Sekretet e "Barkës Diellore" të lashtë të zbuluara në piramidën Khufu

Mbi 1,200 copë u mblodhën nga Departamenti Egjiptian i Antikiteteve për të restauruar anijen.

Nën hijen e Piramidës së Madhe të Gizës qëndronte një piramidë tjetër, e cila ishte shumë më e vogël se fqinji i saj dhe që prej kohësh ka humbur në histori. Kjo piramidë e harruar u gjet sërish, e fshehur nën shekuj rëre dhe rrënojash. E fshehur thellë nën tokë, në një dhomë që dikur ishte pjesë e piramidës, arkeologët zbuluan një anije të lashtë të bërë pothuajse tërësisht nga druri i kedrit. Me rëndësi kulturore dhe historike, ekspertët e quajnë atë "Varka diellore" sepse ata besojnë se do të ishte përdorur si një anije për udhëtimin përfundimtar të faraonit në jetën e përtejme.

Anija e parë diellore Khufu (datë: rreth 2,566 pes), Vendi i zbulimit: në jug të piramidës Khufu, Giza; në vitin 1954 nga Kamal el-Mallahh.
"Nëna diellore" e rindërtuar e Khufu © Wikimedia Commons

Disa anije ose varka me madhësi të plotë u varrosën pranë piramidave ose tempujve të lashtë egjiptiane në shumë vende. Historia dhe funksioni i anijeve nuk dihet saktësisht. Ato mund të jenë të llojit të njohur si "Një maune diellore", një anije rituale për të transportuar mbretin e ringjallur me perëndinë e diellit Ra nëpër qiej. Megjithatë, disa anije kanë shenja të përdorimit në ujë dhe ka mundësi që këto anije të ishin maune funerale. Megjithatë, ka kaq shumë teori magjepsëse pas këtyre anijeve të lashta.

Varkë diellore e Kheops. Situata kur zbulohet.
Anija e parë diellore Khufu (datë: rreth 2,566 para Krishtit) kur u zbulua. Vendi i zbulimit: në jug të piramidës Khufu, Giza; në vitin 1954 nga Kamal el-Mallahh. © Wikimedia Commons

Anija Khufu është një anije e paprekur me përmasa të plota nga Egjipti i Lashtë që u mbyll në një gropë në kompleksin piramidale të Gizës në këmbët e Piramidës së Madhe të Gizës rreth vitit 2500 para Krishtit. Anija tani ruhet në muze.

Procesi i mundimshëm i rimontimit të mbi 1,200 pjesëve u mbikëqyr nga Haj Ahmed Youssef, një restaurator nga Departamenti Egjiptian i Antikiteteve, i cili studioi modelet e gjetura në varret e lashta si dhe vizitoi kantieret moderne përgjatë Nilit. Mbi një dekadë më vonë pas zbulimit të saj në 1954, anija e projektuar në mënyrë gjeniale, me përmasa 143 këmbë të gjatë dhe 19.6 këmbë të gjera (44.6 m, 6 m), u restaurua plotësisht pa përdorur asnjë gozhdë të vetme. © Universiteti i Harvardit
Procesi i mundimshëm i rimontimit të mbi 1,200 pjesëve u mbikëqyr nga Haj Ahmed Youssef, një restaurator nga Departamenti Egjiptian i Antikiteteve, i cili studioi modelet e gjetura në varret e lashta si dhe vizitoi kantieret moderne përgjatë Nilit. Mbi një dekadë më vonë pas zbulimit të saj në 1954, anija e projektuar në mënyrë gjeniale, me përmasa 143 këmbë të gjatë dhe 19.6 këmbë të gjera (44.6 m, 6 m), u restaurua plotësisht pa përdorur asnjë gozhdë të vetme. © Universiteti i Harvardit

Është një nga enët më të ruajtura që ka mbijetuar nga lashtësia. Anija ishte e ekspozuar në muzeun e varkave diellore në Giza, duke rreshtuar Piramidën monumentale të Gizës, derisa ajo u zhvendos në Muzeun e Madh Egjiptian në gusht 2021. Anija e Khufu shërbeu si një anije mbretërore rreth katër mijëvjeçarë më parë dhe u varros në një gropë pranë Piramidës së Madhe të Gizës.

E bërë nga druri i kedrit të Libanit, anija spektakolare u ndërtua për Khufu, faraonin e dytë të dinastisë së katërt. I njohur në botën greke si Keopsi, dihet pak për këtë faraon, përveç se ai porositi ndërtimin e Piramidës së Madhe të Gizës, një nga shtatë mrekullitë e lashta të botës. Ai mbretëroi Mbretërinë e Vjetër të Egjiptit më shumë se 4,500 vjet më parë.

Zbulohet litari origjinal me anijen Khufu
Zbulohet litari origjinal me anijen Khufu. © Wikimedia Commons

Anija ishte një nga dy të zbuluara në një ekspeditë arkeologjike nga viti 1954 e drejtuar nga arkeologu egjiptian Kamal el-Mallahh. Anijet u depozituan në një gropë në këmbët e Piramidës së Madhe të Gizës diku rreth vitit 2,500 para Krishtit.

Shumica e ekspertëve besojnë se anija është ndërtuar për faraonin Khufu. Disa thonë se anija u përdor për të transportuar trupin e faraonit në vendin e fundit të pushimit. Të tjerë mendojnë se ishte vendosur në vend për të ndihmuar në transportimin e shpirtit të tij në parajsë, ngjashëm me "Atet", maune që barti Ra, perëndinë egjiptian të diellit nëpër qiell.

Ndërsa të tjerë spekulojnë se anija mban sekretin e ndërtimit të Piramidave. Pas këtij argumenti, anija asimetrike u projektua për t'u përdorur si një vinç lundrues i aftë për të ngritur blloqe të mëdha guri. Konsumimi i drurit tregon se varka kishte më shumë se një qëllim simbolik; dhe misteri është ende për debat.