Élmuwan milarian alien ngadeteksi sinyal misterius ti Proxima Centauri

Élmuwan milarian alien ngadeteksi sinyal misterius ti Proxima Centauri 1
UFO alien sareng satelit dina orbit Bumi. © Shutterstock

Tim astronom tina proyék ilmiah anu milari kahirupan luar bumi, anu almarhum Stephen Hawking mangrupikeun bagianana, nembé mendakan naon anu tiasa dijantenkeun bukti anu paling saé pikeun sinyal alien anu datang ti luar angkasa.

Diagram ieu ngagambarkeun lokasi sistem bintang anu paling caket matahari. Taun nalika jarak ka unggal sistem ditangtoskeun didaptarkeun saatos nami sistem.
Diagram ieu ngagambarkeun lokasi sistem bintang anu paling caket matahari. Taun nalika jarak ka unggal sistem ditangtoskeun didaptarkeun saatos nami sistem © Wikimwdia Commons

Khususna, panaliti parantos mendakan "sinyal radio anu narik ati" anu sumping ti Proxima Centauri, sistem tatasurya anu caket, ngan 4.2 taun cahaya ti Surya.

Sinyalna

Élmuwan milarian alien ngadeteksi sinyal misterius ti Proxima Centauri 2
UFO alien sareng satelit dina orbit Bumi. © Shutterstock

Sinyal radio anu misterius ti tatangga bintang anu paling caket urang, Proxima Centauri, nuju "ditalungtik sacara saksama" ku tim astronom tina proyek Terobosan Dangukeun.

Sinyalna, anu nembongan ngan ukur fluktuasi leutik dina pita frékuénsi sempit sakitar 980 megahertz - anu saluyu sareng daérah spéktrum radio anu biasana henteu gaduh transmisi ti satelit sareng pesawat ruang angkasa buatan atanapi manusa - parantos ditampi ku radio Australia Parkes teleskop dina April sareng Méi 2019, numutkeun laporan anu diterbitkeun ku The Guardian.

Sinyalna, numutkeun para ilmuwan, asalna tina arah bintang Proxima Centauri, anu mangrupikeun tatangga anu paling caket panonpoé urang di luar angkasa.

Salajengna b

Proksima b
Kesan artis ngeunaan exoplanet Proxima-
Centauri B dituduhkeun salaku Super-Bumi anu gersang (tapi henteu leres-leres cai). Penampilan ieu mangrupikeun salah sahiji kamungkinan hasil tiori ayeuna ngeunaan kamekaran exoplanet ieu, sedengkeun tampilan sareng struktur planét anu kanyahoan henteu dipikaterang ayeuna-ayeuna. Proxima Centauri b mangrupikeun exoplanet anu paling caket sareng Surya sareng ogé exoplanet anu berpotensi caket ogé. Éta ngorbit Proxima Centauri, kurcaci beureum kalayan suhu permukaan 3040 K (sahingga langkung panas tibatan lampu bohlam sahingga bodas, sapertos anu digambarkan di dieu). Sistem binér Alpha Centauri dipidangkeun di tukang © ESO

Proxima Centauri aya 4.2 taun cahaya ti Bumi (ampir 40 triliun kilométer) sareng ngagaduhan dua planét anu dikonfirmasi, raksasa gas sapertos Jupiter sareng dunya sapertos Bumi anu ngageleger disebut Proxima B dina "zona anu tiasa dihuni", anu mangrupikeun daérah anu cai cair tiasa ngalir dina permukaan planét.

Nanging, kumargi Proxima Centauri mangrupikeun dwarf beureum, zona anu tiasa di huni caket pisan sareng bintangna. Ieu ngandung harti yén planét ieu sigana pasang-pasang-pasang sareng kakeunaan radiasi anu kuat, sahingga teu mungkin peradaban naon waé tiasa kabentuk, sahenteuna dina permukaan.

Planét katilu dina sistem?

Sinyalna, anu henteu acan aya hubunganana sareng sumber bumi atanapi buatan manusa caket Bumi, sigana bakal gaduh panjelasan alami mangkaning. Sanaos kitu, astronom hunter alien parantos kaget ku sinyal misterius.

Maka, sinyal radio anu dideteksi dina kisaran 980 megahertz, salian ti parobihan frékuénsi anu dideteksi ku teleskop Parkes, saluyu sareng gerakan planét. Ieu nunjukkeun yén éta tiasa janten bukti planét katilu dina sistem, tibatan tanda peradaban alien, hal anu diteliti peneliti bakal "teu dipikaresep pisan."

Pete Worden, diréktur Breakthrough Initiatives, ngawartoskeun ka The Guardian yén sinyalna sigana gangguan tina sumber taneuh anu urang teu acan terangeun. Nanging, cenah penting pikeun antosan sareng tingali naon anu élmuwan proyék nyimpulkeun ku taliti nalungtik sinyalna.

The Wah!

Wah!
The Wah! Sinyal

Tim nyatakeun ieu mangrupikeun salah sahiji sinyal radio anu paling pikaresepeun saprak éta Wah! anu nyababkeun seueur spekulasi yén éta asalna tina peradaban alien anu jauh.

The Wah! mangrupikeun sinyal radio pondok-pondok, pondok-waktos anu dicandak nalika milarian program intelijen luar bumi (Seti), ku Big Ear Radio Observatory di Ohio di 1977.

Sinyal anu henteu biasa, anu ngagaduhan nami saatos astronom Jerry Ehman nyerat "Wah!" Marengan data, éta ngagedurkeun gelombang pikagumbiraeun, sanaos Ehman ngingetkeun ulah narik "kacindekan ageung tina data sedeng-panjang."

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.

Artikel saméméhna
Otak Heslington

Heslington Brain: Otak manusa kuno anu anéh ieu dilestarikan salami 2,600 taun

Pasal salajengna
Naha KGB ngahaja mendakan mumi misterius umur 13,000 taun di Mesir? 3

Naha KGB ngahaja mendakan mumi misterius umur 13,000 taun di Mesir?