Naha anjeun émut Dolores Barrios, awéwé ti planét Vénus ??

fitur nya resembled pedaran mahluk luar angkasa ngaku nu asalna ti Vénus sarta walked diantara urang.
Kasus Dolores Barrios.
Kasus Dolores Barrios. © Curiosm

Salila Konvénsi UFO, tujuh taun saatos éta Kajadian kacilakaan Roswell UFO, panaliti ngaku sakumna mahluk luar angkasa ti Venus sumping pikeun diajar naon anu urang terang ngeunaan aranjeunna.

Kasus Dolores Barrios.
Kasus Dolores Barrios. © Curiosm

Agustus 1954, Konvénsi UFO di Gunung Palomar

Salah sahiji Konvénsi UFO anu paling diinget sepanjang waktos lumangsung antara 7 sareng 8 Agustus 1954. Acara ieu dilaksanakeun di puncak Gunung Palomar, di Amérika Serikat, dina jangkungna langkung ti 1,800 méter.

Konperénsi UFO di Palomar Agustus 1954
Konvénsi UFO di Palomar Agustus 1954 © Curiosm

Konvénsi ieu diwanohkeun ku tilu 'contactees' nu kawentar: George Adamski, Truman Bethurum jeung Daniel Fry. Langkung ti sarébu jalma, kalebet wartawan ti sakumna dunya, agén FBI, saksi UFO, ogé seueur jalma panasaran, ngahadiran acara éta.

Masing-masing kontak ngahubungi pangalamanna nyalira. Dina giliran Adamski, "guru" ngajelaskeun yén urang Venusia mirip pisan sareng manusa. Jantenna aranjeunna parantos nyusup ka masarakat urang sareng cicing di kota-kota ageung. Anjeunna ogé nampilkeun lukisan sareng ngagambarkeun artistik ti urang Venusia.

Ayana teu biasa datang anu anéh

Dina akhir dinten anu mimiti, aya kaributan nalika penonton sadar ayana aneh awéwé geulis di perusahaan dua lalaki. Salah sahiji lalaki nganggo kacamata. Tiluanana berkulit cerah sareng awéwé éta rambutna pirang, tapi anéhna, panonna hideung hideung sengit. Anjeunna ngagaduhan formasi kranial anu ageung, sareng tanda tulang anu aneh dina dahi.

Awéwé anu anéh dina Konperénsi UFO Palomar 1954
Awéwé anu anéh di Palomar UFO Convention 1954
Awéwé éta digambarkan ku ciri fisika anu khas, struktur tulang anu nonjol di tengah dahi, dugi ka bentuk irung, sareng panon hideung jero ku soca ageung.
Awéwé éta digambarkan ku ciri fisika anu khas, struktur tulang anu nonjol di tengah dahi, dugi ka bentuk irung, sareng panon hideung jero ku soca ageung.

Fiturna sami sareng pedaran anu dipasihkeun sababaraha jam sateuacanna ku panyatur Adamski, salaku jinis mahluk luar angkasa anu asalna ti Venus sareng leumpang di antara urang. Gosip dina riungan nyebar yén aranjeunna "Venusia" nyamar.

Salah sahiji pamilon naroskeun ka aranjeunna: "Naha anjeun atanapi anjeun sanés urang Venusia?" Awéwé éta, mesem, kalem ngajawab, "Henteu". Tanjeunna pamilon teras dialog sareng awéwé:

- Naha anjeun didieu?
- Kusabab kami resep kana hal éta.
- Naha anjeun percanten piring saos?
- Leres.
- Naha leres naon anu dicarioskeun ku Mr Adamski, yén aranjeunna asalna ti Venus?
- Leres, aranjeunna asalna ti Venus.

