Zbulimi i mbetjeve skeletore të gjigantëve biondë në ishullin Catalina 2

Zbulimi i mbetjeve skeletore të gjigantëve biondë në ishullin Katalina

Zbulimi i skeleteve gjigante në ishullin Katalina është një temë magjepsëse që ka ndarë komunitetin akademik. Ka pasur raporte për mbetje skeletore me lartësi deri në 9 metra. Nëse këta skelete me të vërtetë u përkisnin gjigantëve, mund të sfidonin të kuptuarit tonë të evolucionit njerëzor dhe të riformësonin perceptimin tonë për të kaluarën.
Çfarë e shkaktoi rënien historike të Sumerit? 3

Çfarë e shkaktoi rënien historike të Sumerit?

Rënia dhe rënia historike e Sumerit, një prej qytetërimeve më të hershme të botës, nuk ishte një proces i thjeshtë, por kompleks i ndikuar nga një sërë faktorësh natyrorë dhe të krijuar nga njeriu.
A ishte vërtet Marco Polo dëshmitar që familjet kineze rritnin dragonj gjatë udhëtimit të tij në fund të shekullit të 13-të? 8

A ishte vërtet Marco Polo dëshmitar që familjet kineze rritnin dragonj gjatë udhëtimit të tij në fund të shekullit të 13-të?

Të gjithë e njohin Marco Polo-n si një nga evropianët e parë dhe më të famshëm që udhëtoi në Azi gjatë Mesjetës. Megjithatë, më pak njerëz e dinë se pasi ai jetoi në Kinë për 17 vjet rreth vitit 1271 pas Krishtit, ai u kthye me raporte për familjet që rrisnin dragonj, i futnin ata në karroca për parada, i stërvitnin dhe kishin bashkim shpirtëror me ta.