Beungeut Harakbut - wali kuno kota El Dorado anu hilap?

Beungeut anu ageung ieu, anu ngagaduhan ciri Andes, ngaluhuran curug anu ngalir ka laguna.
Beungeut Harakbut - wali kuno kota El Dorado anu hilap? 1

El Dorado nyaéta basa Spanyol pikeun "anu emas," sareng istilahna nujul kana kota mitos anu beunghar. Mimitina disebutkeun dina abad ka-16, El Dorado geus mere ilham sababaraha ékspédisi, buku, komo pilem. Disebutkeun yén tempat dongeng ieu ayana di kaléreun Kolombia ayeuna, sahingga ngan ukur tiasa diaksés dina usum hujan. Lokasi pastina tetep teu dipikanyaho.

Beungeut Harakbut - wali kuno kota El Dorado anu hilap? 2
Ilustrasi kuil anu leungit di leuweung, leungit peradaban kuno. © iStock

Dina 1594, panulis Inggris sareng penjelajah anu namina Sir Walter Raleigh ngaku mendakan El Dorado. Ieu didaptarkeun dina peta Inggris sarta digambarkeun salaku lokasi kapanggih di kalér. Situated dina hiji élévasi 1550 méter dpl, pasir ieu meureun dipikawanoh kiwari salaku "Harakbut".

Harakbut - wali kuno kota leungit El Dorado

Beungeut Harakbut - wali kuno kota El Dorado anu hilap? 3
Kota kuno El Dorado téknologi luhur sareng peradaban kuno anu maju. © Kredit Gambar: Pola Tren/Shutterstock.com

Ratusan jalma parantos milarian El Dorado, kota legendaris anu parantos janten peradaban téknologi canggih munggaran di dunya. Nurutkeun folklore, kota ieu dijieunna tina emas, sarta pangeusina dianggap geus katutupan diri dina lebu emas. Éta ogé nyarios gaduh seueur kakuatan magis.

Jalma anu percaya legenda éta nyata mikir yén kota Paititi (El Dorado) sareng hartana tiasa dipendakan di propinsi Madre de Dios di leuweung pagunungan Peru tenggara.

Beungeut Harakbut - wali kuno kota El Dorado anu hilap? 4
Beungeut Harakbut: Cagar alam Amarakaeri di Peru mangrupikeun tempat pikeun etnis Harakbut, anu nembe mendakan deui wajah karuhun kuno. Beungeut anu ageung ieu, anu ngagaduhan ciri Andes, ngaluhuran curug anu ngalir ka laguna. Lalaki baheula boga katingal solemn on beungeutna. © Kredit Gambar: ResearchGate
Beungeut Harakbut - wali kuno kota El Dorado anu hilap? 5
Poto close-up tina Beungeut Harakbut. Cagar pribumi Amarakaeri, tempat etnis Harakbut cicing, diidentifikasi minangka pakarang budaya pikeun ngabela tanahna di 2013. © Kredit Gambar: Enigmaovni

The Harakbut Face mangrupikeun situs suci dina budaya Harakbut, anu perenahna di Cagar Komunal Amarakaeri di Madre de Dios (Peru). totem batu monumental ieu intrigues jalma sababaraha anu lumangsung ngaliwatan atawa nalungtik eta, sabab depicts beungeut manusa di jéntré sampurna.

The Harakbut Face nyaéta situs suci dina budaya Harakbut, ayana di Madre de Dios 'Amarakaeri Communal Reserve (Peru). Maranehna disebut "Incacok".

Numutkeun pribumi Harakbut, dina basa Amarakaeri, Incacok hartosna "Beungeut Inca". Para sesepuh Harakbut nyarios, aya dua rupa monolithic anu langkung ageung di leuweung, dihubungkeun ku jalan-jalan subterranean kuno anu nuju ka kota karuhun anu ageung, sigana "El Dorado," tapi sadayana anu terang kumaha ka dinya parantos maot.

Hese meunang; pribumi ngayakeun lokasi di hormat; wewengkon kasebut terasing sarta inaccessible; jeung anjeun kudu hack jalan ngaliwatan rumpun batu jeung leutak guna ngahontal eta, sadaya bari battling pumas, jaguar, oray badag, jeung mahluk bahaya sejenna.

Legenda Beungeut Harakbut

Beungeut Harakbut - wali kuno kota El Dorado anu hilap? 6
Beungeut Harakbut. © Kredit Gambar: ResearchGate

Salah sahiji carita anu paling kasohor ngeunaan El Dorado nyaéta legenda lalaki tukangeun "Raray Harakbut".

Legenda nyarios yén Beungeut Harakbut saleresna mangrupikeun lalaki anu dikutuk ku dewa. Anjeunna robah jadi arca batu nu ngajaga lawang ka kota El Dorado. Lalaki tukangeun Beungeut Harakbut ieu cenah anggota sésana panungtungan sahiji jalma Harakbut suci. Anjeunna nyarios janten wali kota anu leungit sareng harta karun anu luar biasa.

Seueur jalma anu nyobian mendakan kota El Dorado anu leungit, tapi teu aya anu suksés. Jeung lalaki tukangeun Beungeut Harakbut tetep misteri hiji. Sababaraha yakin yén anjeunna masih kaluar aya wae, guarding lawang ka kota leungit. Batur yakin yén anjeunna geus lila Isro, sarta yén kota El Dorado euweuh leuwih ti legenda.

kecap final

The enigmatic Face of Harakbut parantos janten teka-teki ti saprak kapanggihna. Anjeunna ciri dina mitos jeung legenda pribumi. Anjeunna bisa jadi boga konci pikeun rusiah kota leungit El Dorado, nu konon predated Kakaisaran inca.

Naha lalaki tukangeun Harakbut Face mangrupikeun pelindung kuno kota El Dorado anu leungit sareng harta karun anu luar biasa?

Artikel saméméhna
Alkimia Homunculi

Homunculi: Naha aya "lalaki leutik" alkimia kuno?

Pasal salajengna
The Dispilio Tablet - téks ditulis pangkolotna dipikawanoh bisa nulis ulang sajarah! 7

The Dispilio Tablet - téks ditulis pangkolotna dipikawanoh bisa nulis ulang sajarah!