Hachishakusama - De bloedstollende legende van Eight Feet Tall!

Hachishakusama - De bloedstollende legende van Eight Feet Tall! 2

"Hachishakusama" of wereldwijd bekend als "Eight Feet Tall" is een Japanse stadslegende over een lange, griezelig uitziende vrouw die kinderen ontvoert. Ze zou 8 voet lang zijn, die een lange witte jurk draagt ​​en een griezelig geluid maakt "Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..."

Het verhaal van Hachishakusama - Acht voet lang

Hachishakusama - Acht voet lang
© curiosme

De legende van Hachishakusama kwam voor het eerst aan het licht op 26 augustus 2008, toen een heel vreemd verhaal op een Japanse website werd gepost door een gebruiker genaamd "VFtYjtRn0". De verteller beschreef een bizarre reeks gebeurtenissen in de post die begon in hun kindertijd, rond het jaar 1998. Het verhaal werd oorspronkelijk in de Japanse taal gepost, maar hieronder hebben we een opgeschoonde vertaling van het verslag opnieuw gepresenteerd:

Mijn grootouders woonden in Japan. Mijn ouders brachten me daarheen tijdens mijn zomervakantie en in de winterpauzes van school om hen te bezoeken. Het was een klein maar mooi dorp waar ik elke keer echt van genoot. Mijn grootouders speelden graag met me en ze hadden een grote achtertuin. Ik was hun enige kleinkind, dus ze hebben me nooit lastig gevallen om plezier te hebben.

Maar de laatste keer dat ik ze bezocht was meer dan tien jaar geleden, toen ik nog maar 8 jaar oud was en nog in mijn derde jaar van de middelbare school. Daarna ben ik daar niet meer heen gegaan. Om te zeggen: ik kan daar nooit heen. Maar waarom? Welnu, het antwoord is verborgen in het volgende verhaal.

Ik herinner me, zoals gewoonlijk, dat mijn ouders een vlucht naar Japan boekten en dat we van het vliegveld naar het huis van mijn grootouders reden. Toen we aankwamen, verwelkomden mijn grootouders me met open armen. Ze hadden veel kleine cadeautjes om me te geven.

Mijn ouders wilden wat tijd voor zichzelf hebben, dus na een paar dagen gingen ze op reis naar een ander deel van Japan en lieten mij achter bij mijn oma en opa.

Op een dag speelde ik buiten in de achtertuin. Mijn grootouders waren in huis. Het was nog steeds koud, maar de brede rand van de achtertuin was erg warm en comfortabel, en ik lag daar een tijdje op het verse gras te relaxen. Daarna staarde ik omhoog naar de wolken en genoot ik van het gevoel van de zachte zonnestralen en de zachte bries. Net toen ik op het punt stond op te staan

"Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..."

Ik hoorde een vreemd geluid. Het was geen mechanisch geluid, het voelde alsof iemand het maakte. Het klonk alsof iemand het geluid maakte "Po ... Po ... Po ..." keer op keer met een diepe, mannelijke stem. Maar ik wist niet wat het was!

Wat ik ook dacht, ik vond een strohoed bovenop de hoge heggen van de tuin die de achtertuin omsloten. Ik heb het niet op de heg gelegd!

De hoed bewoog zijwaarts, en toen het om de doorsnede van het hek ging, zag ik een vrouw. Nou, de hoed is door haar gedragen. Dat was toen ik me realiseerde op wie klonk "Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..."

De vrouw droeg een witte jurk. Maar de hoogte van de heg was ongeveer 8 voet. Ik was verrast hoe lang een vrouw haar hoofd uit die heg kan steken ?!

De vrouw bewoog weer en verdween uit het zicht. De hoed was ook weg. Bovendien is het vreemde geluid van "Po ... Po ... Po ..." ging langzaam geleidelijk verloren en vervaagde in de verte.

Hachishakusama - De bloedstollende legende van Eight Feet Tall! 3
© curiosme

In die tijd dacht ik alleen dat een lange vrouw een ultradik kostuum droeg of een lange man die schoenen met hoge hakken droeg, verkleed als vrouw.

Verbijsterd stond ik op en liep terug het huis in. Mijn grootouders zaten in de keuken thee te drinken. Ik ging aan tafel zitten en na een tijdje vertelde ik mijn grootouders wat ik had gezien.

'Ik heb net daarvoor een lange vrouw gezien. Ik vraag me af of een man gekleed was als vrouw. " Ze letten niet echt op me.

"Ze was langer dan het hek." Toch genoten ze van hun thee en waren ze met elkaar aan het praten.

