Kieu kumaha Jean Hilliard beku padet sareng cair deui kana kahirupan!

Jean Hilliard

Jean Hilliard, awéwé mujijat ti Lengby, Minnesota, beku, dilebur - sareng hudang!

jean-Hilliard-beku-poto
Gambar ieu, nandakeun kaayaan beku Jean Hilliard, parantos dicandak tina film dokumenter carita Jean Hilliard.

Saha éta Jean Hilliard?

Jean Hilliard mangrupikeun nonoman umur 19 taun ti Lengby, Minnesota, anu salamet tina beku 6 jam parah di -30 ° C (-22 ° F). Mimitina carita ieu disada henteu dipercaya tapi éta leres-leres kajantenan di désa kalér-kulon Minnesota, Amérika Serikat.

Kieu kumaha Jean Hilliard beku padet dina és langkung ti genep jam

Dina tengah wengi anu suram tanggal 20 Désémber 1980, nalika Jean nuju nganterkeun imah ti kota, saatos nyéépkeun sababaraha jam sareng sababaraha babaturanana, anjeunna nyanghareupan kacilakaan anu ngakibatkeun gagal mobil kusabab suhu sub-nol. Akhirna, anjeunna telat janten anjeunna nyandak jalan pintas di jalan kerikil tiris beulah kiduleun Lengby, sareng éta Ford LTD bapakna kalayan drive roda-tukang, sareng éta henteu gaduh rem anti-konci. Ku alatan éta, éta ngageser kana lombang.

Jean terang lalaki anu namina Wally Nelson di jalan, anu kabogohna, sobat dalit Paul waktu éta. Janten, anjeunna ngamimitian leumpang ka imahna, anu sakitar dua mil jauhna. Éta 20 taun handap wengi éta, sareng anjeunna nganggo sapatu koboy. Dina hiji waktos, anjeunna janten lieur sareng frustasi nalika terang di bumi babaturanana. Nanging, saatos dua mil leumpang, sakitar 1 AM, anjeunna akhirna ningal bumi rerencanganna ngalangkungan tatangkalan. Teras sadayana janten hideung! ―Ceukna.

Teras, jalma-jalma ngawartoskeun anjeunna yén anjeunna parantos dugi ka buruan baturna, tersandung, sareng ngarayap dina leungeun sareng tuur na kana panto panto sobatna. Tapi awakna janten sia-sia dina hawa anu tiris dugi ka rubuh 15 kaki di luar panto na.

Teras énjing-énjing sakitar jam 7 énjing, nalika suhu parantos turun ka -30 ° C (-22 ° F), Nelson mendakan anjeunna "beku padet" saatos tiis pisan sapertos genep jam lempeng ku panonna kabuka . Anjeunna dicekel ku kerah sareng ngageleserkeun kana emper. Padahal, Jean henteu émut salah sahiji éta.

Mimitina, Nelson panginten anjeunna maot tapi nalika anjeunna ningali sababaraha gelembung kaluar tina irung na, anjeunna ngagaduhan yén jiwa na masih hirup dina awak kaku beku na. Teras anjeunna langsung ngangkut anjeunna ka Rumah Sakit Fosston, anu sakitar 10 menit ti Lengby.

Ieu naon medics kapanggih aneh ngeunaan Jean Hilliard?

Mimitina, dokter mendakan raheut Jean Hilliard anu pikasieuneun sareng panonna leres-leres padet tanpa réspon kana cahya. Nadi na dikeremkeun sakitar 12 ketukan per menit. Dokter henteu ngagaduhan harepan ageung pikeun hirupna. Aranjeunna nyarios yén kulitna saé pisan sahingga henteu tiasa ditusuk ku jarum hypodermic pikeun kéngingkeun IV, sareng suhu awakna handap teuing pikeun ngadaptar dina méméter. Aranjeunna pikir anjeunna parantos seueur maot. Anjeunna dibungkus dina simbut listrik sareng ditingalkeun ka déwa.

Mujijat datang deui Jean Hilliard

Jean Hilliard
Jean Hilliard, tengah, istirahat di rumah sakit Fosston saatos sacara ajaib salamet genep jam dina suhu -30 ° C dina 21 Désémber 1980.

Kulawarga Jean kumpul dina solat, ngarepkeun kaajaiban. Dua jam engké ku tengah wengi, anjeunna janten kejang telenges sareng sadar deui. Anjeunna sampurna rupa, méntal sareng fisik, sanaos rada lieur. Malah ibun na lalaunan ngaleungit tina sampéanna janten kaheranan dokter.

