Ngaleungit Damian McKenzie umur 10 taun

Damian McKenzie

Dina populér na "Leungit 411" runtuyan buku ngeunaan leungitna anéh, salah sahiji kasus anu langkung parah ditutupan ku penyidik ​​sareng tilas pulisi David Paulides puseurna sakitar budak lalaki umur 10 taun namina Damian McKenzie anu teu tiasa dijelaskeun ngaleungit ti Australia dina kaayaan anéh deui taun 1974 tanpa tilas.

Damian McKenzie
Damian McKenzie, 10 taun, leungit di Steavenson Falls, caket Marysville di pagunungan Victoria di 4 Séptémber 1974 © kulawarga McKenzie

Dina Séptémber taun éta, McKenzie sareng sakelompok opat puluh nonoman sanésna aya di kemah nonoman di pagunungan Negara Bagian Victoria Victoria, caket Victoria Falls sareng Walungan Acheron di Taggerty. Camp sorangan dijalankeun ku "Liga Australia Ngora," sareng dimaksudkeun pikeun janten wisata 5 dinten saderhana dimana para siswa badé ngambah trekking sareng nyandak bagian dina sababaraha kagiatan outdoor, henteu bahaya teuing. Camp ieu diawasi sacara hadé, sareng teu kantos aya masalah atanapi kajadian sateuacanna, tapi éta badé robih pisan.

Dina 4 Séptémber 1974, rombongan nuluykeun perjalanan ka Curug Steavenson di Marysville, Victoria, anu ngalibatkeun hiking jalan satapak anu ngagugulung ti gunung ka curug. Kenaikanana atos, tapi rorompok éta diawasi sacara raket sareng sadayana aya dina jangkauan visual anu sanés. Damien disebatkeun ngalih payunna anu sanés dina hiji waktos, sakedap ngaleungit tina paningali, tapi nalika pésta datang ngalipet, anjeunna teu aya dimana-mana.

Damian McKenzie
Damian McKenzie dina gambar anu dicandak teu lami sateuacan anjeunna ngaleungit. © STANDAR JAMAN / WARRNAMBOOL

Pangawasan éta henteu tiasa milarian budak ku milarian daérah, alamatna henteu dijawab; siga anjeunna nembé angkat ti planét. Nalika otoritas dibéjaan, salah sahiji operasi milarian panggedéna dina sajarah Australia diawalan pikeun mendakan anjeunna, ngalibetkeun langkung ti 300 jalma ti sagala rupa agénsi, kalebet pulisi, Skuad Milarian sareng Nyalametkeun, Féderasi Bagian Milarian Klub Waljarian Victoria sareng Bagian Nyalametkeun, Komisi Kehutanan Victoria, Palang Merah, sareng seueur sukarelawan lokal, ogé panggunaan pesawat sareng anjing pelacak pikeun milarian gurun anu terlarang. Pilarian lumangsung langkung saminggu sareng tungtungna dieureunkeun kusabab cuaca goréng tanpa mendakan hiji tanda Damian McKenzie, takdirna henteu dikenal.

Bakal aya sababaraha kaanehan anu anéh, numutkeun ka David Paulides nalika dipilarian. Pikeun hiji, anjeunna nyatakeun yén anjing pelacak henteu tiasa ngambeu budak. Sanés aranjeunna nyandak jalan satapak teras leungit; malahan, anjing-anjing henteu tiasa kéngingkeun bacaan bau naon waé pikeun budak éta, ngurilingan bunderan, henteu yakin kana naon anu sakuduna aranjeunna milari. Petunjuk anu anéh, numutkeun Paulides, nyaéta lagu budak lalaki éta naék ngarah nepi ka hiji sisi curug teras waé lirén sapertos anjeunna ngejat di tempat éta. Ieu mangrupikeun pitunjuk anu henteu biasa, sanaos henteu jelas sakumaha kanyataanna, sabab hiji ahli panilitian dina kasus anu namina Valentine Smith nyatakeun:

"Kuring parantos mendakan yén aya sababaraha laporan ngeunaan sidik budak kapendak jarak anu jauh ti tempat Damien terakhir ditingali. Nanging, sadayana pesen ieu kontradiktif sareng teu nanaon. Kuring ogé maca cariosan Penyidik ​​David Polids. Anjeunna nyerat yén tatapakan budak lalaki ujug-ujug némbongan di tempat séjén sareng ujug-ujug gaduh jejak anu anéh ... “

