Nikola Tesla dhe përvoja e tij e pavullnetshme me dimensionin e katërt

Nikola Tesla dhe përvoja e tij e pavullnetshme me dimensionin e katërt 1

Ndërsa punonte në transformatorin e tij në 1895, Nikola Tesla zbuloi për herë të parë se fushat magnetike rrotulluese shumë të ngarkuara mund të ndryshojnë kohën dhe hapësirën.

Nikola Tesla dhe përvoja e tij e pavullnetshme me dimensionin e katërt 2
Shpikësi në pushim, me një spirale Tesla (falë një ekspozimi të dyfishtë). © Kredia e imazhit: Wikimedia Commons

Një pjesë e kësaj njohurie buroi nga eksperimentet e Teslës me frekuencat radio dhe transferimin e energjisë elektrike nëpërmjet atmosferës. Vite më vonë, gjetjet themelore të Teslës do të çonin në eksperimenti famëkeq i Filadelfisë dhe programet e udhëtimit në kohë Montauk.

Por, shumë kohë përpara se këto operacione ushtarake top-sekret të bëheshin publike, Tesla bëri disa gjetje të jashtëzakonshme në lidhje me natyrën e kohës dhe perspektivat e botës reale për udhëtimin në kohë.

Tesla zbuloi se koha dhe hapësira mund të thyhen, ose të përkulen, duke krijuar një "derë" që mund të çojë në kohë të tjera përmes eksperimenteve të tij me fushat elektrike dhe magnetike të tensionit të lartë. Megjithatë, Tesla i kuptoi rreziqet e vërteta të udhëtimit në kohë nëpërmjet përvojës së drejtpërdrejtë me këtë zbulim madhor.

Në mars 1895, Tesla pati takimin e tij të parë me udhëtimin në kohë. Më 13 mars, një reporter i New York Herald e gjeti shpikësin në një bistro të vogël, duke u shfaqur i frikësuar pasi ishte goditur nga 3.5 milionë volt:

“Nuk mendoj se do të më gjesh një shok të këndshëm sonte. Fakti është se unë për pak sa nuk vdiqa sot. Shkëndija kërceu tre këmbë në ajër dhe më kapi këtu në shpatullën e djathtë. Nëse asistenti im nuk do ta kishte fikur energjinë në çast, mund të kishte qenë fundi im.”

Kur Tesla ra në kontakt me rezonancën e ngarkesës elektromagnetike, ai e gjeti veten jashtë dritares së tij të referencës hapësinore/kohore. Ai pretendonte se ishte në gjendje të shikonte të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen menjëherë. Por ai ishte i palëvizur nga fusha elektromagnetike dhe nuk mundi ta mbante veten.

Tesla u shpëtua përpara se të bëhej ndonjë dëm i madh nga ndihmësi i tij, i cili fiki rrymën. Vite më vonë, gjatë Eksperimentit të Filadelfisë, ndodhi një incidencë e ngjashme. Fatkeqësisht, marinarët e angazhuar u mbajtën jashtë referencës së kornizës hapësinore/kohore për një kohë të tepruar, gjë që pati pasoja shkatërruese.

Eksperimentet sekrete të udhëtimit në kohë të Teslës iu transmetuan të tjerëve që nuk ishin aq të shqetësuar për njerëzimin sa Tesla. Nikola Tesla vlerësohet për zhvillimin e pjesës më të madhe të teknologjisë së sotme.

Nuk do të kishim radio, TV, rrymë AC, spirale Tesla, ndriçim fluoreshent, drita neoni, pajisje të kontrolluara nga radio, robotikë, rreze x, radar, mikrovalë dhe qindra risi të tjera të jashtëzakonshme pa krijimtarinë e Teslës. Si rezultat, nuk është çudi që Tesla hetoi fluturimin në mbarë botën dhe ndoshta antigravitetin.

Nikola Tesla (1856-1943) në Laboratorin e tij të Nju Jorkut, shek. 1910. Tesla ishte një shpikës dhe inxhinier serb-amerikan më i njohur për punën e tij në furnizimin me energji elektrike me rrymë alternative (AC). © Alamy | Licenca e vlefshme nga 15 gusht 2022
Nikola Tesla (1856-1943) në Laboratorin e tij të Nju Jorkut, shek. 1910. Tesla ishte një shpikës dhe inxhinier serb-amerikan më i njohur për punën e tij në furnizimin me energji elektrike me rrymë alternative (AC). © Alamy

Në fakt, shpikja e tij më e fundit, e lëshuar në vitin 1928, ishte një makinë fluturuese që i ngjante helikopterit dhe aeroplanit. Sipas llogarive, Tesla zhvilloi projekte për një motor anije kozmike përpara vdekjes së tij. Hapësira e makinës, ose ngasja kundër fushës elektromagnetike, ishte emri që ai i dha.

“Bota nuk është gati për këtë. Është diçka shumë përtej kohës sonë, por ligjet do të mbizotërojnë dhe një ditë do të jenë një sukses triumfues.” Të vërteta konspirative apo komplote të vërteta, fakti është se Tesla do të shkonte shumë më tej nëse nuk do të ndalohej.

Tesla, gjeniu më i madh teknologjik i kohës sonë, do të bashkonte forcat me Ajnshtajnin, gjeniun më të madh teorik të kohës sonë, për të festuar një martesë mendjesh që padyshim do t'i hapte dyert realitetit të fshehur të dimensioneve.

Sepse rrëfimi i Teslës, në të cilin ai pretendon se ka përjetuar një moment të pakohë (vizion i njëkohshëm i së kaluarës, së tashmes dhe së ardhmes) ndërsa është i zhytur në një fushë magnetike shumë të fortë, përshtatet në mënyrë të përkryer me Teorinë e Përgjithshme të Relativitetit të Ajnshtajnit, e cila thotë se aq më tepër hapësira shtrembërohet koha, aq më shumë faktori kohë ka tendencë të qëndrojë në vend, ose t=0, që do të thotë të shohësh tre dimensionet e kohës, të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen, "në të njëjtën kohë" që është, t=0 ( pakohë).

Kombinimi i koncepteve të Ajnshtajnit dhe teknikës së Teslës do të revolucionarizonte botën. Por… a e meriton bota? E gjithë kjo fuqi dhe shkencë do të përfundonin në duar të gabuara.

Pra, për të parafrazuar Teslën, bota është e papërgatitur sepse pronarët e planetit janë më shumë të shqetësuar me forcën ushtarake dhe monopolin e kapitalit sesa me rritjen kulturore dhe evolucionin e ndërgjegjësimit. Zoti i Parasë, jo Perëndia i së Vërtetës, dominon botën. Ky është një fakt fatkeq.

Artikulli paraprak
Jerusalemi V

Ekspertët janë të habitur nga këto shenja misterioze të lashta "V" të gjetura në Jerusalem

Neni Next
'Koka e pashpjegueshme' e Guatemalës: Dëshmi e ekzistencës së një qytetërimi jashtëtokësor? 3

'Koka e pashpjegueshme' e Guatemalës: Dëshmi e ekzistencës së një qytetërimi jashtëtokësor?