"Gjiganti i Kandaharit" misterioz dyshohet se është vrarë nga forcat speciale amerikane në Afganistan

Gjigandi i Kandaharit ishte një krijesë masive humanoide që qëndronte 3-4 metra e gjatë. Ushtarët amerikanë dyshohet se u përplasën me të dhe e vranë në Afganistan.
"Gjiganti i Kandaharit" misterioz dyshohet se u vra nga forcat speciale amerikane në Afganistan 1
© Gjithçka interesante

Ka diçka në mendjen e njeriut që i do legjendat e çuditshme dhe misterioze. Sidomos ato që përfshijnë monstra, gjigantë dhe gjëra të tjera që përplasen gjatë natës. Përgjatë historisë ka pasur shumë tregime për krijesa të çuditshme dhe të frikshme që përgjojnë në vende të izoluara në mbarë botën. Por, çka nëse të gjitha do të ishin të vërteta?

"Gjiganti i Kandaharit" misterioz dyshohet se u vra nga forcat speciale amerikane në Afganistan 2
Ilustrim i një gjiganti në pyll. © Shutterstock

Ka histori të panumërta të përbindëshave nga mitologjia, përrallat dhe folklori lokal nga pothuajse çdo kulturë në tokë. Pothuajse në çdo rast këto qenie janë versione të ekzagjeruara të një njeriu; më e madhe se jeta me aftësi ose atribute të panatyrshme rreth tyre që i dallojnë nga burrat ose gratë tipike.

Apo kështu mendojmë, po sikur këto mite të mos ishin thjesht histori, por tregime reale të takimeve aktuale me qenie të çuditshme? Ka pasur raporte të shumta gjatë viteve të njerëzve gjigantë që bredhin në rajone të largëta të botës – disa madje pretendojnë se e kanë parë një të tillë me sytë e tyre.

Vitet 1980 ishin një periudhë kur bota u mbërthye nga frika e luftës bërthamore. Shpërthimi i luftës Iran-Irak dhe pushtimi sovjetik i Afganistanit e shtuan këtë ndjenjë Mbarim i botës mund të jetë afër qoshes. Në këtë kohë, ishte një gjigant i çuditshëm që thuhej se jetonte në një rajon të largët të Kandaharit.

Stephen Quayle e tregoi këtë histori në radiostacionin popullor amerikan paranormal "Coast to Coast" në vitin 2002. Për më shumë se tridhjetë vjet, ai ka hetuar qytetërimet e lashta, gjigantët, UFO-t dhe luftërat biologjike. Sipas Quayle, qeveria amerikane e klasifikoi të gjithë incidentin dhe e mbajti të fshehur nga publiku për një kohë të gjatë.

Kështu gjithçka filloi kur një detashment ushtarësh amerikanë nuk u kthyen nga një mision një ditë gjatë operacionit ushtarak amerikan në Afganistan. Ata u përpoqën të kontaktonin me ta përmes radios, por askush nuk u përgjigj.

Si përgjigje, një Task Forcë e Operacioneve Speciale u dërgua në shkretëtirë me detyrën për të gjetur dhe rikuperuar njësinë e zhdukur. Supozohej se detashmenti mund të binte në një rrethim dhe ushtarët u vranë ose u kapën nga armiku.

Me të mbërritur në zonën ku ishte larguar detashmenti i zhdukur, ushtarët filluan të inspektonin zonën dhe shpejt dolën përpara hyrjes së një shpelle të madhe. Në hyrje të shpellës shtriheshin disa gjëra, të cilat, pas një kontrolli më të afërt, rezultoi se ishin armët dhe pajisjet e detashmentit të zhdukur.

"Gjiganti i Kandaharit" misterioz dyshohet se u vra nga forcat speciale amerikane në Afganistan 3
Qyteti i Kandaharit i fotografuar në vitin 2015 me male që ngrihen në veri. © Wikimedia Commons

Grupi po shikonte me kujdes rreth hyrjes së shpellës, kur papritmas një person gjigant u hodh jashtë, më i gjatë se dy njerëz të zakonshëm të vendosur mbi njëri-tjetrin.

Ishte padyshim një burrë me mjekër të kuqe të dredhur, të ashpër dhe flokë të kuq. Ai bërtiti me tërbim dhe u vërsul me grushte drejt ushtarëve. I njëjti u tërhoq dhe filloi të qëllonte gjigantin me pushkët e tyre 50 BMG Barrett.

Edhe me një fuqi kaq masive zjarri, të gjithë skuadrës iu deshën plot 30 sekonda granatime të vazhdueshme të gjigantit për ta rrëzuar më në fund në tokë.

Pasi gjigandi u vra, ekipi SWAT kontrolloi brendësinë e shpellës dhe gjeti trupat e burrave nga skuadra e zhdukur, të gërvishtur deri në kockë, si dhe kockat e njerëzve më të vjetër. Ushtarët arritën në përfundimin se ky gjigant njeringrënës jetonte në këtë shpellë për një kohë të gjatë, duke gllabëruar njerëzit që kalonin.

Sa i përket trupit të gjigantit, ai peshonte të paktën 500 kg dhe më pas u transportua me avion në bazën ushtarake lokale, dhe më pas u dërgua në një avion më të madh dhe askush tjetër nuk e pa apo dëgjoi prej tij.

Kur ushtarët e SWAT u kthyen në Shtetet, ata u detyruan të nënshkruanin marrëveshje për moszbulim dhe i gjithë incidenti u rendit si i klasifikuar.

Skeptikët e kanë hedhur poshtë këtë histori si të sajuar dhe thjesht një mashtrim. Në përgjigje, shumë njerëz pyetën se çfarë lloj interesi vetjak kanë ata, në këtë histori të veçantë, nëse gënjejnë. Ndërsa të tjerët kanë sugjeruar, është e mundur që këto të ishin halucinacione masive si rezultat i ekspozimit ndaj rrezatimit të dëmshëm, duke prekur mendjet e ushtarëve ose ndërgjegjen e tyre.

Artikulli paraprak
Zbulohen provat e para të Kullës Biblike të Babelit 4

Zbulohen provat e para të Kullës Biblike të Babelit

Neni Next
Incidenti Vela: Ishte vërtet një shpërthim bërthamor apo diçka më misterioze? 5

Incidenti Vela: Ishte vërtet një shpërthim bërthamor apo diçka më misterioze?