Hisashi Ouchi: Korban radiasi anu paling parah dina Sejarah dijaga salami salami 83 dinten anu teu leres!

Hisashi Ouchi: Korban radiasi anu paling parah dina Sejarah dijaga salami salami 83 dinten anu teu leres! 1

Hisashi Aduh, teknisi laboratorium anu janten korban radiasi nuklir paling parah di bangsa éta nalika kacilakaan di pembangkit listrik tenaga nuklir Jepang. Éta dianggap masalah épék nuklir anu kritis dina sajarah médis urang, dimana Hisashi dijaga hirup salami 83 dinten dina sababaraha cara ékspérimén. Sajumlah patarosan tetep ngeunaan étika anu aya di sakitar perlakuanana, sareng anu paling penting nyaéta: "Naha Hisashi dijaga salami salami 83 dinten ngalawan kahoyongna dina kanyeri sareng kasangsaraan anu teu tertahan?"

Kusabab kacilakaan Nuklir Tokaimura Kadua

Kacilakaan Nuklir Kadua Tokaimura ngalantarankeun musibah nuklir anu kajantenan dina 30 Séptémber 1999, sakitar 10:35 am, ngahasilkeun dua maotna nuklir anu pikareueuseun. Mangrupikeun salah sahiji kacilakaan radiasi nuklir sipil pangageungna sadunya anu kajantenan dina pepelakan pengolahan bahan bakar uranium. Tutuwuhan ieu dioperasikeun ku Japan Nuclear Fuel Conversion Co. (JCO) anu aya di kampung Tokai Kecamatan Naka, di Jepang.

hisashi-ouchi-tokai-jco-lab
Tutuwuhan nuklir Tokaimura JCO

Tilu pagawé lab, Hisashi Ouchi, 35 taun, Yutaka Yokokawa, 54 taun, sareng Masato Shinohara, 39 taun, damel di laboratorium di shift dinten éta. Hisashi sareng Masato babarengan nyiapkeun sakumpulan bahan bakar nuklir anu teu kaukur ku nambihan leyuran uranium kana bak présipitasi. Kusabab kurangna pangalaman, aranjeunna sacara salah nambihan seueur teuing uranium (sakitar 16kg) kana salah sahiji tank anu ngahontal kaayaan kritis na. Antukna, ujug-ujug, réaksi ranté nuklir mandiri dimimitian ku kilatan biru anu parah sareng kacilakaan anu pikareueuseun éta lumangsung.

tokaimura-nuklir-pati-hisashi
Lab Nuklir Di Tokai Saatos Kacilakaan

Nasib Hisashi Ouchi

Hanjakalna, Hisashi mangrupikeun anu pang caketna tina ledakan anu paling parah. Anjeunna nampi 17 sieverts (Sv) radiasi sedengkeun 50 mSv (1 Sv = 1000 mSv) dianggap dosis maksimum radiasi taunan anu diijinkeun sareng 8 sieverts dianggap dosis fana. Sedengkeun, Masato sareng Yutuka ogé nampi dosis fatal masing-masing 10 sieverts sareng 3 sieverts. Éta sadayana langsung diantep di Rumah Sakit Mito.

Hisashi Aduh
Hisashi Ouchi © Kredit Gambar: JapansTime

Hisashi ngalaman 100% kaduruk serius, sareng kaseueuran organ internalna rusak pinuh atanapi sawaréh. Ngareuwaskeun jumlah sél getih bodas dina awakna ampir nol, ngancurkeun sakabeh sistim imun na, sareng radiasi fatal ogé ngancurkeun DNA na.

Radiasi nembus kromosom sél na. Kromosom mangrupikeun cetak biru awak manusa anu ngandung sadaya inpormasi genetik. Unggal pasangan kromosom gaduh nomer sareng tiasa diatur dina urutan.

Hisashi Ouchi: Korban radiasi anu paling parah dina Sejarah dijaga salami salami 83 dinten anu teu leres! 2
Kromosom Hisaahi pegat sareng sababaraha di antarana silih caket

Nanging, mustahil pikeun nyusun kromosom Hisashi anu diiradiasi. Aranjeunna dipecah sareng sababaraha di antarana silih caket. Karuksakan kromosom hartosna yén sél énggal moal dihasilkeun saatosna.

