Élmuwan anu hilap Juan Baigorri sareng alat-alat nyieun hujan anu leungit

Élmuwan anu hilap Juan Baigorri sareng alat-alat nyieun hujan anu leungit 1

Ti saprak mimiti, impian urang parantos ngajantenkeun urang langkung haus pikeun nyiptakeun sagala hal kaajaiban sareng seueur di antawisna masih jalan sareng kami di jaman anu maju ieu sedengkeun sababaraha urang parantos misterius leungit sareng teu acan kapendak deui.

Di dieu, urang badé nyaritakeun deui carita mujijat penemuan bersejarah hi-tech ti taun 1930an sareng saterasna, anu didasarkeun kana élmuwan Argentina anu namina Juan Baigorri Velar sareng pendakan terobosanna - The Rainmaking Device - anu parantos leungit salamina. Disebutkeun yén alat misterius éta tiasa ngendalikeun cuaca ku hujan nalika iraha ogé dimana waé anjeunna hoyong.

Élmuwan anu hilap Juan Baigorri sareng alat-alat nyieun hujan anu leungit 2

Élmuwan anu teu kaetang Juan Baigorri Velar mangrupikeun murid rékayasa sareng diajar di National College of Buenos Aires. Teras, anjeunna ngumbara ka Italia pikeun ahli dina Geofisika di Universitas Melan. Anjeunna mimitina damel dina pangukuran poténsial listrik sareng kaayaan éléktromagnétik Bumi.

Dina taun 1926, nalika damelna, nalika anjeunna ngalaksanakeun ékspérimén nyalira, anjeunna kalintang kagum nalika ningali yén alatna ngainduksi sababaraha pancuran hujan anu sumebar di satengahing lingkungan bumi Buenos Aires na. Otak master na langsung ngamimitian mikir ngeunaan masa depan na sabab tiasa janten penemuan terobosan anu bakal ngarobih dunya sareng nilai kahirupan manusa na sadayana. Saprak harita, éta impianna - mendakan téknologi anu sampurna tiasa ngendalikeun hujan.

Saatos sababaraha taun kajantenan ieu, impian Baigorri pikeun Alat Hujan Hujan janten tungtungna, sareng anjeunna mimiti ngagunakeunana pikeun hujan di daérah anu kapangaruhan ku usum halodo di Argentina. Moal lami deui, anjeunna janten kasohor di sadaya penjuru nagara pikeun pamanggihan keajaiban na, sareng jalma-jalma mimiti nelepon anjeunna ku "The Lord of the Rain" kusabab nyandak hujan deui ka propinsi-propinsi anu kapangaruhan ku usum hujan dimana hujanna lirén ragrag sababaraha bulan bahkan sababaraha taun di sababaraha lokasi.

Élmuwan anu hilap Juan Baigorri sareng alat-alat nyieun hujan anu leungit 3
Baigorri sareng mesin pikeun ngala hujan, di bumi na di Villa Luro. Buenos Aires, Désémber 1938.

Numutkeun ka sababaraha akun, di Santiago, Mesin Panyusun Hujan Baigorri anu luar biasa ngabunuh sési usum garing anu lumangsung ti ampir genep belas bulan ka pengker. Salah sahiji catetan Dr. Pio Montenegro nunjukkeun yén alat Baigorri ngadamel hujan 2.36 inci di dinya ngan ukur dua jam saatos waktos anu panjang tilu taun tanpa hujan sapertos kieu.

"Lord of the Rain" ogé ngagaduhan julukan "Wizard of Villa Luro" ti jalma-jalma anu teu percanten sareng tukang ngaping kalebet sutradara jasa meteorologi nasional, Alfred G. Galmarini anu nantang Baigorri supados ngiringan badai anu tangtu dina 2 Juni 1939. Nanging , Baigorri nampi tangtangan éta sareng percaya diri ngirim jas hujan ka Galmarini kalayan catetan anu dibaca, "kanggo dianggo tanggal 2 Juni."

Sapertos kecap Baigorri, hujan leres-leres hujan dina tempat anu dituduhkeun dina waktosna, ngabubarkeun sadaya keraguan ngeunaan penemuan anu narik ati Baigorri - "The Rainmaking Machine". Teras, di Carhue, Baigorri nyandak deui hiji Michigan sapertos laguna lami dina waktos anu singget. Dina 1951, Baigorri parantos nyarios ngahasilkeun 1.2 inci hujan deui langkung ti sababaraha menit di daérah padesaan San Juan saatos dalapan taun bebas hujan.

Sanaos Baigorri henteu kantos ngungkabkeun fungsi anu detil sareng mékanisme Mesin Pembuat Hujan na anu paling canggih, seueur jalma nyatakeun yén aya sirkuit A sareng sirkuit B dina alatna pikeun hujan renik sareng hujan ageung.

Kalayan kagiatan anu luar biasa ieu, urang tiasa mikir yén Perangkat Hujan parantos ditujukeun pikeun ngajantenkeun Baigorri populér sareng nampi rohangan anu penting dina daptar penemuan luhur di dunya, tapi dina kanyataanna, henteu aya anu wawuh kana namina di jaman ayeuna. Malah, Baigorri dikocapkeun ngagaduhan sababaraha tawaran asing anu mikat pikeun mésér penemuanna, tapi anjeunna nolak, maksa yén éta diwangun ngan ukur nguntungkeun nagarana sorangan Argentina.

Baigorri Velar pupus di 1972 dina yuswa 81 taun sareng sababaraha taun ka pengker hirupna dibébaskeun ku kasusah sareng kamiskinan. Teu aya anu terang naon anu kajantenan pikeun alat anu hebat na, tapi disebatkeun yén dina dinten anjeunna dikubur, aya hujan ageung.

Hanjakalna, kami masih henteu terang kumaha sihung Mesin Hujan magis na leres dianggo sareng dimana ayeuna. Saatos sadayana éta, penemuan sareng pagelaran Baigorri Velar kantos katingali curiga. Seueur jalma anu henteu percanten nyarioskeun yén cuaca anu cenah diciptakeunana mah teu langkung ti ngan ukur kabeneran.

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Artikel saméméhna
Sekuel anu pikasieuneun tina Maracaibo UFO sapatemon 4

Sekuel anu pikareueuseun tina patepungan Maracaibo UFO

Pasal salajengna
Fénoména anéh 'Shadow People' di Australia 5

Fénoména anéh 'Shadow People' di Australia