Pse mbahen sekret piramidat më të mëdha në botë?

Pse këto struktura piramidale mbahen sekrete dhe çfarë fshihet saktësisht brenda këtyre piramidave?
Pse mbahen sekret piramidat më të mëdha në botë? 1

Është e vështirë të imagjinohet diçka më e mrekullueshme se ajo Piramidat e Mëdha të Gizës, por a mund ta dini se ka piramida edhe më të mëdha në Tokë? Në fakt, piramida më e madhe në botë nuk ndodhet në Egjipt, por diku tjetër.

Pse mbahen sekret piramidat më të mëdha në botë? 2
Piramidat e Gizës, Rrafshnalta e Gizës, në periferi të Kajros, Egjipt. © Shutterstock

Raporti i James Gaussman mbetet një nga shumë rrëfimet e piramidave të fshehura në mbarë botën. Ka shumë vende ku ka struktura anormale që duken sikur nuk duhet të ekzistojnë; dhoma masive nëntokësore me veti të çuditshme dhe dukuri anormale. Pse këto struktura piramidale mbahen sekrete dhe çfarë fshihet saktësisht brenda këtyre piramidave?

Në vitin 1945, piloti amerikan James Gaussman, duke fluturuar mbi territorin e Kinës Qendrore, pa një piramidë gjigante me material të bardhë me shkëlqim. Piloti madje bëri një foto të këtij objekti unik, por më vonë ai u zhduk diku. Dhe nuk kishte asnjë koment zyrtar për një objekt kaq kurioz.

Pse mbahen sekret piramidat më të mëdha në botë? 3
Imazhi i "Piramidës së Bardhë" të Kinës, marrë nga James Gaussman. (rreth 1945) © Public Domain

Në vitin 1960, aviatori i Zelandës së Re Bruce Cathy gjithashtu tërhoqi vëmendjen ndaj piramidave të mëdha. Ai zbuloi gjithashtu përmbajtjen e shënimeve të bashkatdhetarit të tij Fred Shrëder, të shkruara në vitin 1912. Ai ishte tregtar, punonte në Kinë, lëvizte shumë nëpër vend. Në Mongoli, një guru i tha atij për piramidat e Kinës, dhe Schroeder vendosi t'i shihte ato personalisht (ai ishte i interesuar për të gjitha llojet e ezoterizmit).

Kështu e përshkruan ai udhëtimin e tij: "Ne iu afruam atyre nga Lindja dhe pamë se kishte tre gjigantë në grupin verior, dhe pjesa tjetër e piramidave u zvogëluan në mënyrë të njëpasnjëshme në madhësinë më të vogël në jug. Ata shtriheshin gjashtë ose tetë milje përgjatë fushës, duke u ngritur mbi tokë të kultivuar dhe fshatra. Ata ishin nën hundën e njerëzve dhe mbetën krejtësisht të panjohur për botën perëndimore”.

Ishte afër kryeqytetit të lashtë Xian në Kinën Qendrore. Lartësia e piramidës më të madhe arrinte 300 metra, ajo ishte dy herë më e madhe se piramida e Keopsit, e cila konsiderohet më e madhja në botë.

Në fillim të shekullit të 20-të, eksplorues dhe tregtarë të ndryshëm si gjermanët Frederick Schroeder dhe Oscar Maman dëshmuan për praninë e jo një, por të shumtë piramidave rreth qytetit të Xi'an.
Kompleksi i piramidave Xi'an: Në fillim të shekullit të 20-të, eksplorues dhe tregtarë të ndryshëm si gjermanët Frederick Schroeder dhe Oscar Maman dëshmuan për praninë e jo një, por të shumtë piramidave rreth qytetit të Xi'an. © ATS

Një tjetër fakt i jashtëzakonshëm dallonte piramidën - qoshet e saj ishin të orientuara rreptësisht në pikat kardinal, dhe secila prej tyre kishte ngjyrën e vet: të zezë, blu, të kuqe dhe të bardhë. E cila, meqë ra fjala, i bën jehonë mësimit Maja për ngjyrat e ndryshme të pikave kardinal. Bruce Kati gjeti 16 piramida pranë Xi'an.

