-jalma ibadah sateuacan disimpen langkung ti 40 taun ka pengker.

Numutkeun surat di jero kotak mumi, spésimén éta dicandak ku pamayang antara 1736 sareng 1741, sanaos sigana didamel sababaraha dekade saatosna salaku palsu pikeun dijual ka jalma jegud anu hoyong ningkatkeun kaséhatan atanapi hirup langkung panjang.

Panaliti ti Kurashiki University of Science and the Arts (KUSA) Jepang nyandak putri duyung (kalayan idin ti imam candi) sareng mimiti diajar artefak anu pikasieuneun ngagunakeun rupa-rupa téknik sapertos X-ray sareng CT (computerized tomography) scanning, pananggalan radiokarbon, mikroskop éléktron, jeung DNA analysis.

 

Mumi 'putri duyung' anu kapendak di Jepang langkung anéh tibatan anu disangka para ilmuwan 2
A CT scan tina putri duyung dipaké dina panalungtikan anyar. © KUSA / Pamakéan anu Adil

Dina 7 Pébruari 2023, tim ahirna ngarilis papanggihan na dina a pernyataan KUSA (ditarjamahkeun tina basa Jepang). Sareng naon anu aranjeunna terang ngeunaan putri duyung éta langkung anéh tibatan anu disangka.

Papanggihan ngungkabkeun yén awak putri duyung diwangun utamana tina lawon, kertas, jeung katun sarta diteundeun babarengan ku pin logam bade ti beuheung ka handap deui. Éta ogé dicét kalayan campuran keusik sareng témpél areng.

Awak, di sisi anu sanés, ditutupan ku bagian anu dicandak tina mahluk anu béda. Bagian tina leungeun, taktak, beuheung, jeung pipi katutupan ku bulu mamalia jeung kulit lauk, paling dipikaresep ti pufferfish a. Sungut jeung huntu putri duyung anu paling dipikaresep dicandak ti lauk predator, sarta cakar na diwangun ku keratin, nunjukkeun yén maranéhanana asalna ti sato nyata tapi unidentified.

Mumi 'putri duyung' anu kapendak di Jepang langkung anéh tibatan anu disangka para ilmuwan 3
A rekonstruksi digital tina putri duyung némbongkeun lapisan béda tina "awak". © KUSA / Pamakéan anu Adil

Satengah handap putri duyung asalna tina lauk, paling dipikaresep croaker - lauk ray-finned nu nyieun sora croaking kalawan kandung kemih ngojay na mantuan eta ngatur buoyancy na.

Sanajan para panalungtik éta teu bisa manggihan sagala DNA lengkep ti putri duyung, analisis radiokarbon tina timbangan ngungkabkeun yén maranéhna bisa balik deui ka mimiti 1800s.

Numutkeun para ahli, putri duyung ieu paling dipikaresep dijieun pikeun nipu jalma kana percanten yén Ningyos sarta disangka kualitas penyembuhan maranéhanana éta nyata. Nanging, éta ogé nunjukkeun yén seniman penipu di tukangeun ciptaan éta ngalaksanakeun langkung seueur padamelan tibatan anu disangka dina ngahijikeun mahluk palsu.

Aya 14 deui "putri duyung" anu kapanggih di Jepang, sareng tim ayeuna ngarencanakeun pikeun ngabandingkeunana.


Panalitian asalna diterbitkeun dina KUSA on February 2, 2023.