Panasaran terus tumuh. Naha tapak suku anu ngaleungit aneh nyaéta hiasan atanapi henteu, nyatana tetep yén sanés Damian ogé tanda-tanda anjeunna kantos aya, anu nyababkeun pamanggih ngeunaan naon anu kajantenan ka anjeunna. Hiji kamungkinan nyaéta anjeunna ngan saukur musna di rungkun. Daérah tempat aranjeunna naék gunung dicirikeun gunung-gunung sareng leuweung padet, ku sikat sareng dedaunan anu praktis teu tiasa dilangkung di sababaraha daérah. Malah tanaga milarian sareng nyalametkeun ngaku yén budak lalaki éta tiasa jarakna ngan ukur sababaraha méter sareng aranjeunna panginten henteu merhatoskeun anjeunna. Upami anjeunna kalah ka pingsan ku tumiba, maot akibat hipotermia dina hawa anu hérang, atanapi sanésna cacad sareng teu tiasa nelepon, mungkin waé operasi éta bakal sono ka anjeunna.

Masalahna nyaéta anjeunna ngan ukur teu katingali pikeun sababaraha waktos, janten kumaha anjeunna tiasa angkat anu jauh ti grup, sareng naha anjeunna henteu bakal ngawalon nami na disebat saatos anjeunna ngaleungit?

Damian McKenzie
Poto sakola Damian McKenzie sareng réréncangan sakelasna © Vic Polisi

Téori anu sanés nyaéta anjeunna nyandak kejatuhan telenges ka lamping lungkawing sareng murag ka Walungan Steavenson tatangga, dimana anjeunna parantos ngumbah sareng ngalelepkeun, sanaos para pencari milarian sacara lengkep milarian walungan anu rada deet sareng lambat sareng yakin pisan yén anjeunna henteu aya. . Naha aranjeunna, di sisi anu sanésna, teu nénjo anjeunna?

Aya ogé poténsial yén anjeunna murag kana tambang tambang, sabab daérah éta mimitina digunakeun pikeun prospék emas dugi ka sababaraha batas, sareng sedengkeun sadaya batang tambang anu dipikaterang parantos lami diblokir pikeun nyegah kajadian ieu, panginten aya deui anu leungit sareng dipopohokeun. Langkung pikasebeleun bahkan kamungkinan Damian diculik, tapi saksi nyatakeun yén henteu aya tanda saha waé anu henteu biasa di daérah éta, sareng topografi éta bakal nyusahkeun penculik pikeun nyulik budak éta teras épéktrip mindahkeun anjeunna, kalayan ngan ukur gampang cara pikeun ngalakukeunana turun di jalur éta.

David Paulides, Damian McKenzie
David Paulides mangrupikeun tilas perwira pulisi anu ayeuna janten penyidik ​​sareng panulis anu dipikaterang utamina pikeun buku anu diterbitkeun nyalira © David Paulides / Twitter

Tungtungna, urang henteu terang naon anu kajantenan Damien McKenzie. Kami tinggaleun panasaran kumaha anjeunna tiasa teu katingali pikeun sababaraha waktos teras ngaleungit tina rupa bumi. Kami tinggaleun sareng pernyataan Paulides yén aya trek anu ngaleungit sacara harfiah di tengah perjalanan sareng anjing pelacak éta leres-leres lieur, tapi teu jelas kumaha diverifikasi ieu. Naha budak ieu leungit, diculik, dibunuh ku satwa, atanapi panginten korban pasukan anu teu dikenal? Naon waé kaayaan anu aya, budak lalaki éta henteu pernah kapendak, sareng kasus na tetep henteu direngsekeun dugi ka ayeuna.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Artikel saméméhna
Nikola tesla jeung piramida

Naha Nikola Tesla obsessed jeung piramida Mesir

Pasal salajengna
Piramida Ageung Giza: Dimana sadayana dokumén arsitéktur? 1

Piramida Ageung Giza: Dimana sadayana dokumén arsitéktur?