Leungit ku Deception Island: Kasus aneh Edward Allen Oxford

Edward Allen Oxford ieu marooned salila dua taun salila ahir Perang Dunya I dina naon anjeunna ngaku geus marooned teu leuwih ti genep minggu di hiji pulo tropis inhabitable kaluar basisir Antartika. Pajabat disebut anjeunna 'gila'.
Hideung salju gunung kawah vulkanik Telefon Bay, Pulo tipuan, Antartika. © Shutterstock
Hideung salju gunung kawah vulkanik Telefon Bay, Pulo tipuan, Antartika. © Shutterstock

Dina 1916, hiji U-parahu Jérman ngalelepkeun kapal laut padagang ngalayang warna Sekutu di basisir Antartika, tempat antara Pulo Gajah jeung Pulo Deception di Kapuloan Shetland Kidul.

Jérman U-Parahu Tilelep Kapal Sekutu, ku Willy Stöwer, 1916 © Perpustakaan Kongrés
Jerman U-Parahu Tilelep Kapal Sekutu, ku Willy Stöwer, 1916 © Perpustakaan Kongrés

Hal ieu dipercaya yén sakabéh jiwa numpak kapal geus leungit, babarengan jeung kargo na dahareun jeung suplai médis kabeungkeut ka hareup Kulon. Nyaéta, dugi ka hiji anu salamet pulih sakitar dua taun ti harita taun 1918 di hiji pulo pasang anu teu namina di luar basisir kalér-kuloneun Semenanjung Antartika.

Hideung salju gunung kawah vulkanik Telefon Bay, Pulo tipuan, Antartika. © Shutterstock
Gunung salju hideung tina kawah vulkanik Telefon Bay, Pulo tipuan, Antartika. © Shutterstock

Anu salamet ngaidentifikasi dirina salaku Edward Allen Oxford, warga Kaisar Inggris. Sanajan dua taun geus kaliwat, anjeunna ngaku geus marooned pikeun henteu leuwih ti genep minggu di hiji pulo gedé caket dieu nu anjeunna keukeuh haneut jeung tropis, kalawan vegetasi loba pisan jeung satwa.

Kusabab pulo tempat anjeunna kapanggih nyaéta pulo pasang surut, éta teu dipikaharti kumaha anjeunna geus salamet pikeun lila. Paduli, sabab teu aya pulo sapertos anu dipikanyaho aya di kiduleun, sareng aya bédana waktos anu signifikan antara akuntansi sareng kanyataanana.

P. Mikhailov, Ekspedisi Antartika Rusia munggaran, 1820. © Wikimedia Commons
P. Mikhailov, ekspedisi Antartika Rusia munggaran, 1820. © Wikimedia Commons

Ku alatan éta, Oxford ieu decreed 'gila' ku otoritas Kaisar - nu mangrupa konsekuensi atra tina kaayaan - sarta dikirim ka fasilitas convalescence di Nova Scotia cageur.

Di fasilitas éta, anjeunna pendak sareng murag asih sareng Mildred Constance Landsmire, anu disebut "bluebird" atanapi Adik Perawat sareng Korps Médis Angkatan Darat Kanada. Anjeunna dileupaskeun sanggeus 18 bulan, jeung dua nikah jeung dipindahkeun westward mun cicing deukeut misan Oxford anu lumpat tegalan susu leutik di propinsi Quebec; mana Oxford mantuan misan na kalawan chores tani.

Oxford engké nyandak padamelan salaku forester, sabab anjeunna henteu ngagaduhan knack pikeun tatanén sareng pertanian. Kahirupan padamelan ieu nyababkeun anjeunna jauh ti Mildred anu dipikacinta salami sababaraha minggu sareng kadang sababaraha bulan dina hiji waktos, gaya hirup anu anjeunna kenal ogé salaku sudagar laut.

Salila periode ieu, anjeunna nyerat seueur serat ka pamajikanana, dimana anjeunna nyatakeun bakti anu teu aya dina anjeunna, sareng di mana anjeunna sacara éksténsif ngarékam émut-émutanna nalika aya di pulo tropis anu disangka di luar basisir Antartika.

Sanaos panolakan resmi ngeunaan anomali géografis sapertos kitu di daérah éta, Oxford tetep dina carita na sapanjang hirupna, sareng dipercaya nyerat sababaraha dua ratus surat ka pamajikanana anu ngajelaskeun sagala rupa aspék tanah anu luar biasa anu disangka anjeunna mendakan di dinya.

Seueur hurup anu énggal-énggal dipendakan di bumi Quebec na ngajelaskeun kahirupanna di kubu kayu di daérah éta, sareng émut-émutan anu terang-terasan nalika dipulangkeun di pulo tropis anu disangka di luar basisir Antartika nalika Perang Besar sacara rinci.

Antukna, Kaisar resmi catetan heubeul leuwih saratus taun dikonfirmasi yén Edward Allen Oxford éta hiji sudagar laut, yén kapal na geus torpedoed, sarta yén anjeunna memang pulih sababaraha dua taun engké tanpa katerangan rasional ngeunaan kumaha anjeunna geus bisa salamet. lila-lila dina lingkungan anu kasar.

Kiwari, carita Oxford parantos hilap, sareng anu diprioritaskeun ku sakumna dunya ngeunaan caritana nyaéta yén pejabat nyebat anjeunna "gila". Tapi teu aya anu tiasa masihan katerangan kumaha anjeunna salamet dina suhu anu disangka sub-enol tanpa tuangeun salami lami.


Pikeun terang langkung seueur ngeunaan kasus aneh Edward Allen Oxford, baca tulisan anu pikaresepeun ieu Buku Leungit / Sedeng

Artikel ieu geus republished di ringkes tina Quatrian Folkways Institute / Sedeng

Artikel saméméhna
tugu batu raksasa 'di handapeun laut Stonehenge Galilea

Tugu batu raksasa anu disumputkeun handapeun Laut Galilea tiasa umurna 12,000 taun!

Pasal salajengna
Langkung ti belasan torowongan prasejarah misterius kapanggih di Cornwall, Inggris 1

Leuwih ti belasan torowongan prasejarah misterius kapanggih di Cornwall, Inggris