Митологија

Вимана

Виманас: древниот авион Божји

Во античко време, универзално беше потврдено дека човечкиот вид е подарок од боговите. Без разлика дали во Египет, Месопотамија, Израел, Грција, Скандинавија, Велика Британија, Индија, Кина, Африка, Америка…

Емили Сејџи и вистинските застрашувачки приказни за копиите од историјата 3

Емили Сејџи и вистинските застрашувачки приказни за копиите од историјата

Емили Сејџ, жена од 19 век која секој ден се борела во животот да избега од сопствениот Допелгангер, кого таа воопшто не можела да го види, но другите можеле да го видат! Културите наоколу…

Мистериозното „Дрво на животот“ во Бахреин - Дрво старо 400 години среде арапската пустина! 4

Мистериозното „Дрво на животот“ во Бахреин - Дрво старо 400 години среде арапската пустина!

Дрвото на животот во Бахреин е неверојатна уметност на природата среде арапската пустина, опкружена со километри безживотен песок, постоењето на ова дрво старо 400 години е…