Dinosaurus umur 110 juta taun anu dilestarikan pisan teu kahaja kapanggih ku panambang di Kanada

Sésa-sésa sigana umurna ngan ukur sababaraha minggu sanaos kanyataan yén dinosaurus maot langkung ti 110 juta taun ka pengker.
Dinosaurus umur 110 juta taun anu dilestarikan saé pisan teu kahaja kapanggih ku panambang di Kanada 1

Sababaraha taun ka tukang, di Kanada Kulon, hiji karya pertambangan ngarah ka salah sahiji pamanggihan paling signifikan di dunya dina mémori panganyarna. Sakelompok panambang ngahaja stumbled kana naon kamungkinan elmu bangkai dinosaurus paling gembleng kungsi katempo.

Borealopelta (hartina "tameng Kalér") nyaéta genus ankylosaur nodosaurid ti Kapur Awal Alberta, Kanada. Ieu ngandung spésiés tunggal, B. markmitchelli, dingaranan 2017 ku Kaleb Brown sareng kolega Anjeun ti specimen well-dilestarikan katelah Suncor nodosaur.
Borealopelta (hartina "tameng Kalér") nyaéta genus ankylosaur nodosaurid ti Kapur Awal Alberta, Kanada. Ieu ngandung spésiés tunggal, B. markmitchelli, dingaranan 2017 ku Kaleb Brown sareng kolega Anjeun ti specimen well-dilestarikan katelah Suncor nodosaur. © Wikimedia Commons

Nodosaur, hérbivora anu panjangna 18 suku sareng sakitar 3,000 pon, kapanggih dina 2011 ku tim damel 17 mil kalér Alberta, Kanada dina proyék pertambangan. Ieu mangrupakeun manggihan matak saprak fosil dinosaurus anu jadi ogé dilestarikan; ti aranjeunna, urang bisa diajar loba ngeunaan kahirupan dinosaurus sarta maot.

Élmuwan ngaku yén sésa-sésa éta sigana umurna ngan ukur sababaraha minggu sanaos kanyataan yén dinosaurus maot langkung ti 110 juta taun ka pengker. Ieu disababkeun ku kaayaan optimal dimana aranjeunna dilestarikan.

Pamulihan Borealopelta markmitchelli.
3d Pamulihan of Borealopelta markmitchelli. © Wikimedia Commons

Dinosaurus - Borealopelta (hartina "tameng Kalér") mangrupikeun genus nodosaur anu hirup dina jaman Cretaceous - mangrupikeun salah sahiji seueur anu dugi ka ahirna salaku akibat tina kasapu ku cai caah ti walungan nalika asup kana jalan. sagara.

Armor kandel anu ngurilingan rorongkong tanggung jawab pikeun kaayaan anu sampurna. Éta katutupan ti sirah dugi ka toe dina piring sapertos ubin sareng, tangtosna, patina abu tina kulit fosil.

Borealopelta dorsal view nodosaur
Panempoan dorsal tina nodosaur disebut Borealopelta

Shawn Funk, anu ngoperasikeun mesin beurat di Millennium Mine, mendakan anu héran nalika excavator na pencét hal anu padet. Anu katingalina janten batu coklat walnut saleresna mangrupikeun sésa-sésa fosil tina nodosaurus umur 110 juta taun. Hérbivora maksakeun éta cukup gembleng pikeun satengah hareup - ti snout ka hips - bisa pulih.

"Tisa-sisa dinosaurus anu petrified mangrupikeun heran pikeun ditingali," saur Michael Greshko ti National Geographic.

"Sésa fosil kulit masih nutupan piring armor bumpy dotting tangkorak sato. Suku hareup katuhuna perenahna di sisina, lima digitna ngajengkang ka luhur. Abdi tiasa ngitung timbangan dina dampal sukuna," nyerat Greshko.

Kusabab gancangna dikubur di dasar laut, dinosaurus katingalina sapertos jutaan taun ka tukang. Numutkeun ahli paleontologi, kanyataan yén jaringanna henteu terurai tapi janten fosil jarang pisan.

Borealopelta holotype (asli), Dipamerkeun di Museum Royal Tyrrell, Alberta, Kanada.
Borealopelta holotype (asli), Dipamerkeun di Museum Royal Tyrrell, Alberta, Kanada. © Wikimedia Commons

Teu kawas dulur deukeutna Ankylosauridae, nodosaurs teu boga shin-beulah nepi klub. Gantina, eta ngagem armor biang pikeun ngajaga prédator di bay. Dinosaurus anu panjangna 18 suku, anu hirup dina jaman Cretaceous, tiasa dianggap badak dina waktosna.

Artikel saméméhna
Mokele-Mbembe - monster misterius di Lembah Walungan Kongo 2

Mokele-Mbembe - monster misterius di Citarum Walungan Kongo

Pasal salajengna
12,000 taun ka tukang, Cina dicicingan ku jalma misterius endog-headed! 3

12,000 taun ka tukang, Cina dicicingan ku jalma misterius endog-headed!