Психологија

Ларс Митанк

Што навистина се случи со Ларс Митанк?

Исчезнувањето на Ларс Митанк поттикна различни теории, вклучително и неговата потенцијална вмешаност во трговија со луѓе, шверц на дрога или да биде жртва на трговија со органи. Друга теорија сугерира дека неговото исчезнување можеби е поврзано со некоја потајна организација.
Урсула и Сабина Ериксон: Сами по себе, овие близнаци се сосема нормални, но заедно се смртоносни! 2

Урсула и Сабина Ериксон: Сами по себе, овие близнаци се сосема нормални, но заедно се смртоносни!

Кога станува збор за тоа да се биде единствен на овој свет, близнаците навистина се издвојуваат. Тие делат меѓусебна врска што ја немаат другите нивните браќа и сестри. Некои одат толку далеку…

80 дена пекол! Киднапирање на Сабин Дарден

80 дена од пеколот! Малата Сабине Дарден го преживеа киднапирањето и затворањето во подрумот на сериски убиец

Сабин Дарден била киднапирана на возраст од дванаесет години од злоупотребувачот на деца и сериски убиец Марк Датру во 1996 година. Тој цело време ја лажел Сабина за да ја држи во својата „стапица на смртта“.
Финес Гејџ - човекот кој живеел откако неговиот мозок бил набиен со железна прачка! 3

Финес Гејџ - човекот кој живеел откако неговиот мозок бил набиен со железна прачка!

Дали некогаш сте слушнале за Финес Гејџ? Фасцинантен случај, пред речиси 200 години, овој човек доживеал несреќа на работа која го променила текот на невронауката. Финес Гејџ живеел…

Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите години 4

Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите

Во доцните 1920-ти, веста за интензивните сесии на егзорцизам извршени врз домаќинка опседната од демонот се рашири како оган во Соединетите Држави. За време на егзорцизмот, опседнатиот…

„Ми требаа 9 дена да ја изедам ..“ - Извртено писмо од озлогласениот канибал Алберт Фиш до мајката на неговата жртва 5

„Ми требаа 9 дена да ја изедам ..“ - Извртено писмо од озлогласениот канибал Алберт Фиш до мајката на неговата жртва

Хамилтон Хауард „Алберт“ Фиш бил американски сериски убиец, силувач на деца и канибал. Тој бил познат и како Сивиот човек, врколакот од Вистерија, Бруклинскиот вампир, Месечината…

Пабло Пинеда

Пабло Пинеда – првиот Европеец со „Даунов синдром“ кој дипломирал на универзитет

Ако гениј се роди со Даунов синдром, дали тоа ги прави неговите когнитивни способности просечни? Извинете ако ова прашање навредува некого, навистина немаме намера. Ние сме само љубопитни…