Легенди

Мистериозниот свет на античките шкотски Пикти 3

Мистериозниот свет на античките Пикти во Шкотска

Морничави камења врежани со збунувачки симболи, блескави ризници од сребрено богатство и антички градби на работ на колапс. Дали Пиктите се само фолклор или возбудлива цивилизација која се крие под почвата на Шкотска?
Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки 4

Индрид Колд: Мистериозната фигура зад Мотман и многу други необјаснети глетки

Индрид Колд е опишана како висока фигура со мирно и вознемирувачко присуство, облечена во чудна облека што потсетува на „воздухопловец од старо време“. Индрид Колд наводно комуницирала со сведоци користејќи телепатија од ум до ум и ја пренела пораката за мир и безопасност.
Чудниот случај на Маргори Мекол: Дамата која еднаш живеела, двапати закопана! 7

Чудниот случај на Маргори Мекол: Дамата која еднаш живеела, двапати закопана!

Додека некои веруваат дека приказната за Маргори Меккол, „Дамата со прстенот“ е вистинита, други веруваат дека недостатокот на докази и записи за погреби сугерираат дека легендата за жената Лурган која преживеала предвремено погребување е обичен фолклор.