Бараат Таг

Изгубена историја

349 мислења
Реката Еуфрат пресуши античко место

Реката Еуфрат пресуши за да ги открие тајните на антиката и неизбежната катастрофа

Во Библијата, се вели дека кога реката Еуфрат ќе се исуши, тогаш огромни работи се на хоризонтот, можеби дури и претскажување на Второто доаѓање на Исус Христос и занесот.
Екскалибур, меч во каменот со светлосни зраци и спецификации за прашина во темна шума

Откривање на мистеријата: Дали мечот на кралот Артур Екскалибур навистина постоел?

Екскалибур, во Артурската легенда, мечот на кралот Артур. Како момче, Артур сам можел да го извлече мечот од камен во кој бил магично фиксиран.
Археолозите сега веруваат дека човечки скелети од Португалија стари 8,000 години се најстарите мумии на светот 6

Археолозите сега веруваат дека човечки скелети од Португалија стари 8,000 години се најстарите мумии на светот

Според истражувањето засновано на историски фотографии, коските можеби биле зачувани милениуми пред инаку најстариот познат…
Неверојатниот прстен од сафир на Калигула стар 2,000 години раскажува за драматична љубовна приказна 7

Зачудувачкиот прстен од сафир на Калигула стар 2,000 години раскажува за драматична љубовна приказна

Тешко е да не се цени овој прекрасен прстен од сафир стар 2,000 години. Станува збор за античка римска реликвија за која се смета дека има…