Piramida e Bardhë
Piramida pranë qytetit Xian, në 34.22 në veri dhe 108.41 në lindje. © Domeni Publik

Vetëm në vitin 1966 arkeologët u lejuan të hynin në piramida. Por nuk kanë bërë të ditur asnjë rezultat, pasi gjatë kësaj periudhe ka pasur ndërrim pushteti. Gjatë së cilës u shkatërruan rrotullat e lashta, të cilat mund të jepnin informacion se kush i ndërtoi këto piramida.

Në 1974, ushtri e famshme terrakote dhe mauzoleumi i perandorit Qin Shi Huang u hap në një nga piramidat. Bazuar në këtë, ata arritën në përfundimin se piramidat janë mauzoleumet e sundimtarëve të dinastive të ndryshme.

Pse mbahen sekret piramidat më të mëdha në botë? 4
Varri i luftëtarëve terrakote, Kinë. © Wikimedia Commons

Piramida e Qin Shi Huang është e vetmja e disponueshme për t'u vizituar, por as në të nuk mund të bëhen gërmime. Aty pranë ata gjejnë figurina të ndryshme, sende të bëra nga metale të çmuara, por ajo që ka në vetë kodër nuk është e qartë. Për më tepër, pjesa tjetër e piramidave janë, dhe tashmë ka rreth 30 prej tyre.

Nga rruga, nuk ka asnjë provë të drejtpërdrejtë që piramida e Qin Shi Huang ishte me të vërtetë varri i këtij sundimtari. Në vitin 2007, arkeologët kinezë raportuan rezultatet e një skanimi të mauzoleumit të sundimtarit. Doli se një piramidë me nëntë hapa ishte fshehur brenda nën një shtresë dheu, materiali i së cilës nuk ishte specifikuar.

Ju mund të shihni pjesën tjetër të piramidave vetëm në hartat satelitore. Studiuesit vërejnë se ka shumë prej tyre në afërsi të Xi'an, madje edhe në vetë qytetin. Vihet re se ka lugina të tëra të piramidave. Shumë prej ndërtesave janë shumë të lashta. Por nga kush dhe kur u ndërtuan?

Pse mbahen sekret piramidat më të mëdha në botë? 5
Qeveria kineze ka mbjellë pemë në këto piramida për t'i maskuar ato, pasi ka mohuar plotësisht ekzistencën e tyre. © Domeni Publik

Për këtë llogari, mbetën vetëm legjenda, duke thënë se piramidat u ndërtuan nga pasardhësit e parë të bijve të qiellit, të cilët fluturuan mbi dragonj metalikë. Ndoshta, si dhe për ndërtuesit e të gjitha piramidave të tjera në planet.

Ka shumë e shumë pyetje rreth qytetërimeve të lashta të Botës së Vjetër. Nuk është rastësi që ekspozitat më të mëdha të kohës sonë ndodhin në Kinë. Qeveria e Republikës Popullore të Kinës, si dhe shumë vende të tjera, organizojnë dhe financojnë rregullisht projekte kërkimore (të fshehta) në fushën e historisë antike.

Në Kinë, është e mundur të gjesh gjithçka. Vendi është kaq i madh, kaq i vjetër, dhe çdo cep i tij fsheh një histori të patreguar - sekretet e historisë së Kinës. Të gjitha informacionet janë atje, nëse dikush mund ta lexojë atë.

Artikulli paraprak
Një familje e njerëzve siberianë Ket

Origjina misterioze e popullit Ket të Siberisë

Neni Next
A është ky mbishkrim në Piramidën e Madhe i ngjashëm me hieroglifet e çuditshme të UFO-ve të Roswell? 6

A është ky mbishkrim në Piramidën e Madhe i ngjashëm me hieroglifet e çuditshme të UFO-ve të Roswell?