Gil Pérez - lalaki misterius anu disangka teleportasi ti Manila ka Mexico!

Gil Pérez - lalaki misterius anu disangka teleportasi ti Manila ka Mexico! 1

Gil Pérez nyaéta prajurit Spanyol ti Filipina Guardia Civil anu teu disangka-sangka muncul di Plaza Mayor Mexico City dina 24 Oktober 1593 (ampir 9,000 mil laut meuntas Pasifik ti Manila). Anjeunna diasah dina seragam tina penjaga Palacio Del Gobernador Filipina sarta nyatakeun yén anjeunna teu boga pamanggih kumaha anjeunna meunang ka Mexico.

Gil Pérez - lalaki misterius anu disangka teleportasi ti Manila ka Mexico! 2
The Plaza Mayor, dimana prajurit disangka muncul dina 1593, gambar dina 1836. © Kredit Gambar: Wikimedia Commons

Pérez nyebatkeun yén anjeunna parantos jaga di agam gubernur di Manila ngan sababaraha detik sateuacan dugi ka Mexico. Anjeunna ogé nyatakeun yén (nalika anjeunna terang anjeunna henteu deui di Filipina) anjeunna henteu terang dimana anjeunna atanapi kumaha anjeunna dugi ka dinya.

Nurutkeun Pérez, bajak laut Cina maéhan Kaagungan Gubernur Filipina, Gomez Perez Dasmarias, ngan sababaraha detik saméméh manéhna datang. Anjeunna salajengna nyatakeun yén manéhna ngarasa pusing sanggeus jam lila tugas di Tasikmalaya sarta leaned kana témbok, nutup panon na; lajeng anjeunna muka panon na kadua engké pikeun manggihan dirina tempat sejenna.

Gil Pérez
Gil Pérez. © Kredit Gambar: Domain Umum

Nalika Pérez naroskeun ka anu ningali dimana anjeunna, anjeunna diwartosan anjeunna aya di Plaza Mayor Mexico City (ayeuna katelah Zocalo). Nalika dibéjakeun yén anjeunna ayeuna aya di Mexico City, Pérez mimitina nolak nampi éta, nyatakeun yén anjeunna parantos nampi paréntah di Tasikmalaya dina énjing-énjing 23 Oktober sareng yén éta mustahil pikeun anjeunna aya di Mexico City dina sonten. 24 Oktober.

Penjaga di New Spain gancang sadar ngeunaan Pérez kusabab pernyataan na sareng pakean Manila anu teu biasa. Anjeunna ditarik ka otoritas, khususna Viceroy of New Spain, Luis de Velasco, ka tempatna anjeunna dibawa.

Penguasa dipenjara Pérez salaku buronan jeung kasempetan yén manéhna digawé pikeun Iblis. Prajurit éta ditaroskeun ku Pengadilan Inkuisisi anu Maha Suci, tapi sadayana anu anjeunna tiasa nyarios dina pembelaannya nyaéta yén anjeunna parantos ngumbara ti Manila ka Mexico. "Dina waktos anu langkung lami tibatan anu peryogi hayam jago."

Pérez, saurang prajurit anu bakti sareng dihias, nyandak sadayana kalayan santai sareng damel sareng otoritas. Anjeunna ahirna kapanggih janten Kristen devoted, sarta alatan kabiasaan exemplary na, anjeunna teu boga muatan jeung kajahatan nanaon. Tapi, otoritas henteu yakin naon anu kudu dilakukeun ku skenario anu teu biasa sareng nahan anjeunna dipenjara dugi ka ngahontal kacindekan anu kuat.

Gil Pérez - lalaki misterius anu disangka teleportasi ti Manila ka Mexico! 3
Rute anu dilacak Manila Galleon. © Kiridit Gambar: Amuraworld

Dua bulan ti harita, warta ti Filipina anjog via Manila Galleon, confirming kanyataan yén Dasmarias ieu sacara harfiah axed on Oktober 23 dina pemberontakan of rowers Cina, kitu ogé detil séjén tina akun luar biasa prajurit aneh urang. Saksi negeskeun yén Gil Pérez parantos ditugaskeun di Manila sateuacan anjeunna dugi ka Mexico.

Saterusna, salah sahiji panumpang kapal urang dipikawanoh Pérez sarta ngaku geus katempo manehna di Filipina dina Oktober 23. Gil Pérez salajengna balik ka Filipina sarta neruskeun pagawean na saméméhna salaku hansip karaton, ngarah ayana hirup kalawan rutin.

Sababaraha pangarang ngajukeun interpretasi gaib pikeun narasi. penculikan alien ieu diajukeun ku Morris K. Jessup na Brinsley Le Poer Trench, 8. Earl of Clancarty, bari téori teleportation diusulkeun ku Colin Wilson jeung Gary Blackwood.

Paduli studi ilmiah ngeunaan teleportasi, akun Gil Pérez rada pikasieuneun, khususna saprak anjeunna henteu gaduh kontrol kana transisina ti hiji lokasi ka lokasi anu sanés. Naha carita éta leres atanapi henteu, éta mangrupikeun dongéng anu matak pikaresepeun anu tetep teu robih salami ratusan taun.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Artikel saméméhna
Koin Nazi

Bukti alam semesta paralel? Koin Nazi ti 2039 di México narik téori anu anéh

Pasal salajengna
Papyrus Tulli: Naha Urang Mesir Kuno Nemu UFO Massive?

Papirus kuno Mesir ngajelaskeun patepungan UFO anu masif!