Паранормално

Знајте с about за чудните и необјаснети паранормални работи. Некогаш е страшно, а некогаш чудо, но сите нешта се многу интересни.

Необјаснето исчезнување на Пола Jeanан Велден © Image Credit: HIO

Мистериозното исчезнување на Пола Жан Велден сè уште го прогонува градот Бенингтон

Пола Jeanан Велден била американска студентка која исчезнала во декември 1946 година, додека се движела по пешачката патека во Вермонт. Нејзиното мистериозно исчезнување доведе до создавање полиција во Вермонт. Сепак, Пола Велден оттогаш никогаш не е пронајдена, а случајот остави зад себе само неколку бизарни теории.
Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите години 6

Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите

Во доцните 1920-ти, веста за интензивните сесии на егзорцизам извршени врз домаќинка опседната од демонот се рашири како оган во Соединетите Држави. За време на егзорцизмот, опседнатиот…