Astronomi

Merkhet: Një instrument i jashtëzakonshëm i matjes së kohës dhe astronomisë i Egjiptit të Lashtë 3

Merkhet: Një instrument i jashtëzakonshëm i matjes së kohës dhe astronomisë i Egjiptit të Lashtë

Merkhet ishte një instrument i lashtë egjiptian i matjes së kohës që përdorej për të treguar kohën gjatë natës. Kjo orë ylli ishte jashtëzakonisht e saktë dhe mund të përdorej për të bërë vëzhgime astronomike. Është sugjeruar se këto instrumente janë përdorur ndoshta në ndërtimin e tempujve dhe varreve për të rreshtuar strukturat në mënyra të veçanta.