Експерименти

Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим 1

Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим

Вилијам Кантело бил британски пронаоѓач роден во 1839 година, кој мистериозно исчезнал во 1880-тите. Неговите синови развиле теорија дека тој повторно се појавил под името „Хирам Максим“ - познатиот пронаоѓач на оружје.
Проект Пегаз: Времепловецот Ендрју Басијаго тврди дека ДАРПА веднаш го вратила назад во времето во Гетисбург! 6

Проект Пегаз: Времепловецот Ендрју Басијаго тврди дека ДАРПА веднаш го вратила назад во времето во Гетисбург!

Ендрју Басијаго тврди дека експериментите на Проектот Пегазус за патување низ времето го вратиле назад во времето во Гетисбург користејќи технологија развиена од работата на Никола Тесла.
Заговор за НЛО Die Glocke: Што ги инспирирало нацистите да ја создадат машината против гравитација во облик на ѕвонче? 7

Заговор за НЛО Die Glocke: Што ги инспирирало нацистите да ја создадат машината против гравитација во облик на ѕвонче?

Писателот и истражувач на алтернативна теорија Џозеф Фарел шпекулираше дека „нацистичкото ѕвоно“ има неверојатна сличност со НЛО што се урна во Кексбург, Пенсилванија, во 1965 година.
Дали Кракен навистина може да постои? Научниците потонале три мртви алигатори длабоко во морето, еден од нив оставил само страшни објаснувања! 8

Дали Кракен навистина може да постои? Научниците потонале три мртви алигатори длабоко во морето, еден од нив оставил само страшни објаснувања!

Научниците спроведоа експеримент познат како Експеримент на Големиот Гататор, кој даде некои шокантни наоди за суштествата на длабокото море.
На жртвата на експериментот со сифилис на Таскеги, д-р Џон Чарлс Катлер му ваде крв. в. 1953 © Кредит на слика: Wikimedia Commons

Сифилис во Тускеги и Гватемала: Најсуровите човечки експерименти во историјата

Ова е приказна за американски медицински истражувачки проект кој траеше од 1946 до 1948 година и е познат по своите неетички експерименти врз ранливи човечки популации во Гватемала. Научниците кои ги инфицираа Гватемала со сифилис и гонореја како дел од студијата, многу добро знаеја дека ги кршат етичките правила.