Vrimat e lashta në formë ylli të gjetura në Volda: Dëshmi e një makine precize jashtëzakonisht të avancuar?

Megjithëse zona si Puma Punku dhe pllaja e bazaltit të Gizës kanë vrima të sakta të shpuara disa metra në gurët jashtëzakonisht të fortë, këto vrima të veçanta u krijuan çuditërisht në formën e yjeve.

Të gjithë e kemi dëgjuar këtë thënie "Domosdoshmëria është nëna e shpikjes." Kur keni burime të kufizuara, filloni të mendoni jashtë kutisë dhe i shtyni njohuritë dhe aftësitë tuaja në kufij. Kjo është pikërisht ajo që ndodhi në qytetërimet e lashta. Kur shoqëritë kërcënohen nga uria ose ndryshimet ekstreme klimatike, ato bëhen të dëshpëruara për një zgjidhje. Kjo shpesh çon në një përshpejtim të risi midis këtyre qytetërimeve; shohim një shpërthim idesh dhe konceptesh që nuk do të shfaqeshin pa këtë presion.

Stela e urisë është një mbishkrim i shkruar në hieroglife egjiptiane që ndodhet në ishullin Sehel në Nil afër Aswanit në Egjipt, i cili tregon për një periudhë shtatëvjeçare thatësire dhe zie buke gjatë mbretërimit të faraonit Djoser të Dinastisë së Tretë. Mendohet se stela është gdhendur gjatë Mbretërisë Ptolemeike, e cila sundoi nga viti 332 deri në 31 para Krishtit.
Stela e urisë është një mbishkrim i shkruar në hieroglife egjiptiane që ndodhet në ishullin Sehel në Nil afër Aswanit në Egjipt, i cili tregon për një periudhë shtatëvjeçare thatësire dhe zie buke gjatë mbretërimit të faraonit Djoser të Dinastisë së Tretë. Mendohet se stela është gdhendur gjatë Mbretërisë Ptolemeike, e cila sundoi nga viti 332 deri në 31 para Krishtit.

Për fat të mirë për ne, shumë nga gjurmët e këtyre shpikjeve u dokumentuan ose në gurë ose në libra fizikë përpara se të shkatërroheshin si rezultat i fatkeqësive natyrore ose ushtrive pushtuese. Sot, ne mund të kthehemi pas dhe të rindërtojmë shumë nga ajo që ndodhi gjatë atyre kohërave të trazuara nga fragmente të shpërndara informacioni. Por në shumë raste, autoritetet mbulojnë detaje të pashpjegueshme, informacione që mund të gjenden në ndërtimin e kaq shumë rrënojave antike në të gjithë botën.

Këto fakte në dukje të pakonceptueshme të ndërtimit të lashtë, të parë nga të gjithë, por të konsideruara si të pamundura nga mjedisi akademik, u realizuan vetëm disa mijëra vjet më parë, por shpjegimi se si u tentuan apo përfunduan këto aktivitete mbetet i munguar.

Nuk ka rëndësi se kush jemi apo nga çfarë sfondi kemi ardhur, ne jemi të sigurt se shumica e tokës historia, si dhe e jona, sot mbulohet apo harrohet qëllimisht. Ne mendojmë se shumë nga këto artefakte të lashta, së bashku me megalitët e shumtë të pamundur të lashtë, të zbuluar saktësisht të pozicionuara në rrënojat e lashta në mbarë botën, janë dëshmi bindëse se një qytetërim i lashtë zotëronte më parë makineri precize tepër superiore.

Vrimat e lashta të Voldës në formë ylli

Vrimat e yjeve të lashtë, të cilat janë zbuluar në një sërë vendesh të ndryshme të lashta në planet, janë një nga shumë tipare magjepsëse dhe potencialisht të rrezikshme që ne kemi njohur kohët e fundit. Këto vrima u identifikuan në shumë vende antike të dallueshme.

Këto vrima të çuditshme, të lashta, në formë ylli u gjetën të gdhendura në gurë të fortë në Volda, Norvegji - një qytet që dikur ishte shtëpia e kolonëve të shumtë norvegjezë dhe sot renditet si një nga vendet më të rëndësishme për arkeologët në vend.
Këto vrima të çuditshme, të lashta, në formë ylli u gjetën të gdhendura në gurë të fortë në Volda, Norvegji - një qytet që dikur ishte shtëpia e kolonëve të shumtë norvegjezë dhe sot renditet si një nga vendet më të rëndësishme për arkeologët në vend.