Karuksakan radiasi ogé muncul dina permukaan awak Hisashi. Mimitina, dokter nganggo kaset operasi sapertos biasana dina awakna. Nanging, janten beuki sering yén kulitna dirobih sareng kasét anu dipiceun. Antukna, aranjeunna henteu tiasa nganggo pita bedah deui.

Gambar Hisashi ouchi,
Korban radiasi Hisashi Ouchi. Kulit awak Hisashi remen dicabak

Sél kulit séhat dibagi gancang sareng sél anyar ngagantikeun sél anu lami. Nanging, dina kulit Hisashi anu diiradiasi, sél-sél énggal henteu deui dihasilkeun. Kulitna anu lami murag. Éta nyeri anu parah dina kulitna sareng perang ngalawan inféksi.

Hisashi Ouchi: Korban radiasi anu paling parah dina Sejarah dijaga salami salami 83 dinten anu teu leres! 3
Sél kulit lawas Hisashi ragrag tapi sél kulit anyar henteu ngeusian kakurangan. Maka, kulit sakujur awakna mimiti peeling.

Salaku tambahan, anjeunna parantos ngembangkeun ingetan cairan dina bayah sareng anjeunna mimiti ngalaman kasusah dina napas.

Naon anu dilakukeun radiasi nuklir dina awak manusa?

Dina inti unggal sél awak urang, aya awak mikroskopis disebat kromosom anu tanggel waler pikeun fungsi sareng réproduksi unggal sél dina awak urang. Kromosom didamel tina dua molekul ageung atanapi untaian asam deoxyribonucleic (DNA). Radiasi nuklir mangaruhan atom dina awak urang ku nyoplokkeun éléktron. Ieu ngarecah beungkeut atom dina DNA, ngaruksak aranjeunna. Upami DNA dina kromosom rusak, pitunjuk anu ngendalikeun fungsi sél sareng réproduksi ogé rusak sareng sél teu tiasa niron sahingga maot. Jalma anu masih tiasa ngayakeun réplika, nyiptakeun langkung sél anu dimutasi atanapi rusak anu nyiptakeun kanker.

Saatos bencana nuklir

Sakitar 161 jalma ti 39 rumah tangga dina radius 350 méter ti gedong konvérsi langsung dievakuasi. Warga anu jarakna 10 km dipénta cicing di jero rohangan salaku tindakan pancegahan.

Nanging, réaksi ranté nuklir dihanca saatos leyuranna tiis sareng batalna ngaleungit. Isukna, pagawé sacara permanén ngeureunkeun réaksina ku nyiram cai tina jaket pendingin sakuriling tank présipitasi. Cai éta ngajantenkeun salaku pemantul neutron. Larutan asam borat (boron dipilih pikeun sipat nyerep neutron na) teras ditambihan kana bak pikeun mastikeun yén eusina tetep subkritis.

Warga diidinan di bumi dua dinten saatosna nganggo kantong pasir sareng tameng anu sanés pikeun ngajagi tina résidu gamma residual, sareng sadaya larangan sanésna diangkat kalayan ati-ati.

Terusan-usaha terakhir ku tim médis maju pikeun ngajaga Hisashi salamet

Inféksi internal sareng permukaan awak anu kakeunaan henteu kulit anu gancang ngaracunan Hisashi ti jero sareng luar dina waktos anu sami.

Hisashi Ouchi: Korban radiasi anu paling parah dina Sejarah dijaga salami salami 83 dinten anu teu leres! 4
Bagan ngabandingkeun leungeun katuhu dinten ka-8 (kénca) sareng dinten ka-26 (katuhu) saatos kacilakaan

Sanaos sababaraha cangkok kulit, anjeunna teras-terasan kaleungitan cairan awak dina pori-pori kulitna anu nyababkeun tekanan getih na teu stabil. Dina hiji waktos, Hisashi ngaluarkeun getih tina panonna sareng pamajikanana nyarios yén katingalina siga anjeunna nangis getih!

