Dropa Stone: Një enigmë jashtëtokësore 12,000-vjeçare nga Tibeti!

Në një nga planetët pa emër, jetonte një komb i quajtur "Dropa". Ata jetuan të lumtur në paqe. Planeti i tyre ishte po aq i gjelbër sa Toka jonë, si rezultat i kulturave të gjelbra në fushë. Në fund të ditëve të tyre të punës, Dropers ktheheshin në shtëpi dhe bënin një banjë të ftohtë për të lehtësuar lodhjen; po, siç bëjmë sot këtu në Tokë.

Guri Dropa
Dropa Stone © Wikimedia Commons

Kjo është vërtetuar se uji është një nga kushtet kryesore prapa krijimit të jetës në këtë univers. Nuk kishte mungesë uji në atë planet pa emër. Kështu si planeti ynë i vogël Tokë, edhe ai planet ishte plot me bollëk të jetës.

Gradualisht ata shkuan një rrugë të gjatë në dije dhe shkencë. Në përputhje me përparimin e teknologjisë, mullinj të mëdhenj, fabrika dhe projekte masive u krijuan në vende të ndryshme të rëndësishme të planetit. Ajri i pastër i planetit u ndot dhe helmoi shumë shpejt.

Brenda disa shekujve, i gjithë planeti ishte mbushur me mbeturina urbane. Në një moment, ata kuptuan se për të mbijetuar, ata duhej të dilnin në kërkim të strehimit alternativ, duhet të gjenin menjëherë një planet të ri. Nëse kjo nuk është e mundur, e gjithë specia do të humbet nga gjiri i universit brenda pak vitesh.

Dropers zgjodhën disa trima midis tyre. Me dëshirat më të mira të të gjithëve, eksploruesit, zgjidhja e fundit e Dropers hipi në një anije kozmike të sofistikuar dhe u nis në kërkim të një planeti të ri të përshtatshëm. Të gjithë në ekspeditë morën një ditar për të regjistruar rrjedhën e ngjarjeve. Ditari i Droper është gjithashtu mjaft i çuditshëm. Justshtë vetëm një disk i bërë prej guri të fortë. Nuk ka asnjë ngjashmëri me ditarët shumëngjyrësh të paketuar në letrën e butë të botës sonë.

Ata fluturuan nga galaktika në galaktikë. Mijëra planetë ishin vizituar, por asnjë planet i vetëm nuk ishte i banueshëm. Përfundimisht ata erdhën në sistemin tonë diellor. Numri i planetëve ishte gjithashtu më pak këtu. Kështu që ata nuk kishin pse të shqetësoheshin për të gjetur tokën e gjelbër, burimin e jetës. Anija kozmike e madhe depërtoi në atmosferën e Tokës dhe zbarkoi në një zonë të pabanuar. Emri i atij vendi në zemër të botës është 'Tibet'.

Dropers dha frymën e fundit në ajrin e pastër dhe të pastër të kësaj bote. Ata më në fund panë fytyrën e suksesit në këtë udhëtim prej miliarda vitesh dritë. Disa Dropers po shkruanin ditarë në mendjet e tyre në atë kohë. Udhëtimi i Dropës ishte gdhendur në atë disk shkëmbor. Kjo është historia magjepsëse e Dropa që, në herën e parë, i huton të gjithë në thelb.

Ata zbuluan përmendoret më intriguese të "Dropa"

Në vitin 1936, një grup arkeologësh shpëtuan një numër disqesh të çuditshëm shkëmbi nga një shpellë në Tibet. Pas disa vitesh kërkimesh, një profesor pretendon se ka qenë në gjendje të deshifrojë shkrimet misterioze të gdhendura në disqe. Atje ai mëson ardhjen e një qenie jashtëtokësore të quajtur "Dropa" - nga ku historia e Dropa filloi udhëtimin e saj të jashtëzakonshëm.

Shumë e pranuan kërkesën e tij. Përsëri, shumë njerëz e hedhin poshtë çështjen si plotësisht të rreme. Por cila është e vërtetë? Guri Dropa është në të vërtetë një ditar i të huajve (qenieve të tjera botërore)? Ose, një gur i zakonshëm i shtrirë në një shpellë në Tibet ??

Në kërkim të historisë në kufirin tibetian

Chi Puti, një profesor i arkeologjisë në Universitetin e Pekinit, shpesh dilte me studentët e tij në kërkim të fakteve të vërteta historike. Ai kërkonte vende të rëndësishme arkeologjike në shpella të ndryshme malore, vende historike, tempuj etj.

Në mënyrë të ngjashme, në fund të vitit 1938, ai shkoi në një ekspeditë në kufirin tibetian me një grup studentësh. Ai po vëzhgonte disa shpella në malet Bayan-Kara-Ula (Bayan Har) në Tibet.

