Pembunuhan kamar dikonci anu teu kaungkab Joe Elwell, 1920

Dina 11 Juni 1920, Joseph Bowne Elwell tiwas di kamar anu dikonci ti jero. Janten kumaha maotna?
pembunuhan Joe Elwell

Dina 11 Juni 1920, teu lila sanggeus sunrise, Elwell ditémbak dina sirah ku pestol otomatis .45 di imah na dikonci New York City. Isuk éta, pembantu rumah tangga Marie Larsen sumping sapertos biasana di apartemen Elwell anu elegan. Tapi, waktos ieu anjeunna disanghareupan ku tetempoan pikasieuneun anu sakedapan ngajempolan anjeunna.

 

Joe Elwell
Joseph B. Elwell anu teu paduli, ngagolér dina pasir Florida teu lami sateuacan rajapati taun 1920. © Library Of Congress

Manehna buru-buru exclaimed yén aya urang asing di apartemen Pak Elwell, sarta yén anjeunna maot. Kana pamariksaan salajengna, éta kapanggih yén muhrim éta Joe Elwell, ngan tanpa wigs desainer sarta gleaming dentures, nu dipaké pikeun ngaronjatkeun penampilan na di publik.

Elwell dipercaya ditembak dina sirah, tapi bunuh diri sanés katerangan anu mungkin. Henteu aya tanda-tanda pakarang di rohangan, tapi senjata rajapati sigana ditembak dina jarak 1–2 méter (3–5 ft).

olah TKP

Warta ngeunaan maotna misterius Elwell
Warta ngeunaan maotna misterius Elwell © Perpustakaan Kongrés

Pulisi anu stumped ku TKP. Henteu aya bedil anu dipendakan di tempat kajahatan, tapi pélor anu nelasan anjeunna kapendak rapih disimpen dina méja. Aya kamungkinan yén pélor ricocheted kaluar tembok jeung onto meja, tapi panempatan kasampak staged. Pelorna ngagolér dina taneuh.

The killer ieu crouched di hareup Elwell nalika anjeunna ditarik pemicu, ku kituna manéhna bisa ningali sudut tatu. Henteu aya anu dipaling, sareng henteu aya sidik asing anu kapendak di tempat éta. Henteu aya tanda-tanda perjuangan atanapi maksa asup ka bumi. Sagalana dikonci, kaasup kamar jeung imah.

Elwell pasti geus dipikawanoh killer sarta kalawan bébas diwenangkeun anjeunna atanapi dirina kana imah. Anjeunna diuk handap sarta malire hiji datang bari muka surat na. Naha anjeunna ngobrol ramah sareng tamu na nalika ngalaksanakeun tugas biasa ieu? Henteu aya indikasi kajahatan dina surat atanapi dina taneuh.

Petunjuk?

Elwell tuang sareng Viola Kraus, awéwé anu nembe cerai, di Hotel Ritz-Carlton malem sateuacana. Elwell ieu romantically aub kalawan loba awéwé, kaasup Kraus. Helen Derby, anu nikah ka Elwell di 1904, ngenalkeun anjeunna ka réréncangan sareng kenalan anu aya hubunganana.

Helen Derby Ewell, pamajikan Joseph Elwell
Helen Derby Ewell, pamajikan Joseph Elwell © Detektif Halaman Depan

Sanaos Elwell janten jutawan ti bridge games, pamajikanana ngabantosan anjeunna ngajantenkeun hubungan sareng réréncangan sareng kenalan anu aya hubunganana. Aranjeunna cerai di 1920. Sanajan Derby éta kasangka utama dina mimitina, alibi nya éta airtight, sarta manehna teu implicated dina pupusna urut salakina urang.

Numutkeun ka Jaksa Distrik Edward Swann, Elwell ngobrol di apartemenna sateuacan ditembak, ku kituna anjeunna sigana terang pembunuhna. Tujuan tunggal nu murderer éta pikeun maéhan anjeunna. Taya barang berharga anu dipaling. Kanyataanna, barang berharga anu strewn sabudeureun mayit Elwell urang.

wangunan apartemen Elwell urang
wangunan apartemen Elwell urang © Perpustakaan Kongrés

Sanajan sagala bukti ieu dikumpulkeun ku penyidik, Tapi aranjeunna pernah bisa nangtukeun saha ditémbak Joe Elwell, jeung kasus tetep hiji misteri teu kaungkab.

Artikel saméméhna
Misteri anu teu kaungkab tina kasus pembunuhan Marilyn Sheppard 1

Misteri anu teu kaungkab tina kasus pembunuhan Marilyn Sheppard

Pasal salajengna
Titanoboa

Yacumama - oray raksasa misterius anu cicing di cai Amazon