Ngaranna Dolores Barrios

Wartawan Brasil anu namina João Martins ogé aya dina konvénsi sareng ogé ngawawancara aranjeunna. Saatos nalungtik, Martins mendakan yén nami awéwé éta nyaéta Dolores Barrios, desainer pantun ti New York, sareng réréncanganna nyaéta Donald Morand sareng Bill Jackmart, duanana musisi anu cicing di Manhattan Beach, California, nalika aranjeunna ngaku nalika nandatanganan buku tamu.

Donald Morand sareng Bill Jackmart, duanana ngaku janten musisi anu cicing di Manhattan Beach, California.
Donald Morand sareng Bill Jackmart, duanana ngaku janten musisi anu cicing di Manhattan Beach, California.

Martins naros upami anjeunna tiasa moto aranjeunna, tapi aranjeunna nampik. Aranjeunna jengkel dina disebut Venusians. Numutkeun Martins, Dolores Barrios katingali pisan sapertos lukisan anu dipidangkeun Adamski.

Isukna, dina akhir rapat, Martins motret Dolores nganggo lampu kilat, héran pisan. Teras anjeunna nyandak poto pikeun dua réréncanganna buru-buru. Saatos éta, tiluanana lumpat ka leuweung. Henteu lami saatosna, pirus ngalayang angkat, tapi saksina teu tiasa néwak poto.

Teu aya anu kantos maju, nyatakeun yén aranjeunna terang atanapi mikawanoh jalma aneh dina poto.

Tapi ieu kanyataan? Hayu urang parios artikel asli, tokoh utama dina kajadian UFO utama ieu, sareng, anu paling penting, jaman nalika kajadian éta lumangsung.

Latar konvénsi UFO di Palomar

Fakta anu dijelaskeun di dieu kajantenan dina usum panas 1954, langkung tepatna antara 7 Agustus sareng 8 Agustus.

Di San Diego, California, Balai Pengamatan Palomar ngayakeun Konvensi UFO anu mimiti dikenal ieu, kalayan ahli fisika penting, astronom, agén FBI, wartawan, kontak, saksi, sareng jalma anu panasaran. Sakumaha urang nyarioskeun sateuacanna, acara utami nyaéta panel sareng tilu jalma anu kontak, George Adamski, Daniel Fry, Truman Bethurum ngeunaan pendakan alien aranjeunna.

Presentasi George Adamski

George Adamski
George Adamski mangrupikeun anu pangpayunna, sareng paling kawéntar, tina sababaraha soanten anu disebut UFO anu kasohor nalika taun 1950an. Adamski nyebut dirina salaku "filsuf, guru, murid sareng panaliti piring".

George Adamski, saksi warga Amérika anu lahir di Polandia, difoto sareng berinteraksi sareng mahluk luar angkasa. Anjeunna nyatakeun yén anjeunna pendak sareng mahluk luar angkasa sapertos Nordik, anu anjeunna namina "Space Brothers."

Space Brothers ieu ti Venus sareng badarat piring terbangna di gurun Colorado dugi ka 20 Nopémber 1952. Dina hubunganana sareng urang Venusia, anjeunna gaduh kasempetan pikeun ngapung dina karajinanna.

Aranjeunna nampilkeun anjeunna pesen anu paduli ngeunaan masa depan jalma-jalma di Bumi. Pamakéan senjata nuklir sareng perang tiasa nempatkeun kahirupan di planét dina résiko.

Nalika presentasi Adamski, anjeunna ngajelaskeun maksud sareng struktur morfologis urang Venusia, sapertos manusa, kalayan sababaraha rupa minor.

Penampilanna ampir teu didétéksi, sareng aranjeunna tiasa hirup di antara urang tanpa diperhatoskeun. Pikeun ngagambarkeun éta, Adamski nampilkeun lukisan urang Venusia anu disebutna Orthon.