"Ze droeg een hoed en klonk een vreemde stem als Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..."

Zolang ik zei, stopten de twee mensen met bewegen. Nee, het stopte echt goed.

Oma's ogen werden groot en ze bedekte haar mond met haar hand. Opa's gezicht werd heel ernstig en hij greep me bij de arm.

Daarna bombardeerde hij me met vragen in zijn zeer serieuze stem: 'Toen je haar zag? Waar heb je haar gezien? Waar stond ze? Hoeveel was ze hoger dan het hek? Wat heb je gedaan? Heeft ze je gezien? " Ik probeerde al zijn vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Plotseling rende hij naar de telefoon in de gang en belde ergens. Ik kon niet horen wat hij zei omdat de schuifdeur gesloten was. Ik keek naar mijn oma en ze beefde.

Opa beëindigde het telefoongesprek, kwam terug de kamer in en sprak iets met mijn grootmoeder. "Ik moet een tijdje uitgaan," zei hij. 'Jij blijft hier bij het kind. Houd je ogen geen seconde van hem af. " "Wat is er aan de hand, opa?" Ik huilde. Hij keek me aan met een droevige uitdrukking in zijn ogen en zei: "Je bent geliefd bij Hachishakusama." Daarop haastte hij zich naar buiten, stapte in zijn truck en reed weg.

Ik wendde me tot mijn grootmoeder en vroeg voorzichtig: "Wie is Hachishakusama?" 'Opa zal iets voor je doen. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. " Zei oma met haar trillende stem.

Terwijl we zenuwachtig in de keuken zaten te wachten tot mijn grootvader terugkwam, legde ze uit wat er aan de hand was. Ze vertelde me dat er iets gevaarlijks was dat door het gebied spookte. Ze noemden het "Hachishakusama". In het Japans betekent "Hachishakusama (八尺 様)" "Acht voet lang". Zoals de naam al doet vermoeden, is hij ongeveer XNUMX meter hoog en lacht hij op een vreemde manier als een man met een "Po ... Po ... Po ..." stem.

Het lijkt iets anders, afhankelijk van wie het ziet. Sommigen zeggen dat het lijkt op een verwilderde oude vrouw in een kimono en anderen zeggen dat het een meisje is in een witte lijkwade. De dingen die nooit veranderen, zijn de grote hoogte en het griezelige gelach "Po ... Po ... Po ..."

Lang geleden werd het veroverd door monniken en ze slaagden erin het op te sluiten in een vervallen gebouw aan de rand van het dorp. Ze hebben het gevangen met behulp van 4 kleine religieuze beelden genaamd "Jizos" die ze in het noorden, zuiden, oosten en westen van de ruïnes plaatsten en het was niet de bedoeling dat het van daaruit zou kunnen bewegen. Op de een of andere manier wist het te ontsnappen. De laatste keer dat het verscheen, was 15 jaar geleden.

Mijn grootmoeder zei: wie Eight Feet Tall ziet, zal binnen een paar dagen sterven. Het klonk allemaal zo gek dat ik niet zeker wist wat ik moest geloven.

Daarna kwam opa terug met een oude vrouw. Ze stelde zichzelf voor als 'K-san' en gaf me een klein verfrommeld stukje perkament en zei: "Hier, pak dit en houd het vast." Toen gingen zij en opa naar boven om iets te doen.

Ik werd weer alleen gelaten in de keuken met mijn grootmoeder. Ik moest naar het toilet. Oma volgde me naar de badkamer en liet me de deur niet sluiten. Ik begon echt bang te worden van dit alles.

Na een tijdje brachten opa en K-san me naar boven en brachten me naar mijn slaapkamer. De ramen waren bedekt met krantenpapier en er waren veel oude runen op geschreven. Er waren kleine schaaltjes met zout in alle vier de hoeken van de kamer en een klein Boeddhabeeldje in het midden van de kamer bovenop een houten kist. Er was ook een felblauwe emmer. "Waar is de emmer voor?" Ik vroeg. "Dat is voor je plas en poep," Opa antwoordde.

Toen zette K-san me op het bed en zei: 'Binnenkort gaat de zon onder, dus luister goed. Je moet tot morgenochtend in deze kamer blijven. U mag onder geen enkele omstandigheid morgenochtend voor 7 uur naar buiten komen. Je grootmoeder en je grootvader zullen tot dan niet met je praten of bellen. Onthoud: verlaat de kamer tot dan niet om welke reden dan ook. Ik zal je ouders laten weten wat er aan de hand is. " Ze sprak op zo'n ernstige toon dat ik alleen maar zachtjes met mijn hoofd kon knikken.

