The Unexplaced Leungitkeun Ettore Majorana, sareng penampilan misterius na 20 taun ka hareup

Ettore Majorana
Anu dianggap pangakuan Majorana dina nyanghareupan muhrim © Centro Studi Repubblica Sociale Italiana

Élmuwan, Ettore Majorana lahir di Italia dina 1906. Anjeunna kasohor musna, dianggap maot dina 27 Maret 1938, yuswa 32. Diklaim anjeunna ngaleungit, atanapi musna, ujug-ujug dina kaayaan anu misterius pisan nalika nuju kapal ti Palermo ka Naples. Ampir 20 taun ka hareup anjeunna difoto di Argentina, masih katingali umur sami sareng anjeunna di 1938.

Ettore Majorana
Fisikawan Italia Ettore Majorana lahir di Catania dina 5 Agustus 1906. Pikiran cemerlang, anjeunna damel dina fisika nuklir sareng mékanika kuantum rélativistik. Leungitna ngadadak tur misterius, dina 1938, geus ngahudangkeun spekulasi terus-terusan nu teu acan suda sanggeus sababaraha dekade © Wikimedia Commons

Rapat Aneh

Nalika rumor ngeunaan maotna medar, teu aya anu kantos kabuktosan, dugi ka 2011. Dina Maret 2011, kantor Pengacara Roma ngumumkeun panilitian kana pernyataan anu aneh anu dilakukeun ku saksi ngeunaan rapat sareng Majorana di Buenos Aires dina sababaraha taun saatos Perang Dunya II, di mana anjeunna ngaku Majorana ngungkabkeun sababaraha papanggihan ilmiah utama. Saksina ogé nyatakeun yén nalika anjeunna deui pendak sareng Majorana pikeun kadua kalina, anjeunna ngaleungit, sahingga teu tiasa masihan langkung detil ngeunaan pamanggihan ilmiah.

Ettore Majorana
Anu dianggap pangakuan Majorana dina nyanghareupan muhrim © Centro Studi Repubblica Sociale Italiana

Tanggal 7 Juni 2011, média Italia ngalaporkeun yén Carabinieri urang RIS parantos dianalisis poto lalaki anu dicandak di Argentina dina 1955, mendakan sapuluh poin anu mirip sareng wajah Majorana. Aranjeunna nyatakeun gambarna ampir pasti Majorana, - anu parantos ngaleungit ampir 20 taun sateuacan gambar dipoto. Anu anéh nyaéta, Majorana katingali umur ampir sami dina gambar ti 1938 sakumaha anu dilakukeun dina 1955. Carabinieri henteu masihan koméntar ngeunaan kurangna sepuh.

Ettore Majorana
Hipotesis utama anu dilakukeun pikeun leungitna sukarela Ettore Majorana, sajaba ti bunuh diri, nuturkeun tilu untaian: urang Jérman, Argentina sareng anu monastik. Hipotesis Jérman nganggap yén anjeunna balik deui ka Jérman pikeun nempatkeun élmuna sareng wawasanana dina ngagunakeun Reich Katilu, sareng saatos Perang Dunya Kadua anjeunna hijrah ka Argentina. Salah sahiji bukti anu ngadukung téori ieu nyaéta poto 1950 ieu anu ngagambarkeun penjahat Nazi Eichmann (katuhu) sareng saurang lalaki anu, numutkeun sababaraha, nyaéta Majorana (Mondadori).

Papanggihan Aneh

Ettore Majorana mangrupikeun élmuwan, insinyur sareng matematikawan anu cemerlang, ogé ahli fisika teoritis (anu damel dina massa neutrino). Persamaan Majorana sareng Majorana fermion dingaranan ku anjeunna.

Dina 1937, Majorana ngaramal yén partikel stabil tiasa aya di alam anu sipatna materi sareng antimateri. Dina pangalaman urang sapopoe, aya masalah (anu seueur di alam semesta urang anu dipikaterang) sareng antimateri (anu jarang pisan). Kedah janten masalah sareng antimateri, duanana bakal musnah, ngaleungit sakedik tanaga.

Naha anjeunna nyobian sababaraha percobaan aneh anu nyababkeun anjeunna ngaleungit sakedik tanaga, ngan ukur nembongan deui, langsung dina flash, 20 taun ka hareup?

Ettore Majorana
Sanaos upaya panaliti, henteu aya tilas kacatet tina tujuan na anu kantos kapendak sareng milarian di laut teu aya hasilna. Dina poto Ettore Majorana sateuacan perjalanan kapal

Konspirasi

Gosip parantos ngirung ngeunaan leungitna ti saprak anjeunna gagal nurunkeun parahu yén anjeunna katénjo naek kapal dina Maret 1938.

Nanging, bahkan detil konkrit ieu dina kasus, (yén Majorana naék kana kapal) aya sengketa. Sababaraha yakin yén anjeunna ngahaja nempatkeun umpan dina kapal. Anu sanés panginten perjalanan kapal éta ngan saukur rekaan jalma-jalma anu anjeunna tinggaleun, anu terang nasib leresna, tapi hoyong sababaraha bukti leungitna na.

Juara Hadiah Nobel, Fermi, nalika nyawalakeun leungitna Majorana, kasohor nyarios, "Ettore teuing calakan. Upami anjeunna parantos mutuskeun ngaleungit, moal aya anu tiasa mendakan anjeunna. Henteu dina waktos ayeuna, atanapi anu sanés ”Sigana mah anjeunna panginten leres. Naha Majorana mangrupikeun pangumbara anu munggaran?

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Artikel saméméhna
Perjalanan hantu: Railway Bintaro di Jakarta sareng Stasion Manggarai 1 di Jakarta

Perjalanan hantu: Railway Bintaro di Jakarta sareng Stasion Manggarai

Pasal salajengna
Okiku - Rambut tetep tumuh tina boneka angker ieu! 2

Okiku - Rambut tetep tumuh tina boneka angker ieu!