George Adamski nangtung di payuneun lukisan ku Gay Betts anu ngagambarkeun pilot luar angkasa Venusia anu anjeunna pendakan di Gurun Mojave, California. © Perpustakaan Gambar Mary Evans / Everett
George Adamski nangtung di payuneun lukisan ku Gay Betts anu ngagambarkeun pilot luar angkasa Venusia (Orthon) anu anjeunna pendakan di Gurun Mojave, California. © Perpustakaan Gambar Mary Evans / Everett

Gambarna ngareuwaskeun pemirsa. Diantara para penonton, trio anu katingali anéh, Dolores Barrios sareng rerencanganna Donald Morand sareng Bill Jackmart ngajantenkeun acara ieu unik sareng bersejarah. Jelas, sabab éta sami sareng anu dijelaskeun ku anu ngontak sababaraha jam ka pengker.

Éta diterbitkeun dina majalah "O Cruzeiro"

"O Cruzeiro," dina waktos éta, éta majalah panggedéna di sirkulasi sabudeureun Amérika Kidul. Wartawan majalah, João Martins, nyaritakeun kajadian éta dina tilu édisi salami Oktober 1954. Anjeunna mangrupikeun hiji-hijina wartawan anu ngaliput acara éta pikeun umumkeun ka dunya.

Di sisi anu sanésna, Adamski henteu resep rumor. Anjeunna pikir éta mangrupikeun jalma anu ngusahakeun ngarusak anjeunna, moto dirina salaku urang Venus.

Kritik balik klaim George Adamski

Salami taun 1950an, di tengah Perang Tiis, perasaan éta kamungkinan janten perang Nuklir. Sieun WWII nyata. Sumawonna, dina taun 1951, debut "The Day the Earth Stand Still" dina bioskop. Caritana ngalibatkeun alien humanoid anu sumping ka Bumi pikeun nganteurkeun pesen yén bangsa manusa kedah hirup tengtrem atanapi planét bakal musnah. Éta pesen anu sami anu dikintunkeun ku Venusian Orthon ka Adamski. Janten numutkeun seueur, kamungkinan Adamski lamunan sadayana dina klaim na.

Di sisi anu sanésna, sapanjang taun 1950an sareng 60an, Adamski nampilkeun sababaraha foto piring terbang, tapi sababaraha ogé kabuktian janten tipuan. Anu paling berkesan panginten tiasa ngalibatkeun lampu bedah sareng anu strat badarat nyaéta lampu bohlam. Dina poto sanésna, Adamski nganggo lampu jalan atanapi bagian luhur brooder hayam.

Foto "brooder hayam" anu terkenal Adamski, anu anjeunna ngaku yén UFO, dicandak tanggal 13 Désémber 1952. Nanging, élmuwan Jérman Walther Johannes Riedel nyarios yén poto ieu dipalsuan nganggo lampu bedah sareng anu badarat badarat nyaéta lampu bohlam Umum Electric.
Foto "brooder hayam" anu terkenal Adamski, anu anjeunna ngaku janten UFO, dicandak tanggal 13 Désémber 1952. Nanging, élmuwan Jérman Walther Johannes Riedel nyarios yén poto ieu dipalsukan nganggo lampu bedah sareng anu badarat badarat nyaéta lampu bohlam Umum Electric.

Sakali, George Adamski ngumumkeun yén anjeunna nampi uleman pikeun rasiah sareng Paus John XXIII sareng kéngingkeun "Medali Emas Penghormatan" tina "Kasucian"-Na. Di Roma, wisatawan tiasa mésér persis medali anu sami kalayan kotak plastik anu murah.

Kontroversi di tukangeun João Martins sareng média

Tanggal 7 Méi 1952, reporter João Martins sareng fotografer Ed Keffel aya di Quebra-Mar di zona kulon Rio de Janeiro pikeun nutupan pasangan anu milari tanggal pantai anu kapencil.

Saatos sababaraha jam ngantosan kasempetan pikeun ngawawancara atanapi moto poto pasangan romantis, aranjeunna ngaku ningali obyék ngalayang sirkular biru-abu muncul sateuacan aranjeunna.