Nalika kaayaan Hisashi beuki parah, Institut Nasional Élmu Radiologis di Chiba, Prefektur Chiba, mindahkeun anjeunna ka Rumah Sakit Universitas Tokyo, dimana anjeunna dilaporkeun ngalaman transfusi munggaran sél sirung periferal di dunya sahingga sél getih bodas tiasa dimimitian ngahasilkeun deui dina awakna.

Cangkok sél sirung getih periferal (PBSCT), ogé disebut "Pangrojong sél sirung periferal", mangrupikeun cara ngagentoskeun sél gagang getih anu ancur ku radiasi, contona, ku pangubaran kanker. Pasén nampi sél sirung ngalangkungan kateter disimpen kana saluran getih anu umumna aya dina dada.

Pamaréntah Jepang masihan prioritas anu langkung luhur pikeun kasus kritis Hisashi, salaku hasilna, sakumpulan ahli médis luhur dirakit ti Jepang sareng luar negeri pikeun ngubaran kaayaan goréng radiasi anu mangaruhan Hisashi Ouchi. Dina prosés éta, médis ngajaga anjeunna salamet ku ngompa seueur getih sareng cairan ka anjeunna unggal dintenna sareng ngubaran anjeunna nganggo ubar anu diimpor khusus tina sababaraha sumber asing.

Telah dilaporkeun yén salami waktos pangobatanana, Hisashi nyungkeun sababaraha kali kanggo ngaleupaskeun anjeunna tina kanyeri anu teu tiasa ditahan sareng bahkan anjeunna kantos nyarios anjeunna henteu hoyong deui janten babi guinea!

Tapi éta dianggap masalah harkat nasional anu nempatkeun tim médis khusus dina tekenan. Kusabab kitu, sanaos Hisashi bakal maot, dokter parantos ngupayakeun pisan pikeun ngajantenkeun anjeunna salamet salami 83 dinten. Dina dinten ka-59 perlakuanana, haténa lirén tilu kali dina ngan 49 menit, anu nyababkeun karuksakan serius dina uteuk sareng ginjal na. Dokter parantos nyandak Hisashi pikeun pangrojong hirup dugi ka anjeunna akhirna maot dina tanggal 21 Désémber 1999, kusabab kagagalan multi-organ.

Hisashi Ouchi dianggap salaku radiasi nuklir pang parah anu kapangaruhan korban dina sajarah médis urang, anu nyéépkeun 83 dinten akhir hirupna ngaliwatan kaayaan rawat inap anu paling nyeri.

Naha Yutaka Yokokawa sareng Masato Shinohara ogé maot?

korban tokaimura-nuklir-kacilakaan-radiusisi
Korban Kacilakaan Nuklir Tokaimura

Di sisi sanésna, Masato Shinohara sareng Yutaka Yokokawa masih aya di rumah sakit sareng merjuangkeun maotna. Teras, Masato sigana janten langkung saé sareng anjeunna bahkan dicandak dina korsi roda na kanggo nganjang ka kebon rumah sakit dina Poé Taun Anyar 2000. Nanging, anjeunna engké kaserang panyakit paru-paru sareng paru-paru na rusak ku radiasi anu ditampi. Kusabab ieu, Masato teu tiasa nyarios dina waktos éta, janten anjeunna kedah nyerat pesen ka perawat sareng kulawargana. Sababaraha diantarana nganyatakeun kecap anu matak hanjakal kawas "Maman, punten!"Jeung sajabana

Tungtungna, dina 27 April 2000, Masato ogé parantos ninggalkeun dunya ieu kusabab kagagalan multi-organ. Padahal Yutaka kabeneran pulih saatos cicing di rumah sakit langkung ti genep bulan sareng dileupaskeun janten waras di bumi.

Aya buku judulna "Pupusna Lalaunan: 83 Poe Kasakit Radiasi" dina kajadian anu tragis ieu, dimana 'Hisashi Ouchi' disebatna 'Hiroshi Ouchi.' Nanging, buku ieu dokumén ngeunaan 83 dinten pangobatan di handap ieu dugi ka maotna, kalayan katerangan anu lengkep sareng penjelasan ngeunaan karacunan radiasi.

