Omm Sety: Carita mujijat reinkarnasi Mesir Mesir Dorothy Eady

Omm Sety: Carita mujijat jalma Mesir Mesir Dorothy Eady urang reinkarnasi 1

Dorothy Eady mangrupikeun arkéologis Mesir anu dilahirkeun di Inggris sareng nyatet ahli peradaban Mesir Mesir anu percaya yén anjeunna mangrupikeun reinkarnasi tina pendeta candi kuno Mesir. Malah ku standar fleksibel ékséntrisitas Inggris, Dorothy Eady éta rongkah pisan.

Dorothy Eady:

Omm Sety: Carita mujijat jalma Mesir Mesir Dorothy Eady urang reinkarnasi 2
Omm Sety - Dorothy Eady

Dorothy Eady ngagaduhan peran anu penting dina ngungkabkeun sejarah Mesir ngalangkungan sababaraha papanggihan arkéologis anu hébat. Nanging, salain ti prestasi profesionalna, anjeunna paling kawéntar percaya yén anjeunna saurang pendeta Mesir dina kahirupan jaman baheula. Kahirupan sareng karyana parantos dibahas dina seueur dokumenter, tulisan, sareng biografi. Nyatana, éta New York Times disebut carita na "Salah sahiji kasus modéren anu paling pikaresepeun sareng ngayakinkeun di Dunya Kulon dina sajarah réinkarnasi."

Variasi Ngaran Dorothy Eady:

Pikeun klaim anu ajaibna, Dorothy parantos ngagaduhan terkenal cukup di panjuru dunya, sareng jalma-jalma, anu kataji ku klaim sareng padamelan anu luar biasa, kenalkeun anjeunna dina sababaraha nami: Om Seti, Omm Seti, Omm Sety sareng Bulbul Abd el-Meguid.

Kahirupan Awal Dorothy Eady:

Dorothy Louise Eady lahir tanggal 16 Januari 1904, di Blackheath, East Greenwich, London. Anjeunna mangrupikeun putri ti Rubin Ernest Eady sareng Caroline Mary (Frost) Eady. Anjeunna kagolong kulawarga kelas menengah handap salaku bapakna tukang ngaput master nalika jaman Edwardian.

Kahirupan Dorothy robih sacara dramatis nalika dina umur tilu taun anjeunna murag tina tangga sareng dinyatakeun maot ku dokter kulawarga. Sajam saatosna, nalika dokter balik nyiapkeun mayit kanggo pamakaman, anjeunna mendakan alit Dorothy linggih dina ranjang, nuju maén. Moal lami deui saatos, anjeunna mimiti nyarios ka kolotna ngeunaan impian hirup anu teras-terasan di gedong ageung. Ceurik, mojang keukeuh, "Abdi hoyong balik!"

Sadaya ieu tetep matak lieur dugi ka anjeunna dibawa dina umur opat taun ka Museum British. Nalika anjeunna sareng kolotna asup ka galéri Mesir, budak awéwé leutik nyaring diri tina cekelan indungna, lumpat liar ngaliwatan aula, nyium suku patung kuno. Anjeunna parantos mendakan "bumi" na - dunya Mesir kuno.

Karir Dorothy Dina Egyptology:

Omm Sety: Carita mujijat jalma Mesir Mesir Dorothy Eady urang reinkarnasi 3
Dorothy Eady di Mesir Situs Arkéologis

Sanaos henteu mampuh pendidikan anu langkung luhur, Dorothy ngalakukeun anu pangsaéna pikeun mendakan saloba-lobana ngeunaan peradaban kuno. Nganjang ka Museum Inggris sering, anjeunna tiasa ngolo-ngolo jalma kasohor sapertos kitu Egyptologists salaku Sir EA Wallis Budge pikeun teu resmi ngajarkeun anjeunna ngeunaan dasar-dasar hiéroglif Mesir kuno. Nalika kasempetan sumping pikeun anjeunna damel di kantor majalah Mesir anu diterbitkeun di London, Dorothy nyandak kasempetan éta.

Di dieu, anjeunna gancang janten juara nasionalisme Mesir modéren sareng kamuliaan jaman Firaon. Di kantor, anjeunna pendak sareng urang Mesir anu namina Imam Abd el-Meguid, sareng di 1933-saatos ngimpi "pulang" salami 25 taun - Dorothy sareng Meguid angkat ka Mesir sareng nikah. Saatos dugi ka Kairo, anjeunna nyandak nami Bulbul Abd el-Meguid. Nalika anjeunna ngalahirkeun putra, anjeunna namina Sety pikeun ngahargaan firaun anu parantos lami.