UFO ngadamel évolusi di langit sakitar samenit, sareng Ed Keffel nyandak lima poto. Aranjeunna bergegas ka lab dina waktosna pikeun diterbitkeun dina "Diário da Noite," tabloid sensasional. Isuk-isuk, jalma-jalma tiasa ningali dina halaman kahiji.

Isukna, seueur militér sumping pikeun mariksa poto-poto éta, kalebet kolonel Jack Werley Hughes, anu percanten gambar na otentik ti Kedubes AS.

Dalapan dinten saatosna, majalah "O Cruzeiro" ti grup anu sami ngaleupaskeun tambahan dalapan halaman sareng poto tina anu ayeuna dikenal salaku Barra da Tijuca UFO Insiden.

Naha poto UFO anu direbut di Barra da Tijuca tipuan?
Naha poto UFO anu direbut di Barra da Tijuca tipuan?

Tapi sababaraha taun ka pengker, anggota sanés ti staf majalah éta maju pikeun mastikeun yén éta pasti janten banyolan di jero kantor.

Riungan nungtut ngaleupaskeun "berita" ku Ed Keffel sareng Martins kadatangan di ruang berita. Hal-hal janten teu katangan. Aranjeunna motret obyék di studio kalayan ékspos dua kali.

Leao Gondim de Oliveira, diréktur majalah, naroskeun analisa anu jero pikeun Carlos de Melo Éboli, ahli kriminal di Institute of Criminalistics of Guanabara.

Panilitian nyimpulkeun yén kalangkang elemen dina adegan éta béda-béda. Dina poto kaopat, kalangkang lingkungan nembongan ti katuhu ka kénca, sareng piring terbang ti kénca ka katuhu.

Pamadegan Institute of Criminalistics of Guanabara, kumaha oge, pernah jadi umum. Sutradara ogé nampik nampi tawaran ti Kodak, Rochester, Amérika Serikat, pikeun nganalisis kaaslian négatip. Barina ogé, jualan majalah kalawan subjék "Flying Saucers" éta luhur.

Mangtaun-taun saurna, acara di Palomar sumebar pikeun tilu édisi, dina total 19 halaman. João Martins sareng Ed Keffel ngaliput mata pelajaran UFO dina sajumlah ageung tulisan pikeun "O Cruzeiro".

Saha Dolores Barrios?

Poto ditingkatkeun tur malikkeun Dolores Barrios. © MRU
Poto ditingkatkeun tur malikkeun Dolores Barrios. © MRU

Sababaraha peneliti negeskeun yén Dolores Barrios éta nyata. Sanajan kitu, manéhna hiji jalma rata, lain Venus, hirup hiji hirup alus, nikah, digedékeun kulawarga badag, sarta maot dina 2008. Bari sababaraha theorists konspirasi ngaku yén manéhna téh nenjo perang tiis.

Grup séjén peneliti UFO masih mertahankeun kamungkinan yén Dolores Barrios bisa jadi alien disguised. Numutkeun aranjeunna, nami "Dolores Barrios" milik awéwé anu maot. Praktek umum anu dianggo ku mob sareng mata-mata perang tiis nyaéta nyandak identitas anyar dina waktos éta.

Kanyataanna? Kaleresan tiasa aya dina laci kulawarga anu kakoncara anu ngan ukur hoyong ngajaga mémori anu dipikacinta. Kami nampilkeun anjeun bukti, sareng anjeun nyandak kasimpulan. Naon anu anjeun pikirkeun?

Artikel saméméhna
Naha makam ratu Mesir umur 4,600 taun ieu janten buktina yén parobihan iklim réngsé dina kakuasaan para firaun? 1

Naha makam ratu Mesir umur 4,600 taun ieu janten buktina yén parobihan iklim réngsé dina kakuasaan para firaun?

Pasal salajengna
Awak bog

Awak bogoh Windover, diantara papanggihan arkéologis paling anéh anu Henteu Kapendakan di Amérika Kalér