Бараат Таг

НЛО

44 мислења
Дали овој натпис на Големата пирамида е сличен на чудните хиероглифи на НЛО Розвел? 1

Дали овој натпис на Големата пирамида е сличен на чудните хиероглифи на НЛО Розвел?

Мистериозни 4 симболи беа пронајдени на влезот на Големата пирамида на Куфу, во 1934 година. Нивното значење и вистинската цел сè уште се непознати.
Беше рано утро на 25 февруари 1942 година. Голем неидентификуван објект лебдеше над Лос Анџелес што го потресе Перл Харбор, додека сирените трепеаа и рефлектори го пробиваа небото. Илјада и четиристотини противвоздушни гранати беа испумпани во воздухот додека Анџеленос се наведнуваше и се чудеше. „Беше огромно! Беше едноставно огромно!“ наводно тврдела една жена воена воздухопловство. „И практично беше над мојата куќа. Никогаш не сум видел такво нешто во мојот живот!“

Бизарната битка со НЛО – големата мистерија за воздушен напад во Лос Анџелес

Легендата вели дека Анџеленос во 1940-тите бил сведок на едно од најважните НЛО во историјата, познато како Битката кај Лос Анџелес - во зависност од тоа кого прашувате.
Валент Тор

Кој беше Валијант Тор - странецот во Пентагон?

Храбриот Тор, вонземјанинот кој живеел и советувал во Пентагон три години во 1950-тите. Тој се сретна со претседателот Ајзенхауер, како и со потпретседателот во тоа време, Ричард Никсон, за да предупреди нешто.
Случај Utsuro-bune: Најрана вонземска средба со „шуплив брод“ и посетител од вонземјани?? 4

Случај Utsuro-bune: Најрана вонземска средба со „шуплив брод“ и посетител од вонземјани??

Која беше мистериозната жена која зборуваше јазик што никој не можеше да го разбере? Што имало во кутијата што ја држела во рацете? Кое било значењето на ознаките на тркалезниот метален предмет во кој таа пристигнала?
Мистериозната база на НЛО во преминот Конгка Ла 5

Мистериозната база на НЛО во преминот Конка Ла

Кога некогаш сме биле разочарани од вонземски кат? Без оглед на магливите докази за постоењето на вонземјани во човечкиот свет, ние никогаш не престанавме да го истражуваме, и до одреден степен успеавме да собереме некои големи докази за постоење на вонземјани. Сепак, дали сте слушнале за „Kongka la pass“?
Заговор за НЛО Die Glocke: Што ги инспирирало нацистите да ја создадат машината против гравитација во облик на ѕвонче? 6

Заговор за НЛО Die Glocke: Што ги инспирирало нацистите да ја создадат машината против гравитација во облик на ѕвонче?

Писателот и истражувач на алтернативна теорија Џозеф Фарел шпекулираше дека „нацистичкото ѕвоно“ има неверојатна сличност со НЛО што се урна во Кексбург, Пенсилванија, во 1965 година.