mitologji

A ishte vërtet Marco Polo dëshmitar që familjet kineze rritnin dragonj gjatë udhëtimit të tij në fund të shekullit të 13-të? 1

A ishte vërtet Marco Polo dëshmitar që familjet kineze rritnin dragonj gjatë udhëtimit të tij në fund të shekullit të 13-të?

Të gjithë e njohin Marco Polo-n si një nga evropianët e parë dhe më të famshëm që udhëtoi në Azi gjatë Mesjetës. Megjithatë, më pak njerëz e dinë se pasi ai jetoi në Kinë për 17 vjet rreth vitit 1271 pas Krishtit, ai u kthye me raporte për familjet që rrisnin dragonj, i futnin ata në karroca për parada, i stërvitnin dhe kishin bashkim shpirtëror me ta.