Чудо

Експлозија на баптистичката црква во Вест Енд со чудо во Небраска

Чудото од Небраска: Неверојатната приказна за експлозијата на баптистичката црква во Вест Енд

Кога баптистичката црква Вест Енд во Небраска експлодираше во 1950 година, никој не беше повреден затоа што секој член на хорот случајно доцнеше на вежбање таа вечер.
Чудниот случај на Маргори Мекол: Дамата која еднаш живеела, двапати закопана! 3

Чудниот случај на Маргори Мекол: Дамата која еднаш живеела, двапати закопана!

Додека некои веруваат дека приказната за Маргори Меккол, „Дамата со прстенот“ е вистинита, други веруваат дека недостатокот на докази и записи за погреби сугерираат дека легендата за жената Лурган која преживеала предвремено погребување е обичен фолклор.
Каролина Олсон (29 октомври 1861 – 5 април 1950 година), позната и како „Soverskan på Oknö“ („Спијачот на Окно“), била Швеѓанка која наводно останала во хибернација помеѓу 1876 и 1908 година (32 години). Се верува дека ова е најдолгото време кога некој живеел на овој начин, а потоа се разбудил без никакви преостанати симптоми.

Чудната приказна на Каролина Олсон: Девојката која спиела 32 години директно!

Медицинските професионалци од различни области беа збунети од нејзината состојба, бидејќи го предизвика конвенционалното разбирање на нарушувањата на спиењето и ги предизвика границите на човечката отпорност.