Чудни наука

Најстудениот ден во Канада и убавината која ги разладува коските: Замрзната приказна од зимата 1947 година во Снаг, Јукон 2

Најстудениот ден во Канада и убавината која ги разладува коските: Замрзната приказна од зимата 1947 година во Снаг, Јукон

За време на студен период во 1947 година, во градот Снаг, Јукон, каде што температурата достигна -83°F (-63.9°C), можеше да се слушне како луѓето зборуваат 4 милји подалеку, заедно со други чудни феномени.
Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим 4

Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим

Вилијам Кантело бил британски пронаоѓач роден во 1839 година, кој мистериозно исчезнал во 1880-тите. Неговите синови развиле теорија дека тој повторно се појавил под името „Хирам Максим“ - познатиот пронаоѓач на оружје.
„Човекот Алтамура“ кој паднал во дупка пред 150,000 години умрел од глад и се „споил“ со нејзините ѕидови 6

„Човекот Алтамура“ кој паднал во дупка пред 150,000 години умрел од глад и се „споил“ со нејзините ѕидови

Научниците го идентификуваа несреќниот поединец чии коски беа пронајдени споени со ѕидовите на пештерата во Ламалунга, во близина на Алтамура. Тоа беше ужасна смрт што е материјал за кошмарите на повеќето луѓе.