Papritur disa studentë gjejnë një shpellë të çuditshme. Shpella dukej mjaft e çuditshme nga jashtë. Muret e shpellës ishin mjaft të lëmuara. Për ta bërë atë të banueshme, Kara preu gurët e shpellës me disa makineri të rënda dhe e bëri atë të lëmuar. Ata e njoftuan profesorin për shpellën.

Chu Puti hyri në shpellë me grupin e tij. Brenda shpellës ishte mjaft e ngrohtë. Në një fazë të kërkimit ata gjetën disa varre të rreshtuar. Kockat e njeriut të vdekur, rreth 4 metra 4 inç të gjatë, kishin dalë jashtë ndërsa gërmonin tokën e varrit. Por disa nga kockat, përfshirë kafkën, ishin shumë më të mëdha në madhësi sesa njerëzit normalë.

"Kafka e kujt mund të jetë kaq e madhe?" Një student tha, "Ndoshta është një gorilë apo një skelet majmuni." Por profesori e treti përgjigjen e tij. "Kush do ta varroste një majmun me aq kujdes?"

Nuk kishte asnjë pllakë emri në kokën e varrit. Pra, nuk kishte asnjë shans të dinte se varri i kujt mund të ishin këta. Me urdhër të profesorit, studentët filluan të eksplorojnë shpellën më shumë. Në një moment ata gjejnë qindra disqe shkëmborë brenda një rrezeje prej një këmbë afërsisht. Objekte të ndryshme natyrore, si dielli, hëna, zogjtë, frutat, pemët, etj., Ishin gdhendur me kujdes mbi gurë.

Profesori Chi Puti u kthye në Pekin me rreth njëqind disqe. Ai u zbuloi për këtë zbulim profesorëve të tjerë. Sipas supozimit të tij, disqet janë të vjetër rreth 12,000 vjet. Gradualisht historia e këtyre disqeve shkëmborë u përhap përtej Kinës në pjesën tjetër të botës. Hulumtuesit e quajnë këtë disqe shkëmbi 'Dropa Stones'.

Studimi filloi me qëllim të depërtimit në gjuhën e shenjave të trupit të Gurit Dropa. Dhe njerëzit e botës po presin me padurim. Të gjithë duan të dinë nëse ka një sekret të panjohur të fshehur në mijëra shenja në shkëmb.

Misteri i Dropës dhe një 'Tsum Um Nui'

Guri Dropa
Guri Dropa është udhëtimi i alienëve? © Ufoinsight.com

Gurët enigmatikë të diskut u quajtën fillimisht 'Dropa' nga Tsum Um Nui, një studiues misterioz nga Universiteti i Pekinit. Ai filloi kërkimin e tij rreth njëzet vjet pas zbulimit të Gurit të Dropa. Pas gati katër vjet kërkimesh, ai ishte në gjendje të zgjidhë misterin e Dropers të padepërtueshëm.

Ai pohoi në një revistë se udhëtimi i një kombi të huaj të quajtur 'Dropa' ishte shkruar në shkëmb me shkronja hieroglifike. Sapo dëgjohet fjala 'i huaj', vëmendja e të gjithëve u zhvendos. Të gjithë u interesuan për këtë disk shkëmbor, "Çfarë dëshiron të thotë burri? A është manipulim i të huajve? ”

Sipas Tsum Um Nui, është puna e saktë e alienëve. Ai përktheu një nga disqet plotësisht. Kuptimi i përkthimit të tij është,

Ne (Dropers) zbarkojmë në një anije kozmike mbi retë. Ne, fëmijët tanë fshihemi në këtë shpellë deri në dhjetë lindje dielli. Kur takohemi me vendasit disa ditë më vonë, përpiqemi t'i kontaktojmë. Ne dolëm nga shpella pasi ishim në gjendje të komunikonim me gjeste.

Që atëherë, disqet u bënë të njohur si Dropa Stones. Raporti i plotë i studimit të kryer nga Tsum Um Nui u botua në vitin 1962. Por rezultatet e kërkimit të tij nuk u pranuan nga studiuesit e tjerë të zakonshëm.

Sipas tyre, ka një mospërputhje të konsiderueshme në përkthimin e Dropa Stone të siguruar nga Tsum Um Nui. Ai nuk iu përgjigj pyetjeve të ndryshme të parashtruara nga historianët dhe arkeologët.

Tsum Um Nui mendohet se ka shkuar në mërgim në Japoni me barrën e dështimit në mendjen e tij. Ai vdiq pak më vonë. Shumë do të tronditen dhe trishtohen kur mësojnë për pasojat në dukje tragjike të Tsum Um Nui. Por misteri i Sum Um Nei nuk ka mbaruar ende. Në fakt, sapo ka filluar! Pas pak, ne do t'i kthehemi atij misteri.