Omm Sety - The Reinkarnasi Dorothy Eady:

Perkawinan éta pas dina masalah, kumaha oge, sahenteuna sabagian kusabab Dorothy beuki polah siga anjeunna cicing di Mesir kuno saloba, upami henteu langkung ti, bumi modéren. Anjeunna nyarios ka salakina ngeunaan "kahirupan sateuacan hirup," sareng sadayana anu paduli ngupingkeun, yén sakitar taun 1300 SM aya hiji budak awéwé 14, Bentreshyt, putri ti tukang ngajual sayuran sareng prajurit biasa, anu kapilih janten magang parawan awewe. Bentreshyt anu endah pisan anu narik ati Firaun Sety I, bapa ti Rameses II anu Agung, ku saha anjeunna janten hamil.

Carita na ngagaduhan tungtung anu sedih teuing tibatan nyababkeun daulat dina naon anu bakal dianggap tindakan polusi sareng pendeta candi anu teu aya watesna, Bentreshyt bunuh diri. Fir'aun Sety anu nyeri haté, kalebet pisan ku kalakuan na, sumpah moal mopohokeun anjeunna. Dorothy yakin yén anjeunna mangrupikeun reinkarnasi tina pendeta ngora Bentreshyt sareng mimiti nyebut dirina "Omm Sety" anu sacara harfiah hartosna "Ibu Sety" dina basa Arab.

Revelations Luar Biasa Dorothy Eady Dina Sejarah Mesir:

Alarm sareng terasing ku tingkah polahna, Imam Abd el-Meguid cerai Dorothy Eady di 1936, tapi anjeunna nyandak pangwangunan ieu sareng, yakin yén anjeunna ayeuna cicing di bumi aslina, henteu kantos balik ka Inggris. Pikeun ngadukung putrana, Dorothy damel padamelan sareng Departemen Barang Kuno di mana anjeunna gancang-gancang ngungkabkeun élmu anu luar biasa tina sagala aspek sajarah sareng budaya Mesir kuno.

Sanaos dianggap écentric pisan, Eady mangrupikeun ahli anu hadé, éfisién pisan dina diajar sareng ngali artefak kuno Mesir. Anjeunna tiasa merhatoskeun detil anu seueur tina kahirupan Mesir kuno sareng masihan bantosan anu mangpaat pisan dina penggalian, ngabingungkeun sasama Egyptologists kalayan pandangan anu teu kaharti. Dina penggalian, anjeunna bakal ngaku émut kana detil tina kahirupanna saacanna teras masihan paréntah sapertos, "Ngali didieu, kuring émut kebon kuno aya di dieu .." Aranjeunna bakal ngali sareng ngungkabkeun sésa-sésa kebon anu lami-lami.

Dina jurnalna, dijaga rahasia dugi ka pupusna, Dorothy nyerat ngeunaan seueur kunjungan impian ku sumanget kakasih kuno, Firaun Sety I. Anjeunna nyatet yén dina umur 14, anjeunna kasiksa ku mumia. Sety — atanapi sahenteuna awak astralna, akh-na-ngadatangan dirina peuting kalayan nambahanana mangtaun-taun. Panilitian ngeunaan akun reinkarnasi sanés sering nyatet yén dina urusan anu siga anu pikaresepeun ieu kakasih karajaan sering aub. Dorothy biasana nyerat firaunna ku cara anu kanyataan, sapertos, "Baginda turun sakedap tapi henteu tiasa cicing - anjeunna ngayakeun jamuan di Amenti (surga)."

Kontribusi Dorothy Eady ka lapanganna sapertos kitu dina waktosna klaim anjeunna nginget ngeunaan kahirupan baheula, sareng nyembah dewa kuno sapertos Osiris, henteu deui ngaganggu kolega na. Pangetahuanna ngeunaan peradaban maot sareng ruruntuhan anu ngurilingan kahirupan sadidinten nampi hormat ka sasama propésional anu ngamangpaatkeun pinuh conto anu henteu kaetung nalika "ingetan" na ngamungkinkeun aranjeunna ngadamel pamanggihan anu penting, inspirasi anu henteu tiasa dijelaskeun sacara rasional.

Salaku tambahan pikeun nyayogikeun bantosan anu teu ternilai ieu salami penggalian, Dorothy sacara sistematis ngatur penemuan arkéologis anu dilakukeun ku anjeunna sareng anu sanés. Anjeunna damel sareng arkéologis Mesir Selim Hassan, ngabantosan anjeunna dina terbitanana. Dina 1951, anjeunna ngagabung sareng padamelan ti Profesor Ahmed Fakhry di Dahshur.

Ngabantosan Fakhry dina ngajajah bidang piramida di Memphite Necropolis anu hébat, Dorothy nyayogikeun kanyaho sareng pangalaman éditorial anu kabuktian penting pisan dina nyiapkeun rékaman lapangan sareng laporan anu diterbitkeun akhir nalika aranjeunna tungtungna muncul dina cetak. Dina 1952 sareng 1954, kunjungan Dorothy ka kuil hébat di Abydos ngayakinkeun anjeunna yén kayakinanna anu parantos lami yén anjeunna parantos janten pendeta di dinya dina kahirupan saencanna leres pisan.

