Lufte boterore

Afati kohor i historisë njerëzore: Ngjarjet kryesore që formësuan botën tonë 1

Afati kohor i historisë njerëzore: Ngjarjet kryesore që formësuan botën tonë

Afati kohor i historisë njerëzore është një përmbledhje kronologjike e ngjarjeve dhe zhvillimeve kryesore në qytetërimin njerëzor. Fillon me shfaqjen e njerëzve të hershëm dhe vazhdon nëpër qytetërime, shoqëri dhe etapa kyçe të ndryshme si shpikja e shkrimit, ngritja dhe rënia e perandorive, përparimet shkencore dhe lëvizjet e rëndësishme kulturore dhe politike.
Tmerret e 'eksperimentit rus të gjumit' 7

Tmerret e "eksperimentit rus të gjumit"

Eksperimenti rus i gjumit është një legjendë urbane e bazuar në një histori rrëqethëse, e cila tregon historinë e pesë subjekteve të provës duke u ekspozuar ndaj një stimuluesi eksperimental që pengon gjumin në një…