A e fshehu Vatikani një papirus egjiptian që zbulon 'disqe të zjarrtë' fluturues të përshkruar nga një Faraon?

Papirusi Tulli

Papirusi Tulli besohet të jetë një dëshmi e pjatave të lashta fluturuese në të kaluarën e largët dhe, për disa arsye, historianët kanë vënë në dyshim vërtetësinë dhe kuptimin e tij. Ashtu si shumë tekste të tjera të vjetra, ky dokument i vjetër tregon një histori të jashtëzakonshme, një që mund të ndryshojë mënyrën se si ne e shikojmë të kaluarën, të ardhmen dhe të tashmen tonë.

Një kopje e Papirusit Tulli duke përdorur hieroglifë. (Heqja e Forumit të Velit)
Një kopje e Papirusit Tulli duke përdorur hieroglifë. © Heqja e Forumit të Velit

Ky dokument i vjetër, i cili në fakt nuk është papirus, besohet se ofron takimin e parë të pjatave fluturuese në planet. Papirusi i Tullit është një formë përkthimi e një transkriptimi modern të një dokumenti të lashtë egjiptian.

Sipas këtij teksti të lashtë, ishte rreth vitit 1480 para Krishtit kur ndodhi ky zbulim masiv i UFO -ve, dhe Faraoni që sundoi Egjiptin në atë kohë ishte Thutmosis III. Ajo u regjistrua në histori si një ditë me rëndësi të madhe, një ditë kur ndodhi diçka e pashpjegueshme.

Statuja e bazaltit Tuthmosis III në Muzeun Luxor.
Statuja e bazaltit Tuthmosis III në Muzeun e Luksorit © Wikimedia Commons

Këtu është përkthimi i tekstit sipas antropologut R. Cedric Leonard:

"Në vitin 22, në muajin e tretë të dimrit, në orën e gjashtë të ditës, shkruesit e Shtëpisë së Jetës vunë re një rreth zjarri që po vinte nga qielli. Nga goja lëshonte një frymë të keqe. Nuk kishte kokë. Trupi i tij ishte një shufër i gjatë dhe një shufër i gjerë. Nuk kishte zë. Dhe nga ajo zemrat e shkruesve u ngatërruan dhe ata u hodhën poshtë mbi barkun e tyre, pastaj ata ia treguan këtë gjë Faraonit. Madhëria e tij urdhëroi […] dhe ai po meditonte për atë që kishte ndodhur, që të regjistrohej në rrotullat e Shtëpisë së Jetës. ”

Disa pjesë të papirusit janë fshirë ose mezi interpretohen, por shumica e tekstit është aq e saktë sa të na lejojë të kuptojmë se çfarë kishte ndodhur gjatë asaj dite mistike. Pjesa tjetër e tekstit si më poshtë:

“Tani pasi kishin kaluar disa ditë, këto gjëra u bënë gjithnjë e më të shumta në qiell. Shkëlqimi i tyre tejkaloi atë të diellit dhe u shtri në kufijtë e katër këndeve të qiellit. E lartë dhe e gjerë në qiell ishte pozicioni nga i cili këto qarqe zjarri vinin dhe dilnin. Ushtria e Faraonit shikoi me të në mes të tyre. Ishte pas darkës. Pastaj këto qarqe zjarri u ngjitën më lart në qiell dhe ata u drejtuan drejt jugut. Peshqit dhe zogjtë pastaj ranë nga qielli. Një mrekulli e panjohur kurrë më parë që nga themelimi i tokës së tyre. Dhe Faraoni bëri që të sillej temjan për të bërë paqe me Tokën, dhe ajo që ndodhi u urdhërua të shkruhej në Kronikat e Shtëpisë së Jetës, në mënyrë që të mbahet mend për të gjitha kohërat përpara. "

Kjo ngjarje e pabesueshme dhe historike u përshkrua si e heshtur, por me pamje të jashtëzakonshme të regjistrave misteriozë shumë reflektues të fluturimit, që shkëlqejnë si dielli. Sipas këtij teksti të lashtë, largimi i vizitorëve të botës tjetër u shënua nga një ngjarje misterioze ndërsa peshqit binin shi nga qielli.

Megjithëse ky tekst i lashtë nuk përmend nëse egjiptianët e lashtë kanë kontaktuar me vizitorët nga një botë tjetër, megjithatë, kjo është një ditë shumë e rëndësishme në histori, si për njerëzimin ashtu edhe për qytetërimin e lashtë egjiptian.

Importantshtë e rëndësishme të përmendet se nuk ka shumë gjasa që egjiptianët e lashtë t'i keqinterpretojnë këto "Disqe të zjarrtë" me një lloj fenomeni astronomik ose meteorologjik. Egjiptianët e lashtë ishin astronomë me përvojë dhe të shkëlqyeshëm, dhe deri në 1500 pes ata kishin ekspertizë në këtë fushë, që do të thotë se ata do të kishin përshkruar një fenomen astronomik në një mënyrë krejt të ndryshme. Gjithashtu, në këtë dokument të lashtë, "Disqe të zjarrtë" përshkruhen pasi ndryshuan drejtim në qiell, kështu që ne e dimë se këto objekte nuk ranë, por qëndruan në qiellin egjiptian.

U zhduk pa gjurmë!

Për të kuptuar këtë histori të lashtë dhe historinë e tij, teksti i vjetër do të duhej të studiohej, për fat të keq, sot, papirusi origjinal është zhdukur. Studiuesi Samuel Rosenberg i kërkoi Muzeut të Vatikanit mundësinë për të ekzaminuar këtë dokument të bukur për atë që mori përgjigjen e mëposhtme:

“Papirus Tulli nuk është pronë e Muzeut të Vatikanit. Tani është shpërndarë dhe nuk është më e gjurmueshme. "

Muzeu i Vatikanit
Muzeu i Vatikanit © Kevin Gessner / Flickr

A është e mundur që Papyrus Tulli të jetë fakt në arkivat e Muzeut të Vatikanit? Fshehur nga njerëzit? Nëse po, pse? A është e mundur që ky të jetë një nga pamjet më të mira të regjistruara të UFO -ve të lashta në histori? Dhe nëse po, a është e mundur që këta vizitorë të botës tjetër të kenë ndikuar në qytetërimin e lashtë Egjiptian siç besojnë teoricienët e astronautëve të lashtë?

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Artikulli paraprak
10 zbulimet më misterioze të bëra në akullin e përjetshëm të Arktikut dhe Antarktikut 1

10 zbulimet më misterioze të bëra në akullin e përjetshëm të Arktikut dhe Antarktikut

Neni Next
Sekretet e Hyperborea - a kanë zbuluar shkencëtarët tashmë një qytetërim misterioz Arktik? 2

Sekretet e Hyperborea - a kanë zbuluar shkencëtarët tashmë një qytetërim misterioz Arktik?