Asal-usul misterius tina megalit kuna 'raksasa' di Yangshan Quarry

Asal misterius tina megalit kuna 'raksasa' di Yangshan Quarry 1

Aya seueur bukti anu sumebar di sakumna dunya anu masihan kapercayaan kana téori yén peradaban kuno mahluk calakan sakali nyicingan planét urang, ngabimbing urang nuju masa depan anu langkung saé ku ngabagi hikmahna sareng urang sareng ngajarkeun urang cara-carana. Sanajan kitu, aya loba misteri sabudeureun téori ieu.

Kanggo sababaraha alesan anu teu dipikanyaho, dina waktos anu sami, kalolobaan peradaban kuno ngadadak ngamimitian ngawangun struktur megalitik. Sanajan rupa-rupa katerangan geus dimekarkeun sarta elaborately diucapkeun salila sababaraha taun saméméhna, ieu tetep unexplained. The Téori Astronot Kuna nunjukkeun yén hiji peradaban extraterrestrial ti baheula geus jawab ngembangkeun ieu.

The Yangshan Quarry megaliths

The Yangshan Quarry, di sisi séjén, rada béda ti paling struktur lianna kusabab kumaha misterius sarta masif éta. Dua puluh kilométer ka wétaneun Nanjing, Cina, dina pagunungan Yanmen Shan, nyaéta tempat anu legendaris Yangshan quarry bisa kapanggih.

Hiji bagian tina stele anu diklaim geus motong kaluar pikeun Kaisar; éta ratusan kali leuwih badag batan nanaon lalaki geus kungsi dipikawanoh geus dipindahkeun
Hiji bagian tina stele anu diklaim geus motong kaluar pikeun Kaisar; éta ratusan kali leuwih badag batan nanaon lalaki geus kungsi dipikawanoh geus dipindahkeun. © Wikimedia Commons

A stele masif teu lengkep anu ditinggalkeun tacan réngsé di Yangshan Quarry dina mangsa jaman Kaisar Yongle, kaisar katilu Dinasti Ming Cina, anu maréntah ti 1402 nepi ka 1424, nyaéta klaim quarry pikeun Kinérja.

Dina 1405, Kaisar Yongle, maréntahkeun motong prasasti raksasa di kuari ieu, pikeun dianggo di Mausoleum Ming Xiaoling bapana almarhum.

Tilu potongan anu misah dipotong sareng didamel tina sisi gunung. Sanggeus sabagéan ageung pagawéan motong batu parantos réngsé, para arsiték sadar yén blok-blok anu badé dipotongna ageung teuing, sareng ngalihkeun blok-blok batu tina tambang ka Ming Xiaoling sareng dipasang di dinya ku cara anu leres. teu mungkin sacara fisik.

Awak stele tacan rengse (katuhu) jeung sirah stele (kénca). Karya dina desain naga geus dimimitian dina sirah saméméh proyék ieu ditinggalkeun
Awak stele tacan rengse (katuhu) jeung sirah stele (kénca). Karya dina desain naga geus dimimitian dina sirah saméméh proyék ieu ditinggalkeun © Wikimedia Commons

Salaku konsekuensi langsung tina ieu, proyék ieu ditinggalkeun, sarta tilu komponén stele tacan beres geus aya kantos saprak.

Ukuran blok batu raksasa

Stele Base boga diménsi 30.35 méter panjangna, 13 méter dina kandel, sarta 16 méter dina jangkungna, sarta beuratna 16,250 metrik ton. Awakna boga diménsi 49.4 méter panjangna, 10.7 méter rubak, jeung 4.4 méter dina kandel, sarta beuratna 8,799 ton. Kepala prasasti jangkungna 10.7 meter, rubakna 20.3 meter, kandelna 8.4 meter, sareng beuratna 6,118 ton.

Ukuran ngabandingkeun tina 30,000 ton megalit © Michael Yamashita
Ukuran ngabandingkeun tina 30,000 ton megalit © Michael Yamashita

Upami dirakit, prasasti anu aranjeunna nyarios salah nyobian bakal langkung luhur 73 méter - sareng beuratna langkung ti 31,000 ton. Salaku dasar rujukan, mobil standar beuratna antara 1 jeung 1.5 ton. Monolit panggedéna di dunya kuno sareng modéren nyaéta Batu Guntur 1,250 ton, anu dipindahkeun ku Rusia dina 1,770 sareng nyarupaan outcropping kasar anu henteu pernah diukir.

Gagalna konstruksi?

Sababaraha bandéra beureum kedah naék upami urang nganggap akun ieu dumasar kana kajadian sajarah anu saleresna: Naon anu ngajantenkeun tukang batu Kaisar panginten aranjeunna tiasa mindahkeun blok 31,000 ton 20 km ngalangkungan gunung?

Kanyataan yén potongan béda pisan dina ukuran, bentuk, sareng panempatan nunjukkeun yén aranjeunna henteu pernah dimaksudkeun pikeun dihijikeun atanapi bahkan dipindah. Upami éta, aranjeunna moal dipotong sakaligus sareng ku sababaraha cara anu béda.

Asal misterius tina megalit kuna 'raksasa' di Yangshan Quarry 2
Struktur batu gigantic sejen tacan beres perenahna di wewengkon kalér tina quarries batu Mesir kuno di Aswan, Mesir. Panyipta obelisk mimiti ngukir éta langsung tina batu dasar, tapi retakan muncul dina granit sareng proyékna ditinggalkeun. Asalna disangka yén batu éta ngagaduhan cacad anu teu kapendak tapi ogé kamungkinan yén prosés penggalian ngamungkinkeun retakan ngembang ku ngaleupaskeun setrés. Sisi handap obelisk masih napel dina batu dasar.

Jumlah batu anu luar biasa digeser

Aya sigana geus jumlah signifikan tina batu dipindahkeun dina situs, nu salah sahiji fitur paling aneh loka éta. Ningali wewengkon antara blok badag jeung gunung sabudeureun, sigana jutaan ton batu geus dihapus.

Sanajan geus kanyahoan umum yén wewengkon ieu pernah dipaké salaku quarry a, kanyataan ieu nyalira teu mungkin ngajelaskeun jumlah masif batu anu sigana geus dipindahkeun.

Saterusna, lamun lokasi ieu dipaké pikeun quarry batu jeung ngangkut eta wae, éta dipigawé ku cara pisan aneh; Saolah-olah aya usaha ngahaja ninggalkeun balik soaring, tembok datar, nu teu katempo di mana wae quarry kuna lianna.

Misteri teu kajawab

Pangwangunan piramida
Répréséntasi artistik piramida wangunan téhnologi canggih kanyahoan

Janten, boh urang nganggap yén batur atanapi hiji hal masihan aranjeunna bantosan, atanapi urang yakin yén aranjeunna sacara gaib terang cara anu sami sareng kalolobaan peradaban kuna panginten pikeun mindahkeun objék anu beurat pisan sareng dianggo dina konstruksi, ngan ukur kaleungitan ieu. pangaweruh sakaligus tur pernah nyebut deui dina sagala ngagugulung atawa nanaon ieu diurutkeun.

Artikel saméméhna
DNA alien dina awak karuhun manusa pangkolotna di dunya!

DNA alien dina awak karuhun manusa pangkolotna di dunya!

Pasal salajengna
Kota Bodas: "Kota Dewa Monyet" anu leungit misterius kapanggih di Honduras 3

Kota Bodas: A misterius leungit "Kota Dewa Monyet" kapanggih di Honduras