Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius?

Leungitna misterius Alfred Isaac Middleton. Dimana kota Dawleetoo anu leungit sareng peti emas?
Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 1

Dina jaman Victoria, penjelajah jeung adventurers ninggalkeun tanda maranéhanana dina sajarah. Uncovering budaya leungit, candi disumputkeun, jeung kota disumputkeun éta lumrah. Ti Indiana Jones ka Allan Quatermain; aranjeunna sadayana aya dina waktosna masing-masing.

Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 2
A leuweung tropis ti carita mitis. © Shutterstock

Upami anjeun resep maca ngeunaan éksplorasi sareng penemuan anu hébat, anjeun panginten terang yén seueur di antarana dilakukeun ku penjelajah Inggris. Tapi naha anjeun terang yén penjelajah Inggris anu sakedik dipikanyaho dihargaan pikeun mendakan kota anu leungit legendaris di leuweung Sumatra? Tetep maca pikeun neuleuman leuwih!

Dina ahir 1800-an, hiji penjelajah Inggris anu luar biasa sirna di leuweung Sumatra. Urang ngobrol ngeunaan Alfred Isaac Middleton - ngaran misterius nu geus ngambang sabudeureun di sagala rupa komunitas online kaasup on reddit samentawis. Middleton dikabarkan leungit nalika milarian ruruntuhan kota kuno anu leungit anu katelah Dawleetoo.

Penjelajah Inggris Alfred Isaac Midleton ngajalajah sudut pangjauhna di dunya pikeun milarian kaajaiban zoologi, botani sareng arkéologis dina ahir abad ka-19. Sababaraha poto anu nembe kapendak ngabantosan terang sababaraha pamanggihan anu luar biasa salami séri misi anu teu dipikanyaho, di daérah Asia Tenggara, Afrika, sareng hutan hujan Amazon.
Penjelajah Inggris Alfred Isaac Midleton ngajalajah sudut pangjauhna di dunya pikeun milarian kaajaiban zoologi, botani sareng arkéologis dina ahir abad ka-19. Sababaraha poto anu nembe kapendak ngabantosan terang sababaraha pamanggihan anu luar biasa salami séri misi anu teu dipikanyaho, di daérah Asia Tenggara, Afrika, sareng hutan hujan Amazon. © Mysteries poean

Ieu waktos lengkep beda, penjelajah Kulon roamed dunya pikeun néangan tempat anyar jeung artefak, jeung jungles of Sumatra mangrupakeun tujuan pikabitaeun dina waktu éta. Malah kiwari, loba bagian tina jungles grace ieu teu acan pinuh digali.

Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 3
Panempoan sajarah Gunung Talang (2,597 m) - stratovolcano aktif di Sumatra Kulon, Indonesia. ukiran kai, diterbitkeun dina 1893. © iStock

Ieu kuno, ieu vintage jeung ieu aneh, kitu Zoo kudu aub, sajarah nyebutkeun. Numutkeun laporan Majalah Smithsonian vintage, urut asisten Arthur Conan Doyle, babaturan penjelajah Sir John Morris, ngagaduhan koleksi dokumén ngeunaan Alfred Isaac Middleton, sareng salah sahijina ngungkabkeun carita anu luar biasa tina penjelajah.

Salinan surelek ti konsulat Inggris dikirim ka asisten Doyle, nyebutkeun hiji cache leungit dokumén jeung kamungkinan ékspédisi ku ngajajah Britania ngaranna Bapak Alfred Isaac Middleton. Uncannily, lalaki ieu kontemporer inohong aneh sejen ngaranna Edward Allen Oxford. Baca carita Oxford urang matak Ieuh.

Middleton éta hiji ngajajah anu moro pikeun kota poho disebut Dawleetoo, nu ieu dikabarkan dina jalur ka danau disebut Lop Nur, nurutkeun urut asisten Doyle urang. Lop Nur mangrupakeun urut danau uyah, ayeuna sakitu legana garing nepi, ayana di pinggiran wétan ti Citarum Tarim, antara gurun Taklamakan jeung Kumtag di bagian tenggara Xinjiang.

