Fisi misterioz Dropa i Himalajeve në lartësi të madhe

Ky fis i pazakontë besohej se ishte jashtëtokësor, sepse ata kishin sy të çuditshëm blu, në formë bajame me kapak të dyfishtë; ata flisnin një gjuhë të panjohur dhe ADN-ja e tyre nuk përputhej me asnjë fis tjetër të njohur.
Alien i fisit Dropa në Himalajet

Në fillim të shekullit të 20-të, një histori e çuditshme doli nga majat e izoluara të Himalajeve. Historia ishte se në vitin 1938, një grup arkeologësh amatorë zbuluan mbetje të një kulture të lashtë me njohuri mbi astronominë dhe matjen e kohës që ishin shumë përtej çdo kulture tjetër të njohur njerëzore në atë kohë. Por ajo që ishte edhe më e çuditshme ishte zbulimi i tyre i një dhome të tërë të fshehur në një nga shpellat, e cila përmbante një cilindër prej një metali të panjohur për ta, si dhe 7 trupa të pajetë me tipare të pazakonta fizike.

Zinxhiri Himalayan
Zinxhiri misterioz i Himalajeve © Wikimedia Commons

Sipas këtyre arkeologëve amatorë - të cilët e quanin veten "eksplorues" - ata gjetën gjithashtu hieroglife të gdhendura në mure që dukej të ishin një gjuhë hibride që përziente kinezishten e lashtë dhe diçka më primitive.

Për më tepër, ata zbuluan skulptura të gdhendura në mure, të cilat u ngjanin këtyre njerëzve të çuditshëm: figura të shkurtra të zbehta me koka të mëdha dhe trupa relativisht të vegjël. Këta eksplorues besonin se këta njerëz quheshin "Dropa" sepse një nga këto skulptura ishte vandalizuar me mbishkrime që ata të mund ta lexonin.

Eksploruesit teorizuan se ky fis duhet të ketë rënë nga një boshllëk në dyshemenë sipër dhe të ketë vdekur për shkak të mungesës së oksigjenit pasi nuk kishte rrugëdalje tjetër. Ata arritën në përfundimin se ata duhet të kenë qenë një lloj refugjatësh që ikën nga një fis ose grup tjetër njerëzish që shkatërruan shtëpitë ose tokën e tyre për ndonjë arsye (ndoshta luftë?). Si të tillë, ata i varrosën me respekt para se të largoheshin dhe nuk folën më për këtë.

Populli misterioz Dropa

Vargu malor Bayan-Kara-Ula në kufirin Kinë-Tibet është shtëpia e popujve Ham dhe Dropa, të cilët janë të ndryshëm nga fiset përreth për shkak të gjenotipit të tyre unik njerëzor. Popujt Dropas dhe Ham janë me shtat të vogël, me një lartësi mesatare prej 4'2" dhe një peshë mesatare prej 60 paund. Shtati i tyre i vogël kompensohet nga sytë e tyre të mëdhenj me bebëza blu, si dhe kokat e tyre të mëdha.

Meqenëse asnjë njeri nuk mund të jetonte në një lartësi kaq të madhe dhe të mbijetonte pa pajisje speciale, studiuesit përcaktuan se këta njerëz duhet të jenë një lloj tjetër i formës së jetës aliene humanoide. Sipas një përrallë të vjetër kineze, qeniet me pamje të çuditshme nga qielli ranë nga qielli, por u rishpërndanë për shkak të karakteristikave të tyre të çuditshme fizike.

Në shekullin e kaluar, eksploruesit perëndimorë kanë zbuluar se njerëzit Dropa, të cilët jetojnë në një klimë brutale akulli dhe lartësi të mëdha në Himalajet afër Tibetit, kanë banuar në këto rajone për mijëra vjet. Sipas Associated Press (AP) (nëntor 1995), rreth 120 «individë xhuxhë» u gjetën në provincën Sichuan në një fshat të njohur si «Fshati i Xhuxhëve».

Kjo foto, që thuhet se është bërë nga Dr. Karyl Robin-Evans gjatë ekspeditës së tij të vitit 1947, tregon çiftin qeverisës Dzopa Hueypah-La (4 ft. i gjatë) dhe Veez-La (3 ft. 4 in. i gjatë).
Kjo foto, që thuhet se është bërë nga Dr. Karyl Robin-Evans gjatë ekspeditës së tij të vitit 1947, tregon çiftin qeverisës Dropa Hueypah-La (4 ft. i gjatë) dhe Veez-La (3 ft. 4 in. i gjatë). © Domeni Publik

Fotografia e çiftit në pushtet Dropa, Hueypah-La (4 ft. i gjatë) dhe Veez-La (3 ft. 4 in. i gjatë), është paraqitur në foton e mësipërme, të cilat janë bërë nga Dr. Karyl Robin-Evans gjatë Ekspedita e vitit 1947. A tregon kjo një përshtatje evolucionare me klimat me lartësi të larta? Ose, a janë këto rizbulime dëshmi të një teorie tjetër që lidhet me Disqe Dropa Stone?

