Raksasa Odessos: Rorongkong digali di Varna, Bulgaria

Rorongkong ukuran anu ageung diungkabkeun nalika penggalian nyalametkeun anu dilakukeun ku arkeolog ti Museum Arkeologi Varna.
Raksasa Odessos: Rorongkong digali di Varna, Bulgaria 1
Rorongkong raksasa anu dingaranan 'Goliath' kapanggih di Santa Mare, Romania. © Satmareanul.net

Saméméhna dina Maret 2015, excavations nyalametkeun di Varna, Bulgaria uncovered rorongkong hiji jalma buta dikubur handapeun témbok bénténg kota kuno Odessos.

Raksasa Odessos
The unearthed 4-5th abad AD rorongkong tina lalaki jangkung dikubur handapeun témbok bénténg Odessos geus bohong "in situ" saprak kapanggih dina 17 Maret 2015. © Nova TV

Laporan awal nunjukkeun yén élmuwan kacida kaget ku ukuran tulang anu aya di daérah éta, nyababkeun aranjeunna nyimpulkeun yén jalma éta hirup dina abad ka-4 atanapi ka-5.

Rorongkong ieu diungkabkeun nalika penggalian nyalametkeun anu dilakukeun ku arkeolog ti Museum Arkeologi Varna (disebut ogé Museum Sejarah Daerah Varna).

Numutkeun Prof Dr Valeri Yotov, anu tanggung jawab tim ngalaksanakeun excavations aya, ukuran tulang éta "impressive" sarta yén maranéhna milik "lalaki pisan jangkung". Sanajan kitu, Yotov teu nembongkeun jangkungna pasti tina rorongkong.

Arkeolog Varna ogé kapanggih sésa-sésa témbok bénténg Odessos, fragmen kendi earthen, sarta ngagiling leungeun ti ahir jaman baheula.

"Nalika urang mimiti ngabongkar témbok bénténg kuno, urang mimiti naroskeun seueur patarosan ka diri urang, sareng, tangtosna, urang kedah ngagali pikeun ngahontal pondasi témbok. Éta kumaha urang titajong kana rorongkong,” —Dr. Valeri Yotov

Raksasa Odessos: Rorongkong digali di Varna, Bulgaria 2
A closeup tina rorongkong lalaki "raksasa" nu sawaréh dikubur di handapeun témbok bénténg Ahir jaman baheula Odessos kuna di puseur kota Bulgaria Laut Hideung kota Varna. © Arkéologi di Bulgaria

Arkeolog manggihan yén awak asalna dikubur dina jero tilu méter. Kusabab kuburan jero sapertos jarang pisan, aranjeunna nganggap yén liang kubur kedah digali salaku parit konstruksi nalika témbok bénténg Odessos didamel.

Nurutkeun Prof. Yotov, jalma nu maot dina karya, sarta kanyataan yén anjeunna dikubur kalawan leungeun-Na resting dina cangkéng sarta awakna berorientasi arah wétan mangrupakeun bukti panguburan ritualistic.

Bari arkeolog geus kapanggih nanaon utamana noteworthy ngeunaan kapanggihna maranéhanana, loba peneliti heran ti mana rorongkong asalna. Seueur ahli ngaku yén lalaki prasejarah mangrupikeun conto tina "ras lila punah raksasa Atlantis".

Ieu sanés pertama kalina yén rorongkong individu anu luar biasa ageung kapanggih di Éropa Wétan. Rorongkong prajurit raksasa ti 1600 SM kapanggih dina 2012 di deukeut Santa Mare, Romania.

Raksasa Odessos: Rorongkong digali di Varna, Bulgaria 3
Rorongkong raksasa anu dingaranan 'Goliath' kapanggih di Santa Mare, Romania. © Satmareanul.net

The soldadu, katelah "Goliath," jangkung leuwih ti 2 méter, nu rada mahiwal pikeun waktu jeung wewengkon sabab lolobana individu anu pondok-cicing (kira-kira 1.5 méter rata-rata). Hiji keris impressive nu nunjukkeun status hébat soldadu urang kapanggih kalawan anjeunna di kuburan na.

Naha sadaya panemuan anu luar biasa ieu ngabuktikeun yén raksasa sakali leres-leres roamed di Éropa? Naha balapan raksasa Atlantis mangrupikeun kanyataan anu sesah dina sajarah manusa? Naha éta carita mitologis dumasar kana kajadian nyata kajadian di jaman baheula?

Artikel saméméhna
Asal muasal mumi Arya kuno sareng piramida misterius Cina 4

Asal muasal mummies Arya kuna jeung piramida misterius Cina

Pasal salajengna
Misteri anu teu kaungkab tina kasus pembunuhan Marilyn Sheppard 5

Misteri anu teu kaungkab tina kasus pembunuhan Marilyn Sheppard