Panilitian sareng laporan akhir kacilakaan Nuklir Tokaimura Kadua

Saatos ngayakeun panilitian anu jero, Badan Énergi Atom Internasional mendakan yén panyabab kacilakaan éta nyaéta "kasalahan manusa sareng ngalanggar prinsip-prinsip kaamanan anu serius." Numutkeun laporan aranjeunna, kacilakaan éta dipicu nalika tilu pagawé laboratorium ngagunakeun teuing uranium pikeun ngadamel bahan bakar sareng mareuman réaksi atom anu teu terkendali.

Kusabab bencana nuklir, total 667 jalma, kalebet warga caket sareng padamel darurat parantos kakeunaan radiasi.

Bencana nuklir Tokaimura, hisashi ouchi
Pamandangan udara ti Pembangkit Tenaga Nuklir Tokai.

Panilitian anu langkung lanjut ngungkabkeun yén padamel di pabrik éta, anu dioperasikeun ku JCO Co., rutin ngalanggar prosedur kaamanan, kalebet nyampur uranium dina émbér supados padamel gancang.

Genep pagawé, kaasup pangurus pabrik sareng korban kacilakaan Yutaka Yokokawa, ngaku salah kusabab tuduhan lalawora anu ngakibatkeun maot. Présidén JCO ogé ngaku kaliru atas nami perusahaan.

Dina Maret 2000, pamaréntah Jepang mencabut lisénsi JCO. Éta operator pabrik nuklir munggaran anu nyanghareupan hukuman handapeun hukum Jepang anu ngatur bahan bakar nuklir, bahan sareng réaktor. Aranjeunna sapuk kanggo mayar kompénsasi $ 121 juta pikeun ngabéréskeun 6,875 klaim ti jalma anu kakeunaan radiasi sareng bisnis tatanén sareng jasa anu kapangaruhan.

Perdana Menteri Jepang Yoshiro Mori harita nyatakeun ucapan takziah sareng yakin yén pamaréntah bakal kerja keras pikeun mastikeun yén kacilakaan anu sami henteu kajantenan deui.

Nanging, engké di 2011, The Bencana nuklir Fukushima Daiichi lumangsung di Jepang, anu mangrupikeun kacilakaan nuklir paling parah di dunya ti saprak 26 April 1986 Musibah Chernobyl. Éta kajadian kusabab kagagalan téknis nalika gempa sareng tsunami Tōhoku dinten Jumaah, 11 Maret 2011.

Kacilakaan Nuklir Tokaimura Mimiti

Dua taun ka pengker kajadian tragis ieu, di Kacilakaan Nuklir Tokaimura Mimiti lumangsung dina tutuwuhan pengolahan ulang nuklir tina Dōnen (Power Reactor and Nuclear Fuel Development Corporation) dina 11 Maret 1997. Kadang-kadang disebat salaku Kacilakaan Dōnen.

Sahenteuna 37 pagawé kakeunaan tingkat radiasi anu luhur dina waktos kajadian éta. Saminggu saatos kajadian éta, pejabat meteorologi ngadeteksi tingkat cesium anu saé luhurna 40 kilométer kidul-kulon pabrik.

Hisashi Ouchi: Korban radiasi anu paling parah dina Sejarah dijaga salami salami 83 dinten anu teu leres! 5
Cesium (Cs)

Cesium (Cs) mangrupikeun logam alkali emas-perak anu lemes sareng titik lebur 28.5 ° C (83.3 ° F). Éta diekstraksi tina limbah anu dihasilkeun réaktor nuklir.

Saatos maca ngeunaan "Hisashi Ouchi: Korban Radiasi Korban Korban Nuklir Tokaimura Kadua," maca ngeunaan "Nasib Daud Kirwan: Pupusna Ku ngagolak Dina Cinyusu Panas !!"

Carita Hisashi Ouchi

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Artikel saméméhna
Sarébu maotna di Gunung Mihara - gunungapi bunuh diri paling terkenal di Jepang 6

Sarébu maotna di Gunung Mihara - gunung seuneuan paling bunuh diri Jepang

Pasal salajengna
Taman Bermain Anak Mati - Taman anu paling angker di Amérika 7

Taman Bermain Anak Mati - Taman anu paling angker di Amérika