Asal muasal mummies Arya kuna jeung piramida misterius Cina

Arkeolog ngagunakeun tés genetik geus ngabuktikeun yén Kaukasia roaming Cina Tarim Citarum rébuan taun saméméh urang Asia Wétan anjog.
Asal muasal mumi Arya kuno sareng piramida misterius Cina 1

Hitler percaya yén jalma anu jangkungna 6 suku 6 inci atawa leuwih nyaéta misan genetik pangdeukeutna ti suku proto-Arya aslina anu asalna di Asia Tengah sarta yén urang Kaukasia jeung peradaban anu sakuduna dituju geus turunan ti suku ieu.

Adolf Hitler ngalambai ka balaréa tina mobilna dina sirah parade. Jalan-jalan dihias ku rupa-rupa spanduk swastika. Ca. 1934-38. Hitler boga alesan merenah tapi palsu pikeun milih lambang swastika salaku insignia maranéhanana. Éta parantos dianggo ku nomaden Arya di India dina milénium kadua. Dina téori Nazi, Arya éta tina karuhun Jerman, sarta Hitler menyimpulkan yén swastika geus eternally anti Semitik.
Adolf Hitler ngalambai ka balaréa tina mobilna dina sirah parade. Jalan-jalan dihias ku rupa-rupa spanduk swastika. Ca. 1934-38. Hitler boga alesan merenah tapi palsu pikeun milih lambang swastika salaku insignia maranéhanana. Éta parantos dianggo ku nomaden Arya di India dina milénium kadua. Dina téori Nazi, Arya éta tina karuhun Jerman, sarta Hitler menyimpulkan yén swastika geus eternally anti Semitik. © Shutterstock

Papanggihan ratusan mummies kuna di Asia geus kapaksa ulang pamariksaan literatur Cina heubeul. Buku-buku ieu ngagambarkeun jalma-jalma Cina kuno anu jangkungna ageung, panon biru caang, irung panjang, janggot ageung, sareng rambut beureum atanapi pirang.

Papanggihan ngeunaan "Beauty of Loulan" 4,000 taun raksasa sarta (genep-suku, genep inci) "Charchan Man" ngarojong legenda ngeunaan Arya kuna mitis ieu.

Asal muasal mumi Arya kuno sareng piramida misterius Cina 2
Mummy katelah Beauty of Loulan, anjeunna salah sahiji mummies Tarim. The mummies Tarim mangrupakeun runtuyan mummies kapanggih dina Citarum Tarim di kiwari Xinjiang, Cina, nu titimangsa ti 1800 SM nepi ka abad kahiji SM, kalawan grup anyar individu anyar tanggal antara c. 2100 jeung 1700 SM. Mumi, khususna anu mimiti, sering dipatalikeun sareng ayana basa Tocharian Indo-Éropa di Lembah Tarim. © Wikimedia Commons
Asal muasal mumi Arya kuno sareng piramida misterius Cina 3
Cherchen Man atawa Ur-David nyaéta ngaran modérn pikeun mumi anu kapanggih di kota Cherchen, ayana di wewengkon Xinjiang Cina ayeuna. Mummy ogé anggota mummies Tarim.

Sanggeus sababaraha taun kontrovérsi jeung intrik pulitik, arkeolog ngagunakeun tés DNA pikeun demonstrate yén Kaukasia nyicingan Tarim Citarum Cina rébuan taun saméméh urang Asia Wétan anjog, tungtung taun debat jeung intrik pulitik.

Panalitian, anu pamaréntah Cina katingalina parantos ditunda diumumkeun kusabab kasieunan ngeunaan kipas Uighur Separatisme Muslim di propinsi Xinjiang pangpang kulonna, dumasar kana tumpukan mayat garing kuno anu kapanggih dina dasawarsa panganyarna deukeut Citarum Tarim.

Numutkeun kana Victor H. Mair, Spésialis dina mayit kuno sareng panulis ko-panulis "The Tarim Mummies", hanjakalna yén masalah éta parantos dipolitikkeun sabab parantos nyiptakeun seueur kasusah. Anjeunna percaya yén éta bakal langkung saé pikeun sadayana pikeun ngadeukeutan ieu tina sudut pandang ilmiah sareng sajarah.

The undisturbed 4,000 taun heubeul "Beauty of Loulan" jeung awak ngora 3,000 taun heubeul "Charchan Man" kapanggih dina 1980s anu legendaris di kalangan arkéologis internasional pikeun kaayaan luar biasa tina pelestarian jeung kuantitas pangaweruh aranjeunna nyadiakeun. kana panalungtikan modern.

