Чудни наука

35 најчудни факти за вселената и универзумот 3

35 најчудни факти за вселената и универзумот

Универзумот е бизарно место. Полна е со мистериозни вонземјани планети, ѕвезди кои го џуџет Сонцето, црни дупки со неразбирлива моќ и многу други космички куриозитети кои изгледаат како да…