Pensiunan Kahirupan Dorothy Eady:

Dina 1956, saatos memohon transfer ka Abydos, Dorothy tiasa damel di dinya dina tugas permanén. "Kuring ngan ukur gaduh hiji tujuan dina kahirupan," saur anjeunna, "sareng éta badé angkat ka Abydos, cicing di Abydos, sareng dikubur di Abydos." Sanaos dijadwalkeun pensiunan di 1964 dina yuswa 60 taun, Dorothy ngadamel kasus anu kuat pikeun disimpen dina staf salami lima taun tambahan.

Omm Sety: Carita mujijat jalma Mesir Mesir Dorothy Eady urang reinkarnasi 4
Dorothy Louise Eady dina sepuhna.

Nalika anjeunna tungtungna pensiunan di 1969, anjeunna teras cicing di kampung miskin Araba el-Madfuna gigireun Abydos dimana anjeunna parantos lami janten sosok akrab pikeun para arkéologis sareng turis. Ngagaduhan dirina dina mancén anu tiasa dianggurkeun sakitar $ 30 sasasih, anjeunna cicing di teras-terasan imah-imah petani leutak-bata dibagi ku ucing, burit, sareng ular sato piaraan.

Anjeunna nyayogikeun sakedik langkung seueur tibatan téh mint, cai suci, vitamin anjing, sareng doa. Panghasilan tambahan sumping tina penjualan ka turis anu nyulam jarumna nyalira para déwa Mesir, adegan ti kuil Abydos, sareng kartuna hiéroglif. Eady bakal ngarujuk ka imah bata-bata leutikna salaku "Omm Sety Hilton."

Ngan jarak jalan anu pondok ti Bait Allah, anjeunna nyéépkeun waktos anu teu kaétang di dinya dina taun-taun nyusutna, ngajelaskeun kaindahanana ka turis sareng ogé ngabagi dana seueur élmu sareng arkeolog anu nganjang. Salah sahijina, James P. Allen, ti Pusat Panilitian Amérika di Kairo, ngajelaskeun anjeunna salaku santo pelindung Mesirologi, nyatet, "Kuring henteu terang ngeunaan arkéologis Amérika di Mesir anu henteu ngahargaan anjeunna."

Pupusna Dorothy Eady - Om Seti:

Dina taun-taun terakhirna, kaséhatan Dorothy mimiti lemes nalika anjeunna salamet tina serangan jantung, dengkul rusak, phlebitis, disentri sareng sababaraha panyakit sanés. Ipis sareng lemah tapi nekad pikeun méréskeun perjalanan fana na di Abydos, anjeunna ningali deui kahirupanna anu luar biasa, keukeuh, “Éta parantos langkung saé. Abdi henteu hoyong ngarobih nanaon. ”

Nalika putrana Sety, anu damel waktos éta di Kuwait, ngajak anjeunna cicing sareng anjeunna sareng dalapan anakna, Dorothy nolak tawaran na, ngawartosan yén anjeunna cicing di gigireun Abydos langkung ti dua puluh taun sareng nekad bakal maot sareng janten dikuburkeun didinya. Dorothy Eady pupus dina tanggal 21 April 1981, di kampung caket kota suci candi Abydos.

Luyu sareng tradisi Mesir kuno, makamna di beulah kulon kebonna aya di sirahna sosok Isis anu ukir kalayan lébér jangjangna. Eady yakin yén saatos pupusna sumangetna bakal ngalangkungan gerbang ka Kulon pikeun ngahiji deui sareng rerencangan anu anjeunna kenal dina kahirupan. Ayana anyar ieu parantos dijelaskeun rébuan taun sateuacanna dina Téks Piramida, salaku salah sahiji "Bobo yén anjeunna tiasa hudang, maot yén anjeunna bakal hirup."

Dina sapanjang hirupna, Dorothy Eady tetep ngajaga buku harian sareng nyerat sajumlah buku anu dipuseurkeun kana sajarah Mesir sareng kahirupan reinkarnasi na. Sababaraha penting diantarana nyaéta: Abydos: Kota Suci Mesir Kuno, Omm Sety's Abydos jeung Omm Sety urang Mesir Anu hirup: Salamet di Folkway ti waktos Faraon.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Artikel saméméhna
Évakuasi hateup hélik helikopter di Afganistan ku pilot badass Larry Murphy 5

Évakuasi hateup hélikopter di Afganistan ku pilot badass Larry Murphy

Pasal salajengna
Naon anu kajantenan ka Daylenn Pua saatos naék kana Hawaii Haiku Stairs anu hina? 6

Naon anu kajantenan ka Daylenn Pua saatos naék kana Hawaii Haiku Stairs anu hina?