"Je moet de instructies van K-san letterlijk opvolgen," Opa heeft het me verteld. 'En laat het perkamentpapier dat ze je heeft gegeven nooit meer los. En als er iets gebeurt, bid dan tot Boeddha. En zorg ervoor dat je deze deur op slot doet als we weggaan. " Ze liepen de gang in en nadat ik afscheid van hen had genomen, deed ik de slaapkamerdeur dicht en op slot.

Ik zette de tv aan en probeerde te kijken, maar ik was zo zenuwachtig dat ik misselijk werd. Oma had wat snacks, snoep en rijstballetjes voor me achtergelaten, maar ik kon ze niet opeten. Ik voelde me alsof ik in de gevangenis zat en ik was erg depressief en bang. Ik ging op het bed liggen en wachtte. Voordat ik het wist, sliep ik.

Toen ik wakker werd, was het net na 1 uur 's nachts. Plots realiseerde ik me dat er iets op het raam tikte. "Tik, tik, tik, tik, tik ..." Ik voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken en mijn hart sloeg een slag over. Ik probeerde wanhopig mezelf te kalmeren en zei tegen mezelf dat het gewoon de wind was die trucjes uithaalde of misschien de takken van een boom.

Ik dronk een slokje thee om te kalmeren, maar ik was tenslotte zo bang dat ik met een hard geluid naar de tv ging kijken om het tikkende geluid te overstemmen. Uiteindelijk stopte het helemaal. Dat was toen ik de stem van mijn opa hoorde.

"Gaat het daarbinnen?" hij vroeg. 'Als je bang bent, hoef je daar niet alleen te blijven. Ik kan binnenkomen en je gezelschap houden. " Ik glimlachte en haastte me naar de deur om de deur te openen, maar toen bleef ik stilstaan. Ik had kippenvel over mijn hele lichaam. Het klonk als opa's stem, maar op de een of andere manier was het anders. Ik kon niet zeggen wat het was, maar ik wist gewoon ... "Wat ben je aan het doen?" Vroeg opa. "Je kunt nu de deur openen."

Ik keek naar links en er ging een koude rilling over mijn ruggengraat. Het zout in de kommen werd langzaam zwart. Ik liep achteruit bij de deur vandaan. Mijn hele lichaam beefde van angst. Ik viel op mijn knieën voor het Boeddhabeeld en klemde het stuk perkament stevig in mijn hand. Ik begon wanhopig om hulp te bidden. "Red me alsjeblieft van Hachishakusama," Jammerde ik. Toen hoorde ik de stem buiten de deur zeggen: "Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..." Het tikken op het raam begon weer!

Ik werd overmand door angst en ik hurkte daar voor het standbeeld, half huilend en half biddend voor de rest van de nacht. Ik had het gevoel dat de lange nacht nooit zou eindigen, maar uiteindelijk was het ochtend. De tijd die op het bureauhorloge werd weergegeven, was inderdaad 7 uur. Het zout in alle 13 de kommen was tot pikzwart verkleurd. Voor het geval dat, ik keek op mijn horloge. Het vertoonde ook 4:7. Voorzichtig opende ik de afschuwelijke deur. Oma en K-san stonden buiten op me te wachten met een bezorgd gezicht.

Toen ze mijn gezicht zag, barstte oma in tranen uit. "Ik ben zo blij dat je nog leeft" ze zei. Ik ging naar beneden en was verrast mijn vader en moeder in de keuken te zien zitten.

Opa kwam binnen en zei: "Haast je! We moeten gaan. " We gingen naar de voordeur en daar stond een groot zwart busje op de oprit te wachten. Verschillende mannen uit het dorp stonden eromheen, wezen naar me en fluisterden: "Dat is de jongen."

Het busje was een 9-persoons en ze plaatsten me in het midden, omringd door acht mannen. K-san zat achter het stuur. De man aan mijn linkerhand keek op me neer en zei: 'Je hebt jezelf behoorlijk in de problemen gebracht. Ik weet dat je je waarschijnlijk zorgen maakt. Houd gewoon je hoofd gebogen en je ogen dicht. We kunnen het niet zien, maar jij wel. Doe je ogen pas open als we je hier veilig hebben vandaan. "

Opa reed voorop en de auto van mijn vader reed achter hem aan. Toen iedereen klaar was, kwam ons kleine konvooi in beweging. We gingen redelijk langzaam ... rond de 20 km / u of misschien minder.

