Një kompleks i madh nëntokësor i prodhuar nga njeriu i vjetër miliona vjeçar ekzistonte në të kaluarën

Një kompleks i madh nëntokësor i prodhuar nga njeriu i vjetër miliona vjeçar ekzistonte në 1 të kaluarën

Një zbulim i ri mund të ndryshojë gjithçka që dimë për epokën e qytetërimit njerëzor, qytetërimet e avancuara ishin të pranishme një milion vjet më parë dhe krijuan më të madhen nga të gjitha ndërtesat që janë parë ndonjëherë.

Ndërsa shumica e studiuesve dhe studiuesve në të gjithë botën bien dakord se qytetërimi njerëzor u shfaq rreth 10,000 deri në 12,000 vjet më parë, ka zbulime të shumta që tregojnë për një të kaluar shumë të ndryshme. Sidoqoftë, shumë nga këto gjetje të jashtëzakonshme janë konsideruar të pamundura për shkak të faktit se ato ndryshojnë historinë tonë të shkruar.

Vitet e fundit, shumë studiues kanë filluar të shikojnë historinë e civilizimit në Tokë me një mendje të hapur. Një nga këta studiues është padyshim Dr Alexander Koltypin, një gjeolog dhe drejtor i Qendrës Kërkimore të Shkencave të Natyrës në Universitetin Ndërkombëtar të Pavarur të Ekologjisë dhe Politologjisë në Moskë.

Gjatë karrierës së tij të gjatë, Dr. Koltypin studioi shumë struktura të lashta nëntokësore, kryesisht në Mesdhe, dhe identifikoi ngjashmëri të shumta mes tyre, gjë që e bëri atë të besonte se ato ishin të lidhura në një farë mënyre.

Por gjëja më e mahnitshme për këtë vend është se karakteristikat ekstreme gjeologjike e bënë atë të besojë se këto mega-struktura janë ndërtuar nga qytetërime të përparuara që banonin në Tokë miliona vjet më parë.

Një kompleks i madh nëntokësor i prodhuar nga njeriu i vjetër miliona vjeçar ekzistonte në 2 të kaluarën
Shpellat e Mareshes dhe Bet-Guvrin © Israel-in-photos

Arkeologët që punojnë në rajon zakonisht datojnë vendet duke shikuar vendbanimet e vendosura në to ose aty pranë. Por këto vendbanime thjesht u ndërtuan mbi strukturat ekzistuese parahistorike, tha Koltypin.

Duke shkruar në faqen e tij të internetit Koltypin thotë:

“Kur shqyrtuam ndërtesat ... asnjëri prej nesh as për një moment nuk kishte asnjë dyshim se këto struktura janë shumë më të vjetra se rrënojat e qyteteve dhe kolonive kananeze, filistine, hebraike, romake, bizantine dhe romake. qytete dhe vendbanime të tjera që janë në data të përafërta. "

Gjatë udhëtimit të tij në Mesdhe, Koltypin ishte në gjendje të regjistronte me saktësi karakteristikat e pranishme në vende të ndryshme antike, diçka që i lejoi atij të krahasojë ngjashmëritë dhe detajet e tyre që tregojnë një histori alternative të pabesueshme; ai që është refuzuar fuqishëm nga studiuesit tradicionalë.

Ndërsa udhëtonte pranë rrënojave Hurvat Burgin në Rezervën Natyrore të Gropës Adullam në Izraelin qendror, Koltypin kujtoi një ndjenjë të ngjashme kur u ngjit në majë të qytetit shkëmbor të Cavusin në Turqi. Pothuajse një ndjenjë Deja vu, Koltypin tha:

"Unë personalisht u binda edhe një herë se të gjitha këto prerje drejtkëndëshe, struktura artificiale nëntokësore dhe mbeturina megalitike të shpërndara kudo ishin - ose ishin pjesë e - një kompleksi megalitik nëntokësor që u shemb për shkak të erozionit," tha ai.

Erozioni dhe Formimi i Malit:

Në punën e tij, Dr Koltypin argumenton se jo të gjitha pjesët e kompleksit gjigant janë të vendosura nën tokë. Disa janë lart mbi tokë si qyteti i lashtë guri i Kapadokisë në Turqi, të cilin Koltypin e përfshin në kompleks.

Koltypin vlerëson se depozitat në Izraelin verior dhe Turqinë qendrore u shfaqën pas një erozioni prej rreth disa qindra metrash.

Një kompleks i madh nëntokësor i prodhuar nga njeriu i vjetër miliona vjeçar ekzistonte në 3 të kaluarën
Fshati Cavusin në rajonin Cappadocia të Turqisë © dopotopa.com

"Sipas vlerësimeve të mia, një thellësi e tillë erozioni vështirë se mund të formohet në më pak se 500,000 deri në 1 milion vjet," Koltypin shkroi në faqen e tij të internetit.

Ai hipotezon se një pjesë e kompleksit u nxor në sipërfaqe si rezultat i orogjenezës alpine (formimi malor).

Sipas vlerësimeve të tij, ka prova që mbështesin se materiali ndërtimor i gjetur në Antalia, Turqi, të cilin Koltypin e quan "Vendi Jernokleev", është deri në një milion vjet, edhe pse studiuesit tradicionalë refuzojnë të pranojnë moshën, duke propozuar që vendi të datojë në Mesjetë.

Një kompleks i madh nëntokësor i prodhuar nga njeriu i vjetër miliona vjeçar ekzistonte në 4 të kaluarën
Një strukturë e lashtë guri në Antalia, Turqi. © dopotopa.com

Koltypin shton se, si rezultat i lëvizjes së kores së tokës gjatë shekujve, pjesë të kompleksit nëntokësor u zhytën në det. Ai sugjeron që ngjashmëria e parë në rrënojat e panumërta megalitike është dëshmi e një lidhjeje të thellë të pranishme në vendet e lashta që ishin të lidhura si një kompleks gjigant prehistorik.

Sipas Koltypin, blloqe të shumta megalitike që peshonin dhjetëra tonë mund të ishin lidhur drejtpërdrejt me komplekset nëntokësore në të kaluarën e largët.

"Kjo rrethanë më dha një arsye për t'i quajtur strukturat nëntokësore dhe rrënojat e lidhura gjeografikisht nga muret dhe ndërtesat ciklopike, si një kompleks i vetëm megalitik nëntokësor-tokësor," shkruan Koltypin në faqen e tij të internetit.

Duke iu referuar aftësive teknologjike të të lashtëve, Koltypin thotë se gurët përshtaten në mënyrë perfekte në disa pjesë pa çimento, dhe tavanet, kolonat, harqet, dyert dhe elementët e tjerë duket se janë përtej punës së njerëzve me daltë.

Duke shtuar misterin e këtyre vendeve të pabesueshme, Koltypin vëren se strukturat e ndërtuara në vende të tjera si romakët ose qytetërimet e tjera janë plotësisht primitive në krahasim me këtë.

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *

Artikulli paraprak
Makinë tërmetesh Tesla

Makina e tërmetit të Nikola Teslës!

Neni Next
Dhomat misterioze të krijuara në shkëmb u gjetën në një shkëmb në Abydos, Egjipt 5

Dhomat misterioze të krijuara në shkëmb u gjetën në një shkëmb në Abydos, Egjipt