Инвенција

Carracks црн меч

Carracks Black Sword: Тајното оружје на португалските војници го покрива добата на откривањето со скришум и зачувување!

Португалските војници користеле црни мечеви во ерата на откритијата за да не ја рефлектираат светлината и да го најават своето присуство на бродовите, избегнувајќи го и неговото 'рѓосување кога се користат во близина на солена вода.
Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим 1

Телепортација: Исчезнатиот пронаоѓач на пиштол Вилијам Кантело и неговата неверојатна сличност со Сер Хирам Максим

Вилијам Кантело бил британски пронаоѓач роден во 1839 година, кој мистериозно исчезнал во 1880-тите. Неговите синови развиле теорија дека тој повторно се појавил под името „Хирам Максим“ - познатиот пронаоѓач на оружје.
Тесла

Никола Тесла тајно откри вонземски јазик што не го разбира, откри биографот на Тесла

Во 1899 година, Никола Тесла го тестирал сопствениот создаден предавател за следење на бурите оддалечени 1,000 километри, кога одеднаш поверувал дека добил еден вид пренос од непознато…

Никола тесла

Летечката чинија на Никола Тесла! Дали Никола Тесла би дизајнирал платформа за летање која функционирала?

Технологијата против гравитација долго време се сомневаше како реална можност. Пред сто години, Никола Тесла дизајнираше летечка платформа во функција и исто така патентираше вселенско летало во стил на летечка чинија.…