Na een tijdje zei K-san: "Dit is waar het moeilijk wordt," en begon zachtjes een gebed te mompelen. Dat was toen ik de stem hoorde. "Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..." Ik klemde het perkamentpapier dat K-san me had gegeven stevig in mijn hand. Ik hield mijn hoofd gebogen, maar op een gegeven moment gluurde ik naar buiten. Ik zag een witte jurk wapperen in de wind. Hij bewoog mee met het busje. Het was Hachishakusama. Ze stond buiten het raam, maar ze hield gelijke tred met ons.

Toen bukte ze zich plotseling en gluurde in het busje. "Nee!" Ik hapte naar adem. De man naast me riep: "SLUIT JE OGEN!" Ik sloot onmiddellijk mijn ogen zo hard als ik kon en verstevigde mijn greep op het stuk perkament. Toen begon het tikken. Tik, tik, tik, tik, tik… De stem werd luider. "Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..." Overal om ons heen werd op de ramen geklopt.

Alle mannen in het busje waren geschrokken en zenuwachtig in zichzelf mompelend. Ze konden Eight Feet Tall niet zien en ze konden haar stem niet horen, maar ze hoorden haar op de ramen tikken. K-san begon steeds luider te bidden tot ze bijna begon te schreeuwen. De spanning in het busje was ondraaglijk. Na een tijdje stopte het tikken en verdween de stem, geleidelijk vervaagde.

K-san keek ons ​​weer aan en zei: "Ik denk dat we nu veilig zijn." Alle mannen om me heen slaakte een zucht van verlichting. Het busje stopte aan de kant van de weg en de mannen stapten uit. Ze brachten me over in de auto van mijn vader. Mijn moeder hield me stevig vast en de tranen liepen over haar wangen.

Opa en mijn vader bogen voor de mannen en ze gingen verder. K-san kwam naar het raam en vroeg me haar het stuk perkament te laten zien dat ze me had gegeven. Toen ik mijn hand opendeed, zag ik dat hij helemaal zwart was geworden. "Ik denk dat het nu goed met je gaat," zei ze. "Maar houd dit voor de zekerheid een tijdje vast." Ze gaf me een nieuw stuk perkament.

Daarna reden we direct naar het vliegveld en opa zag ons veilig in het vliegtuig. Toen we vertrokken, slaakten mijn ouders een zucht van verlichting. Mijn vader vertelde me dat hij eerder had gehoord over "Eight Feet Tall". Jaren geleden was zijn vriend door haar aardig gevonden. De jongen verdween en werd nooit meer gezien.

Mijn vader zei dat er andere mensen waren die haar aardig vonden en die ze nog lang zouden kunnen vertellen. Ze moesten allemaal Japan verlaten en zich in het buitenland vestigen. Ze konden nooit meer terug naar hun vaderland. Ze kiest altijd kinderen als haar slachtoffers. Ze zeggen dat het komt omdat kinderen afhankelijk zijn van hun ouders en familieleden. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om te bedriegen als ze zich voordoet als hun familieleden.

Hij zei dat de mannen in het busje allemaal bloedverwanten waren van mij, en dat ze daarom overal om me heen zaten en waarom mijn vader en opa voor en achter reden. Het werd allemaal gedaan om Hachishakusama te verwarren. Het duurde even voordat ik met iedereen contact opnam en ze allemaal bij elkaar had, dus daarom moest ik de hele nacht opgesloten zitten in de kamer.

Hij vertelde me verder dat een van de kleine "Jizo" -beelden - die bedoeld waren om haar in de val te houden - was gebroken en dat was de manier waarop ze ontsnapte. Ik kreeg er koude rillingen van. Ik was blij toen we eindelijk weer thuis waren. Dit alles gebeurde meer dan 10 jaar geleden. Ik heb mijn grootouders sindsdien niet meer gezien. Ik heb nog niet eens een voet in het land kunnen zetten.

Daarna belde ik ze om de paar weken en sprak ik ze aan de telefoon. In de loop der jaren probeerde ik mezelf ervan te overtuigen dat het maar een stadslegende was, dat alles wat er gebeurde slechts een of andere uitgebreide grap was. Maar soms weet ik het niet zo zeker. Mijn grootvader is twee jaar geleden overleden. Toen hij ziek was, stond hij me niet toe hem te bezoeken en hij liet in zijn testament strikte instructies achter dat ik zijn begrafenis niet zou bijwonen. Het was allemaal heel triest.