Disqet e Gurit Dropa

Historia thotë se në vitin 1962, profesori Tsum Um Nui dhe ekipi i tij prej pesë arkeologësh nga Akademia e Prehistorisë së Pekinit deshifruan mbishkrimet e Diskut Dropa. Pavarësisht pretendimeve të çuditshme të bëra në përkthim, shkencëtarët publikuan kërkimet e tyre. Si rezultat, profesor Um Nui u detyrua të largohej nga Kina, ku vdiq pak më vonë. Pas Revolucionit Kulturor, shumë gjëra humbën përgjithmonë, megjithëse pak dihet për atë që ndodhi më pas.

Sot shumë Entuziastësh të themi, nuk ka asnjë provë në kamp që hedh poshtë përrallën e vitit 1962 ose përkthimin e saj. Do të ishte marrëzi të mendosh se përralla ishte shpikur ose se përkthimi ishte një mashtrim. Historia mund të jetë e pamundur, por nuk është e pamundur dhe as që ka deshifruar ndonjëherë ndonjë gjuhë njerëzore, e lëre më një gjuhë jashtëtokësore.

Në vitin 1974, Ernst Wegerer, një inxhinier austriak, fotografoi dy disqe që plotësonin përshkrimet e Gurëve Dropa. Ai ishte në një turne me guidë në Banpo-Museum në Xian, kur pa disqet prej guri të ekspozuara. Ai pretendon se ka parë një vrimë në qendër të çdo disku dhe hieroglife në brazda pjesërisht të shkërmoqur si spirale.
Në vitin 1974, Ernst Wegerer, një inxhinier austriak, fotografoi dy disqe që plotësonin përshkrimet e Gurëve Dropa. Ai ishte në një turne me guidë në Banpo-Museum në Xian, kur pa disqet prej guri të ekspozuara. Ai pretendon se ka parë një vrimë në qendër të çdo disku dhe hieroglife në brazda pjesërisht të shkërmoqur si spirale.

Disqet u zbuluan midis viteve 1937 dhe 1938 dhe në atë kohë mbishkrimet e tyre nuk mund të deshifroheshin nga studiuesit modernë. Është e mundur që në vitin 1962, kur një ekip specialistësh u përpoqën t'i deshifronin ato, gjuha në të cilën ishin shkruar ende nuk ishte kuptuar siç duhet. Megjithatë, ne gjithashtu nuk e dimë nëse gjuha nuk ishte deshifruar tashmë në vitin 1937 apo më pas.

Shkencëtarët në Kinë ishin në gjendje të krijonin njëfarë kuptimi me ndihmën e datimit teknologjik dhe instrumenteve moderne në vitin 1962. Moti dhe erozioni mund të kenë qenë përgjegjës për pamundësinë për të deshifruar ndonjë gjuhë; dhe Dropa Stone nuk bën përjashtim.

Cili është kuptimi i mbishkrimeve?

Individët e një rajoni të quajtur Ham, të cilët vëzhguan një anije kozmike duke u përplasur, supozohet se përkthyen një histori tabloid. Pasi hetuan se ku ndodhi aksidenti, njerëzit zbuluan se qeniet e botës tjetër kishin zbritur nga qielli. Popullsia indigjene filloi t'i vriste, siç bëjnë zakonisht pushtuesit. Edhe pse ishin miqësorë me vendasit, ata u vranë si pasojë e gabimeve të tyre.

“Dropa zbriti nga retë në avionët e tyre. Burrat, gratë dhe fëmijët tanë u fshehën në shpella dhjetë herë para lindjes së diellit. Kur më në fund e kuptuan gjuhën e shenjave të Dropës, kuptuan se të ardhurit kishin qëllime paqësore.

Jashtëtokësorët nuk ishin në gjendje të ndreqnin anijen e tyre të thyer kozmike dhe kështu mbetën me popullin Ham. Sipas shumë përkthyesve, ndërthurja midis specieve sugjerohet nga ky tekst. Nëse ka ndodhur ndërthurja, cilët janë shënuesit fizikë që dallojnë Dropën moderne nga shokët e tyre tibetianë dhe kinezë? Epo, ka kaq shumë prej tyre.

Populli Dropa është i ndryshëm nga popujt fqinjë për shkak të anomalive të tyre gjenetike. Pra, a mund të jenë mbishkrimet e disqeve të gurit Dropa në fund të fundit? A është e mundur që njerëzit Dropa të jenë në të vërtetë me origjinë jashtëtokësore?


Për të lexuar më shumë rreth disqeve të gurit Dropa dhe mbishkrimeve të tyre të çuditshme, lexoni këtë artikull interesant këtu.

Artikulli paraprak
Çfarë ndodhi me flotën e Ebu Bekrit II? A u zbulua Amerika në fillim të shekullit të 14-të?

Udhëtimi misterioz i Mbretit Abu Bakr II: A u zbulua Amerika në fillim të shekullit të 14-të?

Neni Next
Një skelet 31,000-vjeçar që tregon operacionin kompleks më të hershëm të njohur, mund të rishkruajë historinë! 1

Një skelet 31,000-vjeçar që tregon operacionin kompleks më të hershëm të njohur, mund të rishkruajë historinë!