Saatos 49 dinten diubaran, anjeunna luar biasa ninggalkeun rumah sakit bahkan tanpa kaleungitan ramo sareng teu aya ruksakna uteuk atanapi awak awak. Pamulihan nya éta didadarkeun salaku "Kaajaiban". Sigana mah allah tetep hirup dina kaayaan paling parah sapertos kieu.

Téori balik mujijat Jean Hilliard urang hirup deui

Sanaos Jean Hilliard sumping deui mangrupikeun kaajaiban anu nyata, parantos nunjukkeun yén kusabab ngagaduhan alkohol dina sistem na, organ-organna tetep henteu beku, anu nyegah karusakan permanén dina awakna dina kaayaan anu fatal sapertos kitu. Sedengkeun, David Plummer, profésor kadokteran darurat ti Universitas Minnesota nyebarkeun téori sanés ngeunaan pamulihan mujijat Jean Hilliard.

Dr Plummer ahli kana ngahirupkeun deui jalma anu ekstrim hipotermia. Numutkeun anjeunna, nalika awak jalma janten tiis, aliran getih na kalem, ngabutuhkeun kirang oksigén sapertos bentuk hibernasi. Upami aliran getihna ningkat dina tingkat anu sami sareng awakna janten haneut, aranjeunna tiasa sering pulih sapertos Jean Hilliard.

Anna Bågenholm - salamet sejen tina hipotermia ekstrim kawas Jean Hilliard

Anma Bagenholm sareng Jean Hilliard
Anna Elisabeth Johansson Bågenholm © BBC

Anna Elisabeth Johansson Bågenholm mangrupikeun ahli radiologi Swédia ti Vänersborg, anu salamet saatos kacilakaan ski di 1999 nyéépkeun na handapeun lapisan és salami 80 menit dina cai katirisan. Salami waktos ieu, Anna umur 19 taun janten korban hipotermia ekstrim sareng suhu awakna turun janten 56.7 ° F (13.7 ° C), salah sahiji suhu awak anu panghandapna salamet anu kantos kacatet dina manusa anu hipotermia teu kahaja. Anna tiasa mendakan saku hawa handapeun és, tapi ngalaman ditahan sirkulasi saatos 40 menit dina cai.

Saatos nyalametkeun, Anna diangkut nganggo helikopter ka Rumah Sakit Universitas Tromsø. Sanaos anjeunna sacara klinis maot sapertos Jean Hilliard, tim langkung ti saratus dokter sareng perawat damel di shift salami salapan jam pikeun nyalametkeun nyawana. Anna hudang sapuluh dinten saatos kacilakaan éta, lumpuh tina beuheung ka handap sareng teras nyéépkeun dua bulan pulih di unit perawatan intensif. Sanaos anjeunna parantos cageur ampir pinuh tina kajadian éta, telat di 2009 anjeunna masih kaserang gejala minor dina panangan sareng suku anu aya hubunganan sareng tatu saraf.

Numutkeun ka ahli médis, awak Anna ngagaduhan waktos pikeun niiskeun sateuacana sateuacan jantungna lirén. Otakna tiis pisan nalika haté lirén yén sél otak peryogi sakedik oksigén, janten uteuk tiasa bertahan salami waktos anu berkepanjangan. Hipotermia terapi, metoda anu dianggo pikeun nyalametkeun korban tina peredaran sirkulasi ku nurunkeun suhu awakna, parantos langkung sering di rumah sakit Norwegia saatos kasus Anna kasohor.

Numutkeun kana BBC News, kaseueuran pasién anu kaserang hipotermia ekstrem maot, sanaos dokter tiasa ngahudangkeun deui haténa. Tingkat salamet pikeun jalma dewasa anu suhu awakna turun ka handap 82 ° F nyaéta 10% –33%. Sateuacan kacilakaan Anna, suhu awak anu paling handap anu salamet nyaéta 57.9 ° F (14.4 ° C), anu parantos kacatet dina murangkalih.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Artikel saméméhna
Tangkorak 5 - Tangkorak manusa sajuta taun maksa élmuwan kapikiran deui épolusi manusa mimiti 1

Tangkorak 5 - Tangkorak manusa umur sajuta taun maksa élmuwan pikeun mikirkeun épolusi mimiti manusa

Pasal salajengna
Misteri 'cincin leuweung' 2

Misteri 'cincin leuweung'