Mijn grootmoeder belde een paar dagen geleden. Ze zei dat er kanker bij haar was vastgesteld. Ze miste me vreselijk en wilde me nog een laatste keer zien voordat ze stierf. "Weet je het zeker, oma?" Ik vroeg. "Is het veilig?" "Het is 10 jaar geleden" zei ze. 'Dat is allemaal lang geleden gebeurd. Het is allemaal vergeten. Jullie zijn nu allemaal volwassen. Ik weet zeker dat er geen probleem zal zijn. " "Maar ... maar ... hoe zit het met Hachishakusama?" Ik zei. Even viel het stil aan de andere kant van de telefoon. Toen hoorde ik een diepe mannelijke stem zeggen: "Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..."

Het verhaal van "Hachishakusama" of "Eight Feet Tall" verspreidde zich vrij goed in Japan nadat het voor het eerst verscheen en werd opnieuw gepost op veel verschillende websites. Bovenstaand verhaal is voor het eerst op de website gepubliceerd EngVoorKinderen, dat is gewijd aan verhalen en spelletjes met een spookachtig karakter. Deze versie wijkt enigszins af van de originele versie, waarin de verteller werd beschreven als een inwoner in plaats van als een persoon met familieleden in Japan. Het is duidelijk dat deze wijzigingen zijn aangebracht om te passen bij het nieuwe Engelssprekende niet-ingezeten publiek. Aan het einde van beide verhalen verlaat de verteller Japan echter voor altijd, met de implicatie dat Eight Feet Tall hem zou kunnen vinden en zijn leven zou kunnen nemen zolang hij maar ergens in het land was.

Hachishakusama - The Urban Legend

Hachishakusama - Acht voet lang
© Nieuwsgierigheid

Hoewel de legende van "Hachishakusama" een behoorlijk lang verhaal is, heeft het genoeg schande gekregen door een korte versie van de stedelijke legende die zegt:

"Hachishakusama" of "Eight Feet Tall" is een Japanse stadslegende over iets gevaarlijks dat kinderen de dood in lokt. Het ziet eruit als een 8ft lange vrouw die een lange, witte jurk draagt ​​en een vreemd geluid maakt "Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ... Po ..." met een diepe mannenstem. Het uiterlijk lijkt onmerkbaar anders, afhankelijk van wie er getuige van is. Sommigen zeggen dat het eruit ziet als een verwilderd oude vrouw in kimono, en anderen zeggen dat het eruit ziet als een meisje in een witte begrafenisjurk. De dingen die nooit veranderen, zijn de grote hoogte en het griezelige gelach "Po ... Po ... Po ..." Er wordt gezegd dat wie “Eight Feet Tall” ziet en leuk vindt, binnen een paar dagen zal sterven. Het achtervolgt ze! Dan verdwijnen ze gewoon om nooit meer terug te keren. Om te ontsnappen aan Eight Feet Tall, moet men wegvluchten van zijn territorium of zelfs het land waartoe het behoort. Maar hij zal zijn best doen om zijn prooi te stoppen, vermomd als een persoon die het slachtoffer heel goed kent! Als je geliefd bent bij Hachishakusama, dan is dit wat je moet doen: bedek je slaapkamerramen met kranten. Plaats vervolgens kleine schaaltjes zout in alle 4 de hoeken van de kamer en plaats een Buddha figuur in het midden van de kamer. Ook een emmer voor het geval je naar de badkamer moet. Als de zon ondergaat, moet je een stuk verfrommeld perkament pakken en je eraan vasthouden. U moet ook tot 7 uur 's ochtends op uw kamer blijven. Verlaat de kamer om geen enkele reden. Als er iets gebeurt, bid dan tot Boeddha.

Is het verhaal van Hachishakusama echt?

Hoewel het verhaal de echte ervaring weergeeft van iemand die het voor het eerst online plaatste, is er in Japan niet zo'n gerapporteerd dorp of gebied waar Hachishakusama op kinderen jaagt. Als dit inderdaad het geval was, moet dit in een officieel verslag zijn vastgelegd en via de nieuwsmedia zijn verspreid. Maar we vonden geen sluitend nieuws of dergelijke gegevens over Hachishakusama (八尺 様) of Eight Feet Tall. Daarom is het een perfect voorbeeld van het moderne tot nu toe klassieke enge stedelijke legende.

Hachishakusama - Acht voet lang:

Totaal (total)
94
Aandelen
Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorig artikel
Hypatia Stone: de meest mysterieuze buitenaardse kiezelsteen die in de Sahara 4 wordt gevonden

Hypatia Stone: De meest mysterieuze buitenaardse kiezelsteen die in de Sahara wordt gevonden

Volgende artikel
De mysterieuze 'Tree of Life' in Bahrein - Een 400 jaar oude boom midden in de Arabische woestijn! 5

De mysterieuze 'Tree of Life' in Bahrein - Een 400 jaar oude boom midden in de Arabische woestijn!