Misteri i pazgjidhur i çështjes së vrasjes së Marilyn Sheppard

Misteri i pazgjidhur i çështjes së vrasjes së Marilyn Sheppard 1

Në vitin 1954, një Osteopat Sam Sheppard i një klinike prestigjioze në Cleveland u dënua fajtor për vrasjen e gruas së tij shtatzënë Marilyn Sheppard. Doktor Sheppard tha se ai po dremiste në divan në bodrum kur dëgjoi gruan e tij duke bërtitur lart. Ai nxitoi lart për ta ndihmuar, por një burrë "me flokë shkurre" e sulmoi nga pas.

Në foto këtu janë Sam dhe Marilyn Sheppard, një çift i ri dhe në dukje i lumtur. Të dy u martuan më 21 shkurt 1945 dhe patën një fëmijë së bashku, Sam Reese Sheppard. Marilyn ishte shtatzënë me fëmijën e saj të dytë në kohën e vrasjes së saj.
Në foto këtu janë Sam dhe Marilyn Sheppard, një çift i ri dhe në dukje i lumtur. Të dy u martuan më 21 shkurt 1945 dhe patën një fëmijë së bashku, Sam Reese Sheppard. Marilyn ishte shtatzënë me fëmijën e saj të dytë në kohën e vrasjes së saj. © Universiteti Shtetëror i Cleveland. Biblioteka Michael Schwartz.

Vendi i krimit

Trupi i pajetë i Marilyn Sheppard
Trupi i pajetë i Marilyn Sheppard në shtrat © YouTube

Një ndërhyrës me sa duket u përzu nga shtëpia e Sheppard natën e vrasjes dhe një oficer policie zbuloi Sam Sheppard pa ndjenja në brigjet e Bay Village Bay (Cleveland, Ohio). Oficerët vunë re se shtëpia dukej se ishte plaçkitur në një mënyrë qëllimisht joreale. Doktor Sheppard u arrestua dhe u gjykua në një atmosferë "si cirku", siç ishte OJ Simpson dekada më vonë, veçanërisht pasi gjyqi i tij u shpall i padrejtë pas dënimit të tij për vrasjen e gruas së tij në 1964.

Jeta e Sheppard ndryshoi plotësisht

Sam Sheppard
Mugshot i Sam Sheppard © Departamenti i Policisë së fshatit Bay

Familja e Sheppard gjithmonë besonte në pafajësinë e tij, veçanërisht djali i tij, Samuel Reese Sheppard, i cili më vonë paditi shtetin për burgim të padrejtë (ai nuk fitoi). Edhe pse Sheppard u lirua, dëmi në jetën e tij ishte i pariparueshëm. Ndërsa ishte në burg, të dy prindërit i vdiqën për shkaqe natyrale dhe vjehrri i tij u vetëvra.

Killer

Pas lirimit të tij, Sheppard u bë i varur nga alkooli dhe ai u detyrua të braktiste praktikën e tij mjekësore. Në një parodi mjaft të shtrembëruar të jetës së tij të re, Sheppard u bë një luftëtar pro mundjes për një kohë, duke marrë emrin Vrasësi. Djali i tij, përveç rikthimeve të lidhura me PTSD, përjetoi punë të profilit të ulët dhe marrëdhënie të pasuksesshme.

Një dëshmi e ADN-së

Reputacioni i mjekut mbetet i dëmtuar për shkak të kësaj historie, pavarësisht se një tjetër i dyshuar, i cili po bënte riparime në shtëpinë Sheppard para vrasjes, u identifikua përmes provave të ADN-së. Shumë njerëz ende besojnë se mjeku ishte përgjegjës për vrasjen. Komploti i filmit The Fugitive është jashtëzakonisht i ngjashëm me historinë e Sheppard, por krijuesit e filmit mohojnë lidhjen.

Artikulli paraprak
Gjiganti i Odessos: Skeleti i zbuluar në Varna, Bullgari 2

Gjiganti i Odessos: Skeleti i zbuluar në Varna, Bullgari

Neni Next
vrasja e Joe Elwell

Vrasja e pazgjidhur e Joe Elwell në dhomën e mbyllur, 1920