Необјаснето

Цивилизација од тип V

Цивилизација од тип V: Цивилизација на вистински богови!

Цивилизацијата од тип V би била доволно напредна за да избега од својот универзум на потекло и да го истражи мултиверзумот. Таквата цивилизација би ја совладала технологијата до точка каде што би можела да симулира или да изгради сопствен универзум.
Аномалија на Арарат: Дали јужната падина на планината Арарат е почивалиштето на Ноевата арка? 2

Аномалија на Арарат: Дали јужната падина на планината Арарат е почивалиштето на Ноевата арка?

Имаше бројни тврдења за потенцијални наоди на Ноевата арка низ историјата. Додека многу наводни видувања и откритија се прогласени за измами или погрешни толкувања, планината Арарат останува вистинска енигма во потрагата по Ноевата арка.
На Oakville Blobs

The Oakville Blobs: Што точно падна од небото во Оуквил во 1994 година што предизвика масовни болести?

Oakville Blobs се непозната, желатинозна, проѕирна супстанција која падна од небото над Оуквил, Вашингтон, во 1994 година, предизвикувајќи мистериозна болест што го погоди градот и поттикна шпекулации за нивното потекло.
Киднапирање на рид

Киднапирање на ридот: Мистериозната средба што ја запали ерата на заговори на вонземјани

Приказната за киднапирањето на ридот ја надмина личната искушение на парот. Имаше неизбришливо влијание врз општествените и културните перцепции за вонземски средби. Наративот на Хилс, иако некои го третираа со скептицизам, стана шаблон за бројни извештаи за киднапирања од вонземјани што следеа.
Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки 3

Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки

Индрид Колд е опишана како висока фигура со мирно и вознемирувачко присуство, облечена во чудна облека што потсетува на „воздухопловец од старо време“. Индрид Колд наводно комуницирала со сведоци користејќи телепатија од ум до ум и ја пренела пораката за мир и безопасност.