Hulumtime të mëtejshme nga shkencëtarët rusë

Në 1986, Guri Dropa u transferua në laboratorin e shkencëtarit rus Vyacheslav Saizev. Ai kreu disa eksperimente mbi vetitë e jashtme të diskut. Sipas tij, struktura e gurit Dropa është e ndryshme nga gurët e tjerë që gjenden zakonisht në tokë. Shkëmbinjtë janë në thelb një lloj graniti në të cilin sasia e kobaltit është shumë më e lartë.

Prania e kobaltit e ka bërë gurin më të fortë se zakonisht. Tani mbetet pyetja, si saktësisht banorët e asaj kohe gdhendën simbole në këtë shkëmb të fortë? Madhësia e vogël e simboleve e bën edhe më të vështirë përgjigjen. Sipas Saizev, në kohët e lashta nuk kishte asnjë metodë me të cilën ishte e mundur të gdhendesh midis gurëve të tillë!

Një botim special i revistës sovjetike "Sputnik" zbulon informacione shumë më të çuditshme në lidhje me këtë gur. Shkencëtarët rusë kanë ekzaminuar shkëmbin me një oshilograf për të konfirmuar se dikur ishte përdorur si përcjellës elektrik. Por kur apo si? Ata nuk mund të jepnin një shpjegim të duhur.

Fotografitë e Ernst Wegerer

Një incident tjetër i dyshimtë ndodhi në 1984. Një inxhinier austriak i quajtur Ernst Wegerer (Wegener) vizitoi Muzeun Banpo në Kinë. Atje ai pa dy disqe të Dropa Stones.

Ai kapi dy disqet në kamerën e tij me lejen e autoriteteve. Ai më vonë u kthye në Austri për të ekzaminuar imazhet e kamerës. Fatkeqësisht mbishkrimet hieroglifike të diskut nuk u kapën qartë për shkak të blicit të kamerës.

Por menjëherë pas kësaj, menaxheri i përgjithshëm i atëhershëm i muzeut u pushua nga puna pa shkak dhe dy disqet u shkatërruan. Në 1994, shkencëtari gjerman Hartwig Hausdorf vizitoi Muzeun Banpo për të mësuar rreth diskut. Autoritetet e muzeut shprehën pamundësinë për t'i dhënë atij ndonjë informacion në këtë drejtim.

Më vonë ai shqyrtoi dokumentet e qeverisë kineze. Hausdorf kërkoi dokumentet e qeverisë kineze dhe nuk gjeti askund asnjë emër të kombit Dropa! Në fund, asnjë shpjegim logjik nuk u gjet për këtë ngjarje misterioze.

Polemika 'Tsum Um Nui'

Njeriu proverbial i kërkimit të Gurit Dropa është kapur në misteriozitetin 'Tsum Um Nui'Me Por shkencëtarët u njohën me Tsum Um Nui përmes një reviste të botuar në vitin 1972. Ai nuk u pa kurrë në publik. Nuk ka asnjë emër të Tsum Um Nui askund përveç Gurit të Dropa.

Kishte një kohë kur kishte një thashetheme se Tsum Um Nui nuk është një emër kinez. Me shumë mundësi është një emër japonez. Kështu, ekzistenca e Tsum Um Nui u vu në dyshim dhe përkthimi i tij gjithashtu u diskutua. Tsum Um Nui, i cili lindi misterin që në fillim, më në fund i tha lamtumirë duke qenë një mister.

Por gradualisht misteri i Dropa filloi të përqëndrohet më shumë. Për njëfarë kohe, arkeologët ishin skeptikë ndaj kërkimit dhe ekzistencës së personaliteteve të tilla si profesori Chi Puti, Vyacheslav Saizev dhe Ernst Wegerer. Në kohën e zbulimit të Gurit të Dropa, kishte dy fise që jetonin në kufirin tibetian, the "Drokpa" dhe "Hum".

Por askund në historinë e tyre nuk është përmendur ndonjë agresion i tillë i huaj. Dhe Drokpas janë padyshim njerëzorë, aspak një specie e huaj! Megjithëse ka pasur shumë kërkime mbi Gurët e Dropa, përparimi i kërkimit është shumë i papërfillshëm ose asnjë për shkak të polemikave të ndryshme të nxehta.

Nëse nuk ka përgjigje të duhur për enigmën e Dropa Stones, shumë fakte të rëndësishme do të mbeten të mbuluara me një mister të pashpjegueshëm. Dhe nëse e gjithë gjë është e sajuar, atëherë misterit duhet t'i jepet fund me prova specifike.