200 skelete të lashtë 'gjigantë' të zbuluar në Cayuga, Kanada

Pesë ose gjashtë këmbë nën tokë, u zbuluan dyqind skelete gjigante pothuajse të gjithë të paprekur në kushtet e tyre të pusit.
varr i skeleteve të gjigantëve të lashtë

Zbulimet e skeleteve të një race gjigante shfaqen shpesh në artikuj dhe media të ndryshme lajmesh, dhe për këtë arsye ne jemi më në mëdyshje të dimë se cilës race i përkisnin "Ndërtuesit e tumave" të lashtë.

Monks Mound, i ndërtuar midis viteve 950 dhe 1100 të es dhe i vendosur në sitin e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në Cahokia Mounds pranë Collinsville, Illinois, është puna më e madhe parakolumbiane në Amerikë në veri të Mesoamerikës. Një numër kulturash para-kolumbiane quhen kolektivisht "Ndërtuesit e tumave".
Monks Mound, i ndërtuar midis viteve 950 dhe 1100 të es dhe i vendosur në sitin e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në Cahokia Mounds pranë Collinsville, Illinois, është puna më e madhe parakolumbiane në Amerikë në veri të Mesoamerikës. Një numër kulturash para-kolumbiane quhen kolektivisht "Ndërtuesit e tumave". © Shutterstock

Rreth një shekull më parë, një artikull u shfaq në Toronto Daily Telegraph duke deklaruar se në qytezën e Cayuga në lumin Grand, në fermën e një banori të quajtur Daniel Fradenburg, pesë ose gjashtë këmbë nën tokë, u zbuluan dyqind skelete pothuajse të gjithë të paprekur në kushtet e tyre të mirë.

1880 Harta e Township Cayuga, Jug, Haldimand County Ontario, Kanada.
1880 Harta e Township Cayuga, Jug, Haldimand County Ontario, Kanada. © Domeni Publik

Zbuluesit gjetën një varg rruazash rreth qafës së secilit, tuba guri në nofullat e disa prej tyre dhe shumë sëpata guri dhe lëkura të shpërndara përreth në dhe. Skeletet ishin gjigantë, disa prej tyre madje kishin përmasa nëntë këmbë, dhe disa prej tyre më pak se shtatë.

Disa nga kockat e kofshëve ishin gjashtë inç më të gjata se çdo skelet i pazakontë njerëzor. Ferma ishte kultivuar për një shekull dhe fillimisht ishte e mbuluar me një rritje të trashë pishe. Nga kockat e grimcuara kishte dëshmi se në atë tokë në kohët e lashta u zhvillua një betejë dhe këta ishin disa nga të vrarët. A ishin këto mbetje të indianëve, apo ndonjë race krejtësisht tjetër? Dhe kush e mbushi këtë gropë të tmerrshme?

Shoqëria Pioniere e Miçiganit, 1915 (Ontario Kanada)

Të mërkurën e kaluar, Rev. Nathaniel Wardell, Messers. Orin Wardell (nga Toronto) dhe Daniel Fradenburg, po gërmonin në fermën e zotërisë së fundit, e cila është në brigjet e lumit Grand, në qytezën e Cayuga.

Kur arritën pesë ose gjashtë këmbë nën sipërfaqe, një pamje e çuditshme i takoi. Të grumbulluar në shtresa, njëri mbi tjetrin, rreth dyqind skelete qeniesh njerëzore pothuajse të përsosura - rreth qafës së secilit prej tyre një varg rruaza.

Në këtë gropë ishin depozituar edhe një numër sëpatash dhe skimerësh prej guri. Në nofullat e disa skeleteve kishte tuba të mëdhenj guri - njërin prej të cilëve zoti O. Wardell e mori me vete në Toronto një ose dy ditë pasi kjo Golgotë u zbulua.

Këta skelete janë ata të njerëzve me shtat gjigant, disa prej tyre janë nëntë këmbë, shumë pak prej tyre janë më pak se shtatë këmbë. Disa nga kockat e kofshëve u zbuluan se ishin të paktën një këmbë më të gjata se ato të njohura aktualisht, dhe një nga kafkat që po ekzaminoheshin mbulonte plotësisht kokën e një personi të zakonshëm.

Këta skelete supozohet se i përkasin atyre të një race njerëzish të mëparshëm të indianëve.

Rreth tre vjet më parë, eshtrat e një mastodoni u gjetën të ngulitura në tokë rreth gjashtë milje larg këtij vendi. Gropa dhe banorët e saj të tmerrshëm tani janë të hapur për shikimin e kujtdo që mund të dëshirojë të bëjë një vizitë atje.

Disa njerëz pretendojnë se besojnë se lokaliteti i fermës Fradenburg ishte zyrtarisht një vend varrimi indian, por shtatlartësia e skeleteve dhe fakti që pishat e rritjes shekullore mbuluan vendin, e hedhin poshtë këtë ide.

200 skelete të lashtë 'gjigantë' të zbuluar në Cayuga, Kanada 1
Regjistrimi i Daniel A. Fradenburg në Projektin Dixhital të Atlasit të Qarkut Kanadez. © Greatancestors.com

A zbuluan vërtet Fradenburgu dhe bashkëpunëtorët e tij mbetjet e një race të lashtë gjigante të humbur në kohë? Nëse po, ku fshihen këto gjetje sot?

Artikulli paraprak
Skeleti i burrit u gjet me një gur të sheshtë në gojë dhe një studim i ri tregon se gjuha e tij mund të jetë amputuar kur burri ishte gjallë.

Arkeologët zbulojnë një njeri, gjuha e të cilit u zëvendësua nga një gur

Neni Next
A zbuloi eksploruesi britanik Alfred Isaac Middleton një qytet misterioz të humbur? 2

A zbuloi eksploruesi britanik Alfred Isaac Middleton një qytet misterioz të humbur?