Eta geus hipotésis yén Middleton jadi disoriented na leungit di wewengkon wooded kandel dina jalur ka danau Lop Nur. Surélék éta ogé nyebatkeun harta karun anu disebatkeun Middleton dikumpulkeun sareng dikubur dina peti.

Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 4
© Dailymysteries.com
Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 5
© Dailymysteries.com
Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 6
© Dailymysteries.com
Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 7
© Dailymysteries.com
Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 8
© Dailymysteries.com

Kabuktian, urang henteu terang pisan ngeunaan akun Middleton lian ti poto-poto ieu di luhur anu tos lami beredar di internet.

Leres, sababaraha gambar anu pikaresepeun ieu panginten henteu aya hubunganana sareng kajadian anu saleresna tapi carita Alfred Isaac Middleton sareng kota Dawleetoo anu leungit tiasa janten asal-usul anu leres.

Numutkeun buku, The Lost Casket of Dawleetoo (1881):

"Misi nu sakuduna dituju manggihan hiji kota di leuweung, ngaranna Dawleetoo. Numutkeun Middleton, aya peta nu boga kota emas nu indit kabeh jalan ka handap ka danau, kitu ogé patung emas awéwé nu asalna ti buana leungit disebut Atlantis.

Sakelompok jalma anu dikirim ku Middleton pikeun manggihan kota, sarta salah sahiji lalaki konon kapanggih peti keur mayit dikubur ngeusi emas. Laporan éta nyatakeun yén nurutkeun surat anu aya dina arsip garéja, Middleton leungit di leuweung sareng ditawan ku sakelompok lalaki anu hoyong emas sareng patung éta. Middleton katingalina maot di panangkaran.

Sanajan, taya sahijieun terang persis dimana Middleton geus dikubur sagala harta karun na, saurang lalaki ku ngaran John Hargreaves ieu ceuk nu kadua di paréntah dina misi, sarta anjeunna mingpin tim séjén jalma kana leuweung pikeun cageur harta. Tungtungna, naon anu janten ekspedisi Middleton henteu dipikanyaho.

Naha penjelajah Inggris Alfred Isaac Middleton mendakan kota anu leungit anu misterius? 9
Gambar éta mangrupikeun gambaran artistik abad ka-18 ngeunaan kota Dawleetoo anu leungit, dumasar kana folklor lokal Sumatra. © Domain Publik

Loba sejarawan mainstream geus ngusulkeun carita Alfred Isaac Middleton janten hoax ngan sarta yén misi Middleton pikeun manggihan Dawleetoo pernah lumangsung; tapi loba teoritis anu jadi yakin yén ekspedisi éta nyata, tapi nu Middleton leungit na pernah balik.

Naha Alfred Middleton leres-leres mendakan kota mitos anu leungit dina waktosna? Lamun kitu, ka naon peradaban misterius kota ieu belonged? Sareng naon anu saleresna kajantenan ka Middleton, naha anjeunna leres-leres leungit di leuweung Sumatra, atanapi anjeunna henteu ngahaja sumping deui?

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan carita, baca buku: The Lost Casket of Dawleetoo (1881)


*Catetan: Inpormasi ngeunaan artikel warta ieu dicandak tina Medium.com, Wikipedia.org & DailyMysteries.com. Ieu bakal dipaké dina cara nu qualifies salaku pamakéan adil dina hukum hak cipta AS.

Artikel saméméhna
raksasa kuna skeletons kuburan

200 kerangka 'raksasa' kuno digali di Cayuga, Kanada

Pasal salajengna
Mitos Mesir ngeunaan oray raksasa calakan ditelasan ku Death Star ngalayang

Mitos Mesir ngeunaan oray raksasa calakan ditelasan ku Death Star ngalayang