Papanggihan sapanjang Jalan Sutra kuna dibandingkeun jeung kapanggihna mummies Mesir di kalangan sajarah jeung ilmiah. Tapi, hariwang Cina pikeun otoritasna di Xinjiang anu teu tenang sacara lega dianggap salaku nyegah panilitian anu langkung ageung sareng panyingkepan umum anu langkung lega.

The "Xiaohe Mummy", exhibited di Museum Xinjiang, mangrupa salah sahiji mummies Tarim pangkolotna, dating leuwih ti 3800 taun ka tukang.
The "Xiaohe mummy", exhibited di Museum Xinjiang, mangrupa salah sahiji mummies Tarim pangkolotna, dating leuwih ti 3800 sababaraha taun ka pengker. © Wikimedia Commons

Mayit kuno, anu ngahindarkeun dékomposisi alami kusabab atmosfir garing di Citarum Tarim sareng taneuh alkali, sanés ngan ukur masihan élmuwan wawasan ngeunaan biologis fisikna, tapi baju, alat, sareng ritual panguburanna parantos masihan para sejarawan ningali kana kahirupan di bumi. Jaman Perunggu.

Panaliti anu suksés nyangking hasil ka panalungtik Kulon dina taun 1990-an digawé sacara éksténsif pikeun meunangkeun otorisasi Cina pikeun mindahkeun sampel kaluar ti Cina pikeun nguji DNA konklusif.

Hiji misi panganyarna suksés ngumpulkeun 52 sampel kalayan bantuan peneliti Cina, tapi host Mair lajeng robah pikiran maranéhanana sarta ngan diwenangkeun lima di antarana ninggalkeun nagara.

"Kuring nyéépkeun genep bulan di Swedia taun ka tukang ngalakukeun nanaon tapi panalungtikan genetik," Mair nyarios taun 2010, ti bumina di AS dimana anjeunna masih ngajar basa Cina di Universitas Pennsylvania.

"Penelitian kuring nunjukkeun yén dina milénium kadua SM, mumi pangkolotna, sapertos Loulan Beauty, mangrupikeun padumuk pangheulana di Citarum Tarim. Tina bukti-bukti anu aya, kami mendakan yén salami 1,000 taun munggaran saatos Loulan Beauty, hiji-hijina padumuk di Citarum Tarim nyaéta Kaukasoid.

"Masarakat Asia Wétan ngan ukur mimiti muncul di bagian wétan Lembah Tarim sakitar 3,000 taun ka pengker," saur Mair, "bari urang Uighur sumping saatos runtuhna Karajaan Uighur Orkhon, kalolobaan dumasar di Mongolia modern, sakitar taun 842. Anjeunna nambahan yén, "DNA modern sareng DNA kuno nunjukkeun yén urang Uighur, Kazaks, Krygyzs, sareng masarakat Asia Tengah sadayana campuran Kaukasia sareng Asia Wétan. DNA modern sareng kuno nyarioskeun carita anu sami.

Saurang biarawan Kaukasia Asia Tengah, jigana mangrupa Sogdian Indo-Éropa atawa Tocharian, ngajar hiji biarawan Asia Wétan, meureun Turkik Uyghur atawa Cina, dina fresco abad ka-9 Masehi ti Bezeklik Thousand Buddha Caves deukeut Turfan, Xinjiang, Cina.
Saurang biarawan Kaukasia Asia Tengah panon biru, jigana mangrupa Sogdian atawa Tocharian Indo-Éropa, ngajarkeun hiji biarawan Asia Wétan, meureun hiji Uyghur Turkik atawa Cina, dina fresco abad ka-9 Maséhi ti Bezeklik Thousand Buddha Gua deukeut Turfan, Xinjiang, Cina. . © Wikimedia Commons

Butuh waktu sababaraha taun pikeun Cina pikeun ngidinan panalungtikan genetik; sarta ulikan 2004 dilakukeun ku Universitas Jilin manggihan yén DNA mummies 'kaasup gén Europoid, némbongkeun yén padumuk mimiti Cina Kulon éta lain Asians Wétan.

Teras, dina 2007 sareng 2009, para ilmuwan ti Universitas Jilin Cina sareng Universitas Fudan duanana nguji DNA Loulan Beauty. Aranjeunna mendakan yén anjeunna sahenteuna bagian Éropa, tapi jalma-jalmana tiasa cicing di Siberia sateuacan hijrah ka Xinjiang. Tapi aranjeunna sadayana mendakan yén Loulan Beauty sanés awéwé Uighur, anu hartosna kirang alesan pikeun jalma-jalma ngabantah anjeunna.

Artikel saméméhna
Misteri naon anu aya di balik kera Loys? 4

Misteri naon anu aya di balik kera Loys?

Pasal salajengna
Raksasa Odessos: Rorongkong digali di Varna, Bulgaria 5

Raksasa Odessos: Rorongkong digali di Varna, Bulgaria