Edhe pse zonat si Puma Punku dhe rrafshnalta e bazaltit të Gizës kanë vrima të sakta të shpuara disa metra në gurët jashtëzakonisht të fortë, këto vrima yjesh u krijuan çuditërisht në formën e yjeve. Zbuluar në rajonin Volda të Norvegjisë, këto shenja të jashtëzakonshme në shkëmb mund të jenë prova e teknologjisë së lashtë shumë më superiore se e jona sot, për të mos përmendur paraardhësit tanë të fundit.

Si dhe pse u krijuan këto vrima?

Ndërsa një numër i këtyre vrimave të një lloji mund të gjenden në Volda, të tjera janë zbuluar në rajonin fqinj të qarkut Flynt në rrethin e Massachusetts, secila me një formë paksa të ndryshme.

Kjo vrimë në formë ylli (me shtatë anë) u gjet nga kontraktorët të premten më 30 nëntor 2007 në Volda, Norvegji. Monedha norvegjeze prej 5 koronash është 25 mm në diametër. Vrima është rreth 65 - 70 mm në diametër.
Kjo vrimë në formë ylli (me shtatë anë) u gjet nga kontraktorët të premten më 30 nëntor 2007 në Volda, Norvegji. Monedha norvegjeze 5-krona është 25 mm në diametër. Diametri i vrimës është rreth 65-70 mm. © skyoye.com

A janë këto vrima në dukje të pakonceptueshme prova të a qytetërim i përparuar i humbur prej kohësh dhe teknologjinë e saj të sofistikuar? Çuditërisht, kur vrimat e yjeve zhvillohen, ato mbulojnë vetëm një pjesë të gjatësisë së përgjithshme të vrimës, duke lënë pjesën tjetër të vrimës me formën karakteristike të rrumbullakët cilindrike.

Megjithatë, gjatësia e brazdave me pushkë dhe pozicioni i tyre në vrimë ndryshojnë ndjeshëm me secilën vrimë, duke u shfaqur herë pas here në qendër të një shkëmbi.

Shumë janë përpjekur t'i shpjegojnë këto vrima misterioze me teorinë e lashtë dhe të pazhvilluar të sistemit të stërvitjes. Por sipas Teoricienëve të Astronautëve të Lashtë, duart e njeriut nuk mund të gjeneronin kurrë prerje të tilla të pastra ose forma plotësisht simetrike. Por, nëse ndjekim argumentin, pse në radhë të parë janë në formë ylli nëse janë formuar duke përdorur një stërvitje?

Vrimat e lashta në formë ylli të gjetura në Volda: Dëshmi e një makine precize jashtëzakonisht të avancuar? 1
Në Karnak, i cili është një kompleks i madh tempulli pranë Luksorit, Egjipt, shumë shembuj të vrimave të shpimit të bërthamës së lashtë dhe një diametri i të cilit është më i madh se dora e njeriut. Siç mund ta shihni në fotografi, vetë muri i stërvitjes ishte më i hollë se shembujt e shekullit të 21-të, madje edhe inxhinierët dhe ekspertët e minierave që e kanë parë nuk mund të shpjegojnë se nga çfarë materiali do të ishte bërë stërvitja për të ruajtur formën dhe qëndrueshmërinë e saj. i hollë. © Credit Image: Origjina e lashtë

Për më tepër, shkencëtarët nuk mund të gjenin asnjë copë shpimi të lashtë ose sistem shpimi që mund të hapej në shkëmbinj dhe të krijonte vrima të lëmuara në formë ylli. Në vend të kësaj, ne gjetëm prova se ka kaq shumë vrima të tilla misterioze në mbarë botën, duke marrë parasysh qytetërime të ndryshme dhe kohë të ndryshme.

A u krijuan vrimat në formë ylli në Volda në vitet 1930?

Origjina e vrimave në formë ylli në Volda mund të mos jetë aq misterioze sa supozohet të jetë. Disa farkëtarë vendas kanë zbuluar kohët e fundit se vrimat në formë ylli ishin mjaft të zakonshme në kohët e vjetra. Ata thonë se vrima në Volda ka shumë të ngjarë të jetë shpuar në vitet 1930 dhe se ka edhe më shumë vrima të ngjashme me atë në Volda në vende të tjera. Vrimat u krijuan kur punëtorët përdorën një kokë shpimi me gjashtë anë për të kryer shpimet malore. Megjithatë, teoricienët e kanë vënë në dyshim këtë zgjidhje, duke përmendur të tjera vrima dhe prerje të lashta të sakta të zbuluara në pjesë të ndryshme të botës.