Harta e Reliefit Ural: Pllaka të çuditshme të bardha të shkruara me ndonjë gjuhë të panjohur!

Harta e Reliefit Ural: Guri Dashka © Kuriozitet

Kur bëhet fjalë për mistere të pashpjegueshme, shumë pak duket se janë aq të pabesueshëm dhe të pakundërshtueshëm sa Harta e Reliefit Ural. Në 1995, Aleksander Chuvyrov, Profesor i Shkencave Matematike dhe Fizike në Universitetin Shtetëror Bashkir në Rusi, po hetonte hipotezat e imigrimit të emigrantëve kinezë në Siberi dhe Urale. Gjatë kërkimit të tij ai dëgjoi një rrëfim nga shekulli i 18 -të që tregonte për një seri pllakash të çuditshme të bardha të shkruara me ndonjë gjuhë të panjohur.

Malet Ural
Malet Ural, Rusi © Max Pixel

Meqë ata supozohej se ishin vendosur në një zonë qendrore të studimit të tij, një fshat i largët i quajtur Chandar në Uralet jugore, Chuvyrov mendoi se gurët mund të ishin me origjinë kineze. Ai organizoi një ekip dhe helikopter për të provuar dhe gjetur ato. Pasi bëri një kërkim të gjerë, ai u zbeh pasi kishte supozuar se ata kurrë nuk do të gjejnë gjurmët e atyre gurëve të pakapshëm. Ishte atëherë që një plak fshati iu afrua dhe i kërkoi të hidhnin një sy në një pllakë të çuditshme që gjeti në oborrin e tij të pasmë.

Pllaka Chuvyrov dëshmoi ishte Harta e Ndihmës Ural, e quajtur gjithashtu "Harta e Krijuesit" që tregon një shkallë relievi të të gjithë Uraleve jugore. Pllaka, e cila sot është e famshme si "Guri Dashka", tregon me saktësi tre lumenjtë e saj kryesorë, Belya, Ufimka dhe Sutolka, si dhe kanionin Ufa.

Harta e Reliefit Ural: Guri Dashka © Kuriozitet
Harta e Reliefit Ural: Guri Dashka © Kuriozitet

Pasi harta u studiua më tej, u kuptua se tregonte një sistem gjigand vaditje, i përbërë nga dy sisteme kanalesh të gjera 500 metra, 12 diga, secila 400 metra e gjerë, 10 km e gjatë dhe 3 km e thellë. Shtë llogaritur se 1 kuadrilion metra kub tokë u zhvendos për të lejuar ndërtimin e digave!

Tableta duket se tregon një hartë topografike shumë të saktë të Bashkiria, një zonë specifike e Maleve Ural, në një shkallë prej përafërsisht 1: 1.1km
Pllaka (Guri Dashka) duket se tregon një hartë topografike shumë të saktë të Bashkiria, një zonë specifike e Maleve Ural, në një shkallë prej afërsisht 1: 1.1km

Pasi testet fillestare nuk arritën të sigurojnë një moshë të saktë për Gurin Dashka, u bë një përparim kur dy lloje të predhës parahistorike u gjetën të ngulitura në sipërfaqen e saj, Navicopsina munitus dhe Ecculiomphalus Princeps. E para ekzistonte 500 milion vjet më parë, ndërsa e fundit ekzistonte 120 milion vjet më parë. Ky fakt i detyroi shkencëtarët të vendosin moshën aktuale të pllakës në 120 milion vjet.

Një test gjeologjik i pllakës arriti në përfundimin se ajo përbëhej nga tre shtresa, baza ishte dolomite e trashë 14 cm, e dyta ishte një gotë diopside e cila ishte krejtësisht e panjohur për shkencën deri atëherë, ndërsa e treta është një shtresë mbrojtëse prej porcelani kalciumi.

Chuvyrov tha, "Duhet të theksohet se relievi nuk është bërë me dorë nga një gdhendës i vjetër gurësh. Është thjesht e pamundur. Shtë e qartë se guri është përpunuar. ” Fotokopjet me rreze X konfirmuan se ishte bërë me mjete precize. Inglyshtë interesante se shumë studiues besojnë se harta është në të vërtetë pjesë e një artefakti më të madh - një hartë lehtësuese e të gjithë botës, për shkak të vrazhdësisë së zonave rreth perimetrit të hartës.

Testet e tokës të 400 llojeve të tokës në zonë, në krahasim me ato të gjetura të ngulitura në gur, kanë lejuar shkencëtarët të ngushtojnë vendndodhjen e mundshme të pjesëve të tjera në katër zona të veçanta rreth fshatit Chandar.

Nëse Harta e Krijuesit është e vërtetë atëherë do të sugjeronte ekzistencën e një qytetërimi të lashtë shumë të zhvilluar. Studiuesit kanë pohuar se një hartë tre-dimensionale e këtij rendi mund të ishte përdorur vetëm për qëllime lundrimi. Guri Dashka vazhdon t'i nënshtrohet testimit shkencor dhe aktualisht nuk është i disponueshëm për shikim publik.

Pra, cila është e vërteta prapa Hartës së Ndihmës Ural? A është projekti i hedhur poshtë i Perëndisë? A është një tabelë e lashtë e burimeve jashtëtokësore? Apo thjesht një formacion shkëmbor natyror ?? Deri më sot, shumë pyetje intriguese si këto mbeten të mbuluara me një mister.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Artikulli paraprak
Piktura murale e lashtë në piramidat Nubiane që përshkruan një 'Gjigant' që mbante dy elefantë !! 1

Piktura murale e lashtë në piramidat Nubiane që përshkruan një 'Gjigant' që mbante dy elefantë !!

Neni Next
Ekzorcizmi i Anna Ecklund: Historia më e tmerrshme e posedimit demonik të Amerikës nga vitet 1920 2

Ekzorcizmi i Anna Ecklund: Historia më e tmerrshme e posedimit demonik të Amerikës nga vitet 1920