Ukiran batu umur 12,000 taun ngajantenkeun panaliti bingung, nunjukkeun peradaban leungit

Konkan Maharashtra Petroglyphs
Salah sahiji ukiran batu kapanggih di Maharashtra. © Kredit Gambar: BBC Marathi

Di wewengkon Konkan di kulon Maharashtra, ayana di India barat, aya lima désa anu salawasna geus sadar gambar misterius nu ngurilingan aranjeunna. The pictographs kuna pas datang ka perhatian arkeolog. Kalawan panasaran piqued, maranéhna nuluykeun panalungtikan maranéhanana désa caket dieu. Hasilna bener-bener ngageterkeun pikiran sarerea.

Konkan Maharashtra Petroglyphs
Salah sahiji ukiran batu kapanggih di Maharashtra. © Kredit Gambar: BBC Marathi

Aya rébuan ukiran batu (ogé katelah petroglyphs) ti jaman prasejarah kapanggih. Mayoritas aranjeunna geus poho ngeunaan pikeun millennia saprak aranjeunna dikubur handapeun taneuh. Karya seni anu narik ati nampilkeun rupa-rupa subjek, sapertos manuk, sasatoan, jalma, sareng kahirupan laut, ogé desain geometri anu unik.

Pictographs mangrupikeun hiji-hijina potongan anu salamet tina peradaban kuno anu leungit anu teu aya anu terang yén aya. Hasilna, aranjeunna hijina sumber informasi pikeun arkeolog kabetot dina leuwih jéntré ngeunaan budaya misterius.

The Konkan Petroglyphs
Anu paling pikaresepeun nyaéta motif dua suku, squatting sareng sumebar ka luar. simbol ieu neukteuk off di hip jeung biasana deployed salaku motif samping ka nu leuwih gede, relief batu leuwih abstrak. © Matsyameena sanju | Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Kusabab aranjeunna ngagambar ampir unggal pasir dina waktos éta, para arkeolog parantos tiasa nangtukeun yén peradaban éta aya kira-kira 10,000 SM.

Kurangna seni ngalambangkeun pertanian sareng seueur lukisan anu ngagambarkeun sasatoan anu diburu masihan gambaran yén jalma-jalma ieu mangrupikeun pemburu sareng pengumpul kalayan sakedik minat dina tatanén.

Konkan Petroglyphs
Gugusan leuwih ti 100 inohong anu diwangun ku sato liar, manuk, sato akuatik di rajapur dist. ratnagiri, Maharashtra. © Kredit Gambar: Sudhir risbud |Wikipedia Commons (CC BY-SA 4.0)

"Kami henteu mendakan gambar kagiatan tani," Tejas Garge, diréktur departemen arkeologi nagara Maharashtra, nyarios ka BBC. "Tapi gambar-gambar anu ngagambarkeun sato diburu sareng aya detailing bentuk sato. Jadi lalaki ieu terang ngeunaan sato jeung mahluk laut. Éta nunjukkeun yén anjeunna gumantung kana moro dahareun.

Aya misteri sabudeureun seniman ieu, anu ukiran sato kayaning kuda nil jeung badak. Henteu aya spésiés ieu anu kantos aya di daérah éta. Kanyataan yén peradaban kuna sadar aranjeunna nyadiakeun bukti yén jalma asalna ti wewengkon séjén atawa India barat sakali ngandung badak jeung kuda nil.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar.

Artikel saméméhna
The Exorcism Of Clara Germana Cele

Exorcism of Clara Germana Cele - Carita kapayun ti 1906

Pasal salajengna
Maot impian otak

Naon anu janten kenangan urang nalika urang maot?