Бараат Таг

Паранормално

136 мислења

Знајте с about за чудните и необјаснети паранормални работи. Некогаш е страшно, а некогаш чудо, но сите нешта се многу интересни.

Необјаснето исчезнување на Пола Jeanан Велден © Image Credit: HIO

Мистериозното исчезнување на Пола Жан Велден сè уште го прогонува градот Бенингтон

Пола Jeanан Велден била американска студентка која исчезнала во декември 1946 година, додека се движела по пешачката патека во Вермонт. Нејзиното мистериозно исчезнување доведе до создавање полиција во Вермонт. Сепак, Пола Велден оттогаш никогаш не е пронајдена, а случајот остави зад себе само неколку бизарни теории.
Портал Стоунхенџ Сатурн

Хипердимензионален портал: Дали Стоунхенџ може да биде под влијание на Сатурн?

Целта и сложеноста на Стоунхенџ продолжува да ги збунува истражувачите. Дали може да биде свето вселенско калкулатор или древен портал кој е активен и денес?
Илустрација на човек-свиња. © Кредит на слика: Фантоми и чудовишта

Свили на Флорида: Дали овие свињи навистина живеат во Флорида?

Според локалните легенди, на исток од Неапол, Флорида, на работ на Еверглајдс живее група луѓе наречени „Свили“. За нив се вели дека се кратки суштества, слични на луѓе со муцка слична на свиња.
Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите години 3

Егзорцизмот на Ана Еклунд: Најстрашната приказна на Америка за демонско поседување од 1920 -тите

Кон крајот на 1920-тите, веста за интензивни сесии на егзорцизам изведени врз домаќинка со силно демонски опседнати, имаше…
Кармин Мирабели: Физички медиум кој беше мистерија за научниците 5

Кармин Мирабели: Физички медиум кој беше мистерија за научниците

Во некои случаи присуствуваа до 60 сведоци, вклучувајќи 72 лекари, 12 инженери, 36 адвокати и 25 воени лица. Претседателот на Бразил еднаш беше сведок на талентите на Кармине Мирабели и веднаш нареди истрага.