Нерешени случаи

Мистериозното исчезнување на Брајс Ласписа: Деценија неодговорени прашања 1

Мистериозното исчезнување на Брајс Ласписа: Деценија неодговорени прашања

19-годишниот Брајс Ласписа последен пат бил виден како вози кон езерото Кастаик, Калифорнија, но неговиот автомобил бил пронајден уништен без никаков знак од него. Помина една деценија, но се уште не е пронајдена трага од Брајс.
Ема Филипоф

Мистериозното исчезнување на Ема Филипоф

Ема Филипоф, 26-годишна жена, исчезна од хотел во Ванкувер во ноември 2012 година. И покрај тоа што доби стотици совети, полицијата на Викторија не можеше да потврди ниту една пријавена појава на Филипоф. Што навистина се случи со неа?
Ларс Митанк

Што навистина се случи со Ларс Митанк?

Исчезнувањето на Ларс Митанк поттикна различни теории, вклучително и неговата потенцијална вмешаност во трговија со луѓе, шверц на дрога или да биде жртва на трговија со органи. Друга теорија сугерира дека неговото исчезнување можеби е поврзано со некоја потајна организација.
Нов салон за масажа на слатки појас Глорија Рос

Мистериозната смрт на Кенди Белт и Глорија Рос: брутално нерешено двојно убиство

На 20 септември 1994 година, 22-годишната Кенди Белт и 18-годишната Глорија Рос беа пронајдени мртви во салон за масажа во Oak Grove каде што работеа. Поминаа речиси три децении, случајот со двојното убиство сè уште останува нерешен.
Амбер Хагерман АБЕР Аларм

Амбер Хагерман: Како нејзината трагична смрт доведе до системот за предупредување AMBER

Во 1996 година, ужасно злосторство го шокираше градот Арлингтон, Тексас. Деветгодишната Амбер Хагерман била киднапирана додека се возела со својот велосипед во близина на куќата на нејзината баба. Четири дена подоцна, нејзиното безживотно тело беше пронајдено во поток, брутално убиено.
Семејството Кауден убива бакар Орегон

Нерешената мистерија: Убиствата на семејството Кауден во Бакар, Орегон

Убиствата на семејството Кауден се опишани како една од најпрогонувачките и збунувачки мистерии во Орегон. Случајот привлече внимание на национално ниво кога се случи и продолжи да го привлекува